Zottegemse CRM-specialist kan groei amper bijbenen

09/11/2015

Jan Hofman, een IT Business Specialist uit Zottegem, richtte in 1999 Net IT op, maar vooral de jongste jaren mocht het bedrijf, dat zich specialiseert in CRM-oplossingen (Customer Relation Management) en ondertussen werk geeft aan 35 mensen zich verheugen in een exponentiële groei. De jongste zeven jaar verviervoudigde de omzet.

Jan Hofman verwacht ook dat die groei zal blijven aanhouden. “Steeds meer bedrijven investeren in software die alle informatie over klanten op een efficiënte manier samenbrengt en structureert”, legt hij uit. “Die data vormen, als ze goed worden geanalyseerd en als die analyses de basis vormen voor gerichte acties, een echte goudmijn. Zo kunnen organisaties immers extra inspanningen doen om de betrokkenheid en beleving van klanten te verhogen.”

De door Net IT geïnstalleerde systemen worden inmiddels gebruikt bij uiteenlopende bedrijven voor heel diverse toepassingen. Net IT implementeert CRM-systemen van Microsoft Dynamics CRM en richt zich daarbij vooral op middelgrote bedrijven. Op de klantenlijst prijken enkele indrukwekkende referenties zoals Universiteit Antwerpen, Agentschap Ondernemen, Allianz, Optima, Skill BuilderS en Antwerp Management School.

“Een hr-bedrijf kan bijvoorbeeld alle persoonsgegevens van zijn database aan elkaar linken om de beste match te vinden met een job”, verduidelijkt Jan Hofman. “Retailers kunnen aan de hand van de via CRM verzamelde data gerichte aanbiedingen doen. CRM-systemen kunnen ook ingezet worden om te zien hoe klanten en potentiële klanten reageren op content marketing, zodat die marketinginspanningen gericht kunnen worden bijgestuurd.”

Een heel belangrijke doelgroep voor Net IT is ook de overheid en met name de steden en gemeenten. Zo gebruiken Aalter en Destelbergen al de CRM-systemen van het Zottegemse bedrijf. “Met ons systeem kunnen ze bij een ramp of evacuatie de inwoners van een gebied perfect in kaart brengen met één muisklik. Op dat vlak ligt er nog een enorm marktpotentieel voor ons open. Maar we moeten er wel rekening mee houden dat het bij de overheid wat langer duurt eer effectief beslissingen worden genomen dan in de bedrijfswereld.”

De toekomst oogt voor Net IT in ieder geval rooskleurig. Dat betekent dat het bedrijf ook permanent op zoek gaat naar nieuw talent met een diepgaande kennis van IT en een passie voor technologie. Toch vindt Jan Hofman het niet altijd gemakkelijk om vactures ingevuld te krijgen. “Daarom proberen we meer en meer onze vestigingsplaats Zottegem als troefkaart uit te spelen”, geeft hij nog aan. “Mensen die hier kunnen komen werken besparen zich al snel een paar honderd uur fileleed per jaar.”


door Geert Degrande, Made in Oost-Vlaanderen, verschenen op 15 oktober 2015

Artikel categorie: .