Microsoft nieuws van februari 2019

Gepubliceerd op 26/02/2019 door | Categorie: Microsoft nieuws

#1 Update release notes April 2019 Update

Zoals voorzien heeft Microsoft op 24 februari een update van de release notes voor de April 2019 Update gepubliceerd.
Volgende 3 aankondigingen i.v.m. de Dynamics 365 Customer Engagement apps zijn volgens ons bijzonder interessant:

 • Project Service Automation
  Voor de Project Service Automation (PSA) app komt er een nieuwe toepassing die geïntegreerd zal zijn met de “Common Data Service for Apps”. Concreet betekent dit dat de data uit de PSA app gebruikt kan worden in Power BI, PowerApps & Microsoft Flow.
 • Microsoft Forms Pro
  Nog een nieuwe sectie in de recente release notes is dat Microsoft Forms Pro binnenkort beschikbaar komt in public preview. Deze tool werd gebouwd bovenop Microsoft Forms en is voorzien als survey-tool voor bedrijven om klantfeedback te verzamelen. Dankzij de “Common Data Service integratie” wordt het eenvoudig om een nieuwe survey aan uw Dynamics 365-organisatie te koppelen. U bent dan in staat om uw survey gegevens te analyseren binnen de bredere business context. Zo wordt analyse via Power BI mogelijk en kan u Microsoft Flow inzetten om automatische follow-up acties te maken. Microsoft Forms Pro wordt een alternatief voor de Voice of the Customer surveys.
 • Preview Dynamics 365 Customer Service Virtual Agent
  In april mogen we een preview verwachten van Virtual Agent. Dit iseen tool om virtuele assistentie bots te bouwen voor het verhelpen van problemen via specifiek geconfigureerde oplossingen. Met integratie van Microsoft Flow om acties te triggeren in Dynamics 365 en met routering naar uw customer service medewerkers in de Customer Service app van Dynamics 365.
Net IT CRM Blog: Microsoft nieuws april 2019 update

#2 Eerste Belgische AI-school

Op 15 februari kondigde Microsoft de opening van de allereerste AI-school in België aan. Begin april 2019 start in Brussel de gratis opleiding in Artificiële Intelligentie. Samen met het opleidingscentrum BeCode wil Microsoft het nijpende tekort aan AI-experts aanpakken. “België zit in de Europese kopgroep als het gaat om investeringen in AI. De technologie is dus klaar, enkel de moeizame aanwervingen staan een aansluiting met de toplanden nog in de weg“, zegt Managing Director van Microsoft Belux, Didier Ongena.

Er bestaan al AI-opleidingen in hogescholen en universiteiten. Volgens Karen Boers, de CEO van BeCode, is de AI-school van Microsoft en BeCode daar complementair aan. De ambitie is om uiteindelijk negen AI-scholen te openen en 350 tot 500 mensen per jaar op te leiden. De opleiding is open voor iedereen, ongeacht opleidingsniveau of voorkennis.

Net IT CRM Blog: Microsoft nieuws februari 2019 eerst AI school

#3 Internet Explorer niet langer als standaardbrowser gebruiken

Chris Jackson, beveiligingsexpert bij Microsoft wereldwijd, adviseert bedrijven om Internet Explorer (IE) niet langer als standaardbrowser te gebruiken. Internet Explorer is een ondersteuningsoplossing en niet langer een browser voor dagelijks internetgebruik. “Internet Explorer is een ‘compatibiliteitsoplossing’ voor enterprise-gebruikers om met verouderde (“legacy”) websites en apps te kunnen werken”, schrijft Jackson in in zijn blogartikel “The perils of using Internet Explorer as your default browser“. Vertaald: de gevaren van het gebruik van Internet Explorer als uw standaardbrowser. Microsoft stapte jaren geleden over van Internet Explorer naar Edge. Microsoft is zelfs van plan om de Edge-browser in de toekomst te laten draaien op Chromium, Googles opensourcetechnologie, waardoor sites bijvoorbeeld sneller laden.

“We ontwikkelen geen nieuwe webstandaarden meer voor Internet Explorer. Hoewel veel sites goed werken, testen ontwikkelaars over het algemeen niet voor IE. Ze testen op moderne browsers”. Jackson beveelt daarom aan om IE enkel nog te gebruiken voor oude, interne websites die vooral zijn geoptimaliseerd om in Internet Explorer te werken. Voor al de rest raadt hij aan om te kiezen voor een moderne browser zoals Edge of Chrome.

Net IT CRM Blog: Microsoft nieuws februari 2019 Internet Explorer

#4 Nieuwe data management – en analytics diensten voor Azure

Microsoft heeft twee nieuwe diensten toegevoegd aan Azure voor flexibele data management mogelijkheden. Het gaat om Azure Data Explorer (ADX) en Azure Data Lake Storage Gen 2 (ADLS Gen 2). Hierdoor zullen gebruikers ongestructureerde data of data uit interacties met mobiele en web-apps meer flexibel kunnen beheren.

Net IT nieuwsbrief februari 2019 Microsoft nieuws Microsoft Azure

#5 Microsoft lanceert Hololens 2

Op het Mobile World Congres in Barcelona stelde Microsoft op 25 februari de HoloLens 2 voor. Deze bevat een kleinere, lichtere en meer comfortabele bril dan de HoloLens 1.
Andere verschillen met HoloLens 1 zijn:

 • nieuwe “handtracking”-feature waarbij het tracken van handbewegingen in tandem werkt met eyetracking. Zo kan u op een natuurlijke manier interageren met virtuele objecten in mixed reality.
 • verbeterde “Field of view”, het gezichtsveld dat je hebt door de bril is nu verdubbeld.
 • nieuwe “HoleLens Customization Program” waarmee bedrijven hun eigen versie van de bril kunnen bouwen, aangepast aan hun eigen noden.

De HoloLens 2 zal in eerste instantie alleen aan bedrijven worden verkocht, vooral aan fabrieken, autogarages, … . Voorlopig is de HoloLens 2 nog niet verkrijgbaar in de Benelux, maar wel al o.a. in Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

Net IT CRM Blog: Microsoft nieuws februari 2019 HoloLens

Wenst u meer informatie?


Lees meer

Microsoft nieuws van december 2020
Microsoft nieuws van november 2020
Microsoft nieuws van oktober 2020

CRM TIPS ONTVANGEN

U wilt geen blogartikel missen? U wilt op de hoogte blijven van alle CRM tips en trends en nieuws over Microsoft Dynamics 365? Schrijf u nu in en ontvang alle nuttige info elke maand in uw mailbox.
Stay tuned!