sector

Sport

regio

België

diensten

Relationship management

technologie

Dynamics 365 + Office 365

Werkingsprocessen stroomlijnen en automatiseren

BOIC is het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité dat de Olympische Beweging en haar waarden in België vertegenwoordigt. Het Comité overkoepelt 81 nationale sportbonden die op hun beurt uit meer dan 30.000 sportclubs en meer dan 2.000.000 actieve sportbeoefenaars bestaan.

BOIC besefte dat hun database enorm verouderd was en dat ze dringend hun werkingsprocessen moesten stroomlijnen en automatiseren. Ze kozen voor Net IT als strategische CRM-partner en Microsoft Dynamics 365 als ondersteunende software om deze belangrijke doelstellingen te realiseren.

Minder administratieve rompslomp, meer tijdwinst

Dankzij CRM kan BOIC de administratieve gegevens van haar contacten; dat zijn de atleten, coaches, sportfederaties, sponsors en partners; centraal beheren. Alle medewerkers van BOIC werken met één centrale database en dus altijd met dezelfde gegevens. Ook de atleten zelf kunnen hun eigen gegevens raadplegen en updaten via een specifiek atletenportaal. Dat alles zorgt voor minder administratieve rompslomp en dus tijdwinst.

Naast de integratie met het speciaal ontwikkelde atletenportaal, omvat het CRM-project nog andere integraties met externe software, zoals met Gracenote en het boekhoudsysteem van BOIC.

Pascal Dufourny Project Manager bij BOIC
“Een belangrijk voordeel van CRM is dat we één centrale database hebben en dat onze medewerkers altijd met dezelfde gegevens werken.”

Werkingsprocessen stroomlijnen en automatiseren

Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité gebruikt Microsoft Dynamics 365 voor het relatiebeheer met atleten, partnerorganisaties, leveranciers en sponsors, de organisatie van delegaties en automatisatie van werkingsprocessen voor o.a. marketing en communicatie.

Blijf op de hoogte van belangrijke updates

U wilt op de hoogte blijven van alle CRM tips en trends en nieuws over Microsoft Dynamics 365 & Power Platform? Schrijf u nu in en ontvang alle nuttige info elke maand in uw mailbox. Stay tuned!