5 redenen om Dynamics 365-Sandboxes te gebruiken

Gepubliceerd op 12/09/2018 door | Categorie: Microsoft Dynamics 365

Als u één of meerdere apps van Microsoft Dynamics 365 gebruikt, dan heeft uw organisatie ook toegang tot een Sandbox-omgeving ervan. Een Sandbox is een kopie van uw CRM toepassing en kan u gebruiken om aanpassingen en nieuwe features te testen.

Net IT CRM Blog: Dynamics 365 Sandboxes screenshot

U kan dus online een niet-productie-omgeving van een Dynamics 365-app toevoegen als u bent geabonneerd op:

  • Dynamics 365 voor Sales (Enterprise)
  • Dynamics 365 voor Customer Service
  • Dynamics 365 voor Field Service
  • Dynamics 365 voor Project Service Automation
  • Dynamics 365 voor Marketing
  • het Customer Engagement Plan

Vanaf april 2019 zal u grote updates van Dynamics 365 in een Sandbox-omgeving kunnen testen vooraleer de update effectief gelanceerd wordt. Dat betekent dat uw systeembeheerders nog beter de impact van updates kunnen testen. Microsoft zal een tijdlijn publiceren zodat u weet vanaf wanneer er kan getest worden.

5 goede redenen om Dynamics 365-Sandboxes te gebruiken:

1. Sandbox-omgevingen zijn ook ideaal om uw medewerkers te trainen en voor te bereiden op nieuwe features of functionele aanpassingen. Uw medewerkers kunnen gegevens bewerken, toevoegen of verwijderen, zonder dat dit invloed heeft op de productie-omgeving.

2. Sandboxes bieden beheeropties die niet beschikbaar zijn in een productie-omgeving. Zo is er de optie om de Sandbox te verwijderen of te resetten naar de standaardinstellingen. Door een Sandbox te verwijderen of opnieuw in te stellen, wordt er opslagruimte vrijgemaakt. Dat is nuttig omdat de totale cloudopslaglimiet van uw Dynamics 365 wordt berekend op zowel uw productie- als uw Sandbox-omgevingen.

3. Als u de beheerdersmodus (Administration Mode) voor Sandboxes inschakelt, dan kunnen alleen de medewerkers met de beveiligingsrollen ‘System Admin’ en ‘System Customizer’ inloggen en zaken in de Dynamics 365-Sandbox wijzigen. Hierdoor vermijdt u dat gewone gebruikers toegang zouden hebben tot de testomgeving.

Net IT CRM Blog: Dynamics 365-Sandboxes - administration center screenshot

4. Om de nieuwste Dynamics 365-features te evalueren, is een Sandbox een duurzamere oplossing in vergelijking met het opzetten van een aparte trial die automatisch verdwijnt na de proefperiode van 30 dagen.

5. U kan Dynamics 365-gegevens of -toepassingen kopiëren naar een Sandbox, en ook omgekeerd van een Sandbox naar een productie-omgeving . Zo kunnen goedgekeurde wijzigingen gemakkelijk uitgerold worden.

Bronnen voor dit blogartikel:
https://docs.microsoft.com/en-us/dynamics365/customer-engagement/admin/manage-sandbox-instances


Wenst u meer info of ondersteuning i.v.m. Dynamics 365-Sandboxes?


Lees meer

5 tips voor een betere samenwerking tussen marketing en sales
Verbetering gebruiksvriendelijkheid lookup veld in de Unified Interface
Microsoft Dynamics 365 update – 2019 Wave 2 Release

CRM TIPS ONTVANGEN

U wilt geen blogartikel missen? U wilt op de hoogte blijven van alle CRM tips en trends en nieuws over Microsoft Dynamics 365? Schrijf u nu in en ontvang alle nuttige info elke maand in uw mailbox.
Stay tuned!