Microsoft nieuws van november 2020

Gepubliceerd op 30/11/2020 door | Categorie: Microsoft nieuws

1. Microsoft Dataverse voor Teams

Microsoft Dataverse is de nieuwe naam voor Microsoft’s Common Data Service, het gemeenschappelijke databasemodel voor het veilig opslaan en uitwisselen van gegevens over alle Microsoft business applicaties heen.

Ook is nu “Dataverse voor Teams” algemeen beschikbaar voor de miljoenen Teams-gebruikers. Microsoft Dataverse voor Teams laat u toe om een databank in Microsoft Teams aan te maken. In combinatie met de Power Platform-tools kan u low-code apps bouwen, processen automatiseren en chatbots implementeren binnenin Teams.

Lees meer:
>> https://powerapps.microsoft.com/en-us/blog/reshape-the-future-of-work-with-microsoft-dataverse-for-teams-now-generally-available/

>> What is Microsoft Dataverse? – Power Apps | Microsoft Docs


2. Uitgebreide FastTrack voor migratie naar Dynamics 365

FastTrack voor Dynamics 365 is een klantsuccesprogramma waarmee organisaties Dynamics 365-migraties kunnen versnellen en met vertrouwen live kunnen gaan. Het programma wordt exclusief geleverd in samenwerking met gekwalificeerde Microsoft-partners zoals Net IT. Om meer organisaties te laten profiteren van het programma, breidt Microsoft het FastTrack-programma uit. Contacteer Net IT voor meer info.

Lees meer >> https://cloudblogs.microsoft.com/dynamics365/bdm/2020/11/23/accelerate-implementations-with-the-expanded-fasttrack-for-dynamics-365/

3. Nieuwe Dynamics 365 Field Service Mobile App

Eerder dit jaar bracht Microsoft een nieuwe mobiele app uit voor Dynamics 365 Field Service. Deze nieuwste mobiele applicatie is gebouwd op het Power Platform. Voor technici die Dynamics 365 Field Service gebruiken, zijn er momenteel nog twee mobiele apps beschikbaar:

  • de Field Service (Dynamics 365) mobiele app
  • Field Service Mobile, gebouwd op het Xamarin-platform

Momenteel geeft de Dynamics 365 Field Service-licentie wel nog toegang tot beide mobiele apps. Microsoft raadt echter aan om de mobiele app Field Service (Dynamics 365) te gebruiken. Er worden namelijk geen nieuwe functies meer ontwikkeld voor Field Service Mobile en deze zal ook vanaf juni 2022 niet meer beschikbaar zijn.

Lees meer >> Dynamics 365 Field Service mobile applications | Microsoft Docs

4. Windows bestaat 35 jaar

Een besturingssysteem waarin je alles met een computermuis bedient, dat werd voor het eerst gelanceerd door Apple in 1984. Maar het was Microsoft met Bill Gates die het bij het grote publiek bracht. De eerste versie van Microsoft Windows dateert ondertussen van 1985.

Versie 1.0 Windows uit 1985

De echte doorbraak kwam echter pas vanaf Windows 95.

VRT NWS bracht een artikel over de belangrijkste mijlpalen in de 35-jarige geschiedenis van het besturingssysteem dat onze wereld veranderde: https://vrtnws.be/p.937xLy49v

Volgens ons de moeite om hier eens bij stil te staan.


Wenst u meer info?


Lees meer

Low-code business websites met Power Pages (in preview)
Microsoft nieuws april 2022
Microsoft nieuws september 2021

Blijf op de hoogte van belangrijke updates

U wilt op de hoogte blijven van alle CRM tips en trends en nieuws over Microsoft Dynamics 365 & Power Platform? Schrijf u nu in en ontvang alle nuttige info elke maand in uw mailbox. Stay tuned!