Microsoft nieuws van november 2018

Gepubliceerd op 23/11/2018 door | Categorieën: Microsoft Dynamics 365, Microsoft nieuws

We maakten voor u een selectie van het belangrijkste Microsoft nieuws van november 2018.

#1. AI-productupdates

Midden november kondigde Microsoft verschillende nieuwe AI-productupdates aan. Het gaat om updates die de toegankelijkheid van Artificiële Intelligentie(AI)-technologie voor bedrijven moet vereenvoudigen.

Enkele updates die Microsoft-klanten moeten helpen om AI succesvol te gebruiken:

  • eenvoudigere AI-features in Power BI (preview), zoals beeldherkenning en tekstanalyse om inzichten uit verschillende databronnen (documenten, afbeeldingen en sociale media feeds) te halen
  • Dynamics 365 AI for Customer Service (preview), om betere klantervaringen te leveren en supportactiviteiten te optimaliseren. Bijvoorbeeld, automatische groepering van cases per topic op basis van ‘natural language understanding
  • Dynamics 365 AI for Sales, om de verkoop te verhogen en de besluitvorming te verbeteren met AI-gestuurde inzichten op basis van klantgegevens
  • Dynamics 365 AI for Market Insights, om klanten beter te leren kennen en concurrentie een stap voor te blijven d.m.v. sentiment-analyse op sociale media

>> Lees meer: Microsoft announces new updates aimed at helping businesses more easily adopt AI

Net IT CRM Blog: Dynamics 365 AI mogelijkheden

#2. Playbooks voor Sales app van Dynamics 365

Met de v9.1 Dynamics 365 update werden Playbooks binnen de Sales app geïntroduceerd. Via deze Playbooks kunnen verkopers een reeks van herhalende activiteiten en best practices binnen een specifiek verkoopscenario configureren. Denk bijvoorbeeld aan wat er moet gebeuren wanneer een beslissingsnemer van het bedrijf waarmee u een deal probeert te sluiten, de firma verlaat. Dat kan het sluiten van de deal in gevaar brengen. Dit is een veelvoorkomende verkoopsituatie waarvoor u als verkoopmanager een Dynamics 365 Playbook kan configureren. Dit Playbook omvat dan een reeks taken en activiteiten die de verkoper moet volgen om de verkoop te “redden”. Zoals een taak om contact op te nemen met andere contactpersonen binnen het bedrijf in kwestie, om de nieuwe beslissingsnemer te identificeren. Daarna kan er direct de taak volgen tot een inleidend telefoongesprek met de nieuwe beslissingsnemer om een beter inzicht te krijgen van zijn/haar prioriteiten.

Playbooks zijn momenteel beschikbaar binnen de Sales app van Dynamics 365 en kunnen enkel gebruikt worden met de Unified Interface. Ze kunnen toegepast worden op Lead, Opportunity, Quote, Order en Invoice entiteiten.

>> Lees meer: Be Prepared with the New Playbooks in Dynamics 365 for Sales

Net IT CRM Blog: Microsoft nieuws - screenshot Dynamics 365 Playbooks

#3. voor de non-profitsector is er nu de Nonprofit Accelerator

Microsoft lanceerde deze maand hun eerste “Nonprofit Accelerator”. Met deze specifieke accelerator kunnen non-profitorganisaties snel en kostenefficiënt een specifieke oplossing voor hun branche bouwen binnen het Microsoft-ecosysteem, inclusief Dynamics 365, Office 365, Power Platform en Azure. De accelator omvat o.a.: standaardentiteiten voor fondsenwerving, programma- en prijzenbeheer, uitbreiding van bestaande entiteiten voor marketingcampagnes, ondersteuning voor het bouwen van mobiele apps met Power Apps, … .

>> Lees meer: Microsoft announces its first Nonprofit Accelerator

Net IT CRM Blog: Microsoft nieuws - screenshot nonprofit accelator

#4. IoT-partnerships voor slimme steden

Microsoft zet ook volop in op Internet of Things (IoT) en wil elke klant de mogelijkheid bieden om zijn/haar bedrijf of organisatie digitaal te transformeren met IoT-toepassingen. In april 2018 communiceerde Microsoft dat ze gedurende de komende 4 jaar 5 miljard dollar zullen investeren in Internet of Things . Alleen al dit jaar zijn er enkele interessante producten toegevoegd aan het IoT-portfolio van Microsoft, zoals Azure Maps en Azure Digital Twins. Beide zijn heel inzetbaar voor “smart cities” (slimme steden). Azure Maps is een verzameling van geolocation services waarmee u webtoepassingen en mobiele tools kan voorzien van een nauwkeurige geografische context. Azure Digital Twins werd recent nog, in september van dit jaar, gelanceerd en is het eerste IoT-platform voor een slim en duurzaam beheer van gebouwen en objecten.

Deze maand zette Microsoft nieuwe partnerships voor Azure Maps en Azure Digital Twins in de schijnwerpers. Zoals het partnership met Moovit, de app voor lokaal transport. Moovit zal de leverancier zijn van routingservices voor openbaar vervoer. Na integratie met Azure Apps zullen klanten de Moovit locatiegegevens en -services kunnen gebruiken voor een hele reeks toepassingen voor slimme steden, transport, field services, … .

Een andere IoT-partner is het bedrijf LTI dat Azure Maps gebruikt in zijn Advanced Operations Center. Dit Operations Center biedt een interface voor het bewaken van gebeurtenissen in de stad m.b.v. informatie verzameld via verschillende sensoren in stedelijke omgevingen.

>> Lees meer: IoT for Smart Cities: New partnerships for Azure Maps and Azure Digital Twins

Net IT CRM Blog: Microsoft nieuws - afbeelding Azure Digital Twins 1


Zit er iets tussen dat interessant kan zijn voor uw onderneming? Kom gerust met ons praten.


Lees meer

Een klantenportaal met Power Apps portals
Microsoft nieuws van december 2020
Top 10 blogartikels van 2020

CRM TIPS ONTVANGEN

U wilt geen blogartikel missen? U wilt op de hoogte blijven van alle CRM tips en trends en nieuws over Microsoft Dynamics 365? Schrijf u nu in en ontvang alle nuttige info elke maand in uw mailbox.
Stay tuned!