Releaseplannen 2020 Release Wave 2 – Dynamics 365 & Power Platform

Gepubliceerd op 09/07/2020 door | Categorie: Microsoft Dynamics 365

De releaseplannen van de 2020 Release Wave 2 van Dynamics 365 en het Power Platform zijn gepubliceerd. Ze bieden een eerste zicht op de nieuwe en verbeterde features die tussen oktober 2020 en maart 2021 zullen worden uitgerold.

Highlights Releaseplan Dynamics 365 (Customer Engagement)

 • Binnen Dynamics 365 Sales blijft de focus liggen op vereenvoudigde gebruikerservaringen, inclusief app-integraties, gamification, een nieuwe mobiele ervaring voor snelle toegang tot klantinformatie en verbeterde mogelijkheden voor verkoopprognoses.
 • Dynamics 365 Sales Insights bevat nieuwe features voor verkoopversnelling, gespreksintelligentie, relatie-intelligentie en voorspellende leadcoring om verkoopteams te helpen topdeals te ontdekken.
 • Dynamics 365 Customer Service breidt de productiviteit van agents uit, waardoor agents gelijktijdig aan meerdere sessies kunnen deelnemen. Omnichannel voor klantenservice heeft extra uitbreidingsopties voor integratie met mobiele applicaties, het Microsoft bot-framework en uitgaande berichtenkanalen.
 • Dynamics 365 Customer Service Insights bevat een nieuwe analytische weergave voor klantenservicemanagers die hen helpt zich te concentreren op belangrijke ondersteuningsgebieden die aandacht nodig hebben.
 • Dynamics 365 Field Service voorziet een nieuw Field Service-dashboard voor het bewaken van belangrijke KPI’s en metrische gegevens voor het voltooien van werkorders. Er zijn ook veel verbeteringen in de gebruikerservaring om proactieve dienstverlening mogelijk te maken.
 • Binnen Dynamics 365 Marketing worden segmentatiemogelijkheden uitgebreid met een nieuwe natuurlijke taalervaring om klantsegmenten te creëren. Er is ook een integratie met live-evenementen en -vergaderingen van Microsoft Teams.
 • Dynamics 365 Customer Insights zorgt voor diepere klantinzichten met Microsoft Power BI, het bouwen van aangepaste apps met Microsoft Power Apps en het activeren van workflows op basis van inzichten en signalen met Microsoft Power Automate.
 • Dynamics 365 Project Operations is de nieuwe app voor projectbeheer. De app brengt de beste functionaliteiten samen van 3 bestaande tools: Dynamics 365 Project Service Automation, Microsoft Project en Dynamics 365 Finance. Dynamics 365 Project Operations verbindt uw sales-, resources-, projectmanagement- en financiële teams binnen één applicatie.

>> Klik hier voor het volledige releaseplan van Dynamics 365 – 2020 Release Wave 2 (PDF)

Highlights Releaseplan Power Platform

 • Power Apps bevat heel wat verbeteringen voor Power Apps-ontwikkelaars van alle vaardigheidsniveaus, waardoor de verfijning en bruikbaarheid van apps die op het web en op mobiele apparaten worden gemaakt, wordt verbeterd. Ontwikkelaars kunnen Power Apps rechtstreeks in Microsoft Teams maken, aangepaste pagina’s toevoegen aan modelgestuurde apps met behulp van de appontwerper, … . Power Apps-portals voegt Microsoft Power Virtual Agents toe als een component in de Power Apps-portalsstudio, en ook ondersteuning voor code-componenten die zijn gemaakt met het Power Apps-component framework. De startpagina van AI-builder en de pagina met modeldetails worden bijgewerkt om de vindbaarheid en integratie met Power Apps en Power Automate te verbeteren.
 • De Power BI Desktop bevat nieuwe mogelijkheden voor gebruikers om snel en eenvoudig content te creëren. Power BI Service integreert met Azure Synapse om automatisch weergaven op grotere Power BI-modellen te maken en te beheren, evenals verbeterde integratie met SharePoint-lijsten om aanvullende aangepaste rapporten te bouwen.
 • De nieuwe versie van Power Automate biedt klanten een manier om alles te automatiseren, van Office-apps tot verouderde terminal-applicaties die al decennia niet zijn bijgewerkt.

>> Klik hier voor het volledige releaseplan van Power Platform – 2020 Release Wave 2 (PDF)

Timeline

 • vanaf 8 juli 2020: releaseplannen beschikbaar over de nieuwste features en mogelijkheden.
 • vanaf 3 augustus 2020: vervroegde toegang voor klanten tot de nieuwe functies en mogelijkheden om deze uit te testen voordat ze automatisch worden ingeschakeld.
 • vanaf 1 oktober 2020: nieuwe versie van Dynamics 365 en het Power Platform officieel beschikbaar.
 • vanaf 2 oktober 2020: start van de regionale implementaties.

1 oktober: Microsoft Business Applications Launch Event

Op 1 oktober 2020 is er opnieuw een Microsoft Business Applications Launch Event over de 2020 Release – Wave 2. Tijdens dit gratis, online event zal o.a. James Phillips, Microsoft’s President van de Business Applications Group, spreken over de nieuwe functionaliteiten en mogelijkheden in Microsoft Dynamics 365 en Microsoft Power Platform.

Bent u ook zo benieuwd? Inschrijven kan via:
https://events1.social27.com/microsoft-business-applications-launch-event/page/pre-signup?ocid=AID3021844_QSG_SCL_458322

Banner Microsoft Business Applications Launch Event October 2020

Net IT begeleidt Dynamics 365 klanten om elke upgrade vlot te laten verlopen. Wil u gebruik maken van Net IT's upgrade monitoring services?


Lees meer

Microsoft nieuws september 2021
Security in Microsoft Dynamics 365 & Power Platform
Highlights Dynamics 365 – 2021 Release WAVE 2

Blijf op de hoogte van belangrijke updates

U wilt op de hoogte blijven van alle CRM tips en trends en nieuws over Microsoft Dynamics 365 & Power Platform? Schrijf u nu in en ontvang alle nuttige info elke maand in uw mailbox. Stay tuned!