Wat is CRM?

CRMCustomer Relationship Management of klantrelatiebeheer is een strategie waarbij u uw klanten op de eerste plaats zet. Niet uw onderneming en producten staan centraal, maar wel de wensen en behoeften van de klant. Uw klant is uw held, niet uw product of dienst.

 

Hoe start u nu met CRM? Hoe overtuigt u het management om hierin te investeren? Wat zijn de belangrijkste factoren om er een geslaagd project van te maken? En hoe kan u de CRM-omgeving op de juiste manier blijven optimaliseren na de go-live ?

Hieronder vindt u een infographic en e-books ter inspiratie:

contacteer ons

Waarom is CRM belangrijk?

Verschillende onderzoeksbureau’s, zoals Gartner en Forrester Research, toonden al aan dat organisaties die Customer Relationship Management toepassen, winstgevender zijn en een sterkere concurrentiepositie hebben. CRM draagt bij tot:

  • efficiëntere verkoopcyclus;
  • betere leadconversie;
  • minder sales- en marketingkosten;
  • betere klantenservice;
  • hogere klantretentie en -loyaliteit.

Steeds meer bedrijven investeren in CRM-software. 


contacteer ons

Hoe werkt CRM-software?

U heeft CRM software nodig om alle klantgegevens, contactmomenten, service-aanvragen, voorkeuren, … te verzamelen in één centraal systeem. Pas dan krijgen al uw medewerkers een 360° klantbeeld, kunnen zij de klant meer service op maat bieden en zorgen voor een betere klantbeleving.

Met CRM software kan u niet alleen gegevens overzichtelijk bewaren, maar u kan er ook uw bedrijfsactiviteiten mee vereenvoudigen. Zo biedt Microsoft Dynamics 365 intelligente bedrijfsapplicaties waarmee u al uw bedrijfsprocessen kan beheren en uitvoeren in de cloud. Met Microsoft Dynamics 365 kunnen u en uw medewerkers efficiënter (samen)werken.

Hoe vindt u de juiste CRM partner?

Het kiezen van de juiste partner voor uw CRM implementatie is cruciaal. Door samen te werken met een vertrouwde partner haalt u het meeste uit uw CRM omgeving.

Kies daarom een partner die uw business begrijpt en met u meedenkt, die ervaring heeft met change management en die garant staat voor een gestructureerde projectaanpak.

Lees wat onze klanten zeggen over waarom zij hebben gekozen voor Net IT als CRM partner.

CRM TIPS ONTVANGEN

U wilt geen blogartikel missen? U wilt op de hoogte blijven van alle CRM tips en trends en nieuws over Microsoft Dynamics 365? Schrijf u nu in en ontvang alle nuttige info elke maand in uw mailbox.
Stay tuned!