Wat is CRM?

CRMCustomer Relationship Management of klantrelatiebeheer is een strategie waarbij uw klanten centraal staan. CRM richt zich op de realisatie van bedrijfsdoelstellingen en de creatie van concurrentievoordeel door te focussen op de relaties met uw klanten.

 

Wat zijn de voordelen van CRM? Hoe overtuigt u het management om hierin te investeren? Wat zijn de belangrijkste factoren van een succesvolle CRM-strategie? En hoe kan CRM-software ondersteuning bieden om uw doelstellingen te bereiken?

Hieronder vindt u een infographic en e-books ter inspiratie:

contacteer ons

Waarom is CRM belangrijk?

Verschillende onderzoeksbureau’s, zoals Gartner en Forrester Research, toonden al aan dat organisaties die Customer Relationship Management toepassen, winstgevender zijn en een sterkere concurrentiepositie hebben. CRM draagt bij tot:

  • efficiëntere verkoopcyclus;
  • betere leadconversie;
  • minder sales- en marketingkosten;
  • betere klantenservice;
  • hogere klantretentie en -loyaliteit.

Steeds meer bedrijven investeren in CRM-software. 


contacteer ons

Hoe werkt CRM-software?

U heeft CRM software nodig om alle klantgegevens, contactmomenten, service-aanvragen, voorkeuren, … te verzamelen in één centraal systeem. Pas dan krijgen al uw medewerkers een 360° klantbeeld, kunnen zij de klant meer service op maat bieden en zorgen voor een betere klantbeleving.

Met CRM software kan u niet alleen gegevens overzichtelijk bewaren, maar u kan er ook uw bedrijfsactiviteiten mee vereenvoudigen. Zo biedt Microsoft Dynamics 365 intelligente bedrijfsapplicaties waarmee u al uw bedrijfsprocessen kan beheren en uitvoeren in de cloud. Met Microsoft Dynamics 365 kunnen u en uw medewerkers efficiënter (samen)werken.

Kies de juiste CRM-partner

De juiste partner kiezen voor uw CRM-implementatie is veel belangrijker dan de keuze voor de CRM-technologie. Want CRM-software op zich zal weinig of niets oplossen of verbeteren. Door samen te werken met een betrouwbare partner haalt u het meeste uit uw investering. Net IT is een CRM-partner die over de nodige business-kennis beschikt om te begrijpen waar u mee bezig bent. Wij denken actief met u mee en delen onze kennis en ervaring met u.

Kies voor een partner met een ruime ervaring, die weet wat change management omhelst en die garant staat voor een gestructureerde projectaanpak.

Lees waarom Net IT's klanten tevreden zijn over hun CRM-toepassing en over de samenwerking met Net IT.

Blijf op de hoogte van belangrijke updates

U wilt op de hoogte blijven van alle CRM tips en trends en nieuws over Microsoft Dynamics 365 & Power Platform? Schrijf u nu in en ontvang alle nuttige info elke maand in uw mailbox. Stay tuned!