sector

Technisch beheer infrastructuur en devices

regio

België

diensten

Verticale CRM oplossing voor sourcing & staffing

technologie

Microsoft Dynamics CRM

Uitdaging en oplossing

Esas biedt ICT-ondersteunende diensten op het vlak van infrastructuur en applicaties voor zowel multinationals als kmo’s in de Benelux. Het consultancybedrijf werd in 2000 opgericht en groeide in 13 jaar uit tot een groep met ongeveer 240 vaste medewerkers en ruim 160 freelancers en subcontractors.

Esas groeit snel, onder meer door overnames. Daardoor steeg ook de behoefte aan een geïntegreerd CRM-systeem als centrale database voor de contacten van klanten en medewerkers.

Net IT installeerde bij Esas zijn specifieke toepassing voor sourcing en staffing op basis van Dynamics CRM. Het integreerde de toepassing ook met eBlox, het pakket voor personeelsadministratie, en met Sourcebox, de software voor het gestructureerd opslaan en weergeven van informatie uit cv’s. Daardoor kan Esas sneller reageren op vragen van klanten die op zoek zijn naar tijdelijke ICT-medewerkers. Ook de coaching en de carrièreplanning van de medewerkers gebeurt efficiënter met behulp van Dynamics CRM. De verkopers kunnen het systeem online gebruiken op hun laptop en de ICT-medewerkers vullen hun timesheets in op hetgebruiksvriendelijke online portaal.

Robert Decant Oprichter en CEO van Esas
“Met Dynamics CRM besparen we in de backoffice zeker 10 tot 15 procent tijd. Bij sommige gebruikers loopt dat zelfs op tot 25 procent.”

Download dit klantenverhaal

Download

CRM TIPS ONTVANGEN

U wilt geen blogartikel missen? U wilt op de hoogte blijven van alle CRM tips en trends en nieuws over Microsoft Dynamics 365? Schrijf u nu in en ontvang alle nuttige info elke maand in uw mailbox.
Stay tuned!