6 argumenten om uw digitale werkplek te migreren naar Dynamics 365 in de cloud

Gepubliceerd op 30/01/2019 door | Categorie: Microsoft Dynamics 365

Als u uw CRM-toepassing beheert op uw eigen IT infrastructuur, dan vraagt u zich misschien af wat Dynamics 365 in de Microsoft cloud méér te bieden heeft. Voor wie voorlopig nog de kat uit de boom kijkt, geven we 6 argumenten waarom het de moeite is om de overstap te maken naar Dynamics 365 in de Microsoft cloud.

Net IT CRM Blog: Microsoft Dynamics 365 in the cloud

#1 – Besparing en slimmere IT-uitgaven

Een werkomgeving in de Microsoft cloud is meer kostenefficiënt dan een on-premise installatie. De hardwarekost valt weg en de beheerskost vermindert. Volgens de cijfers van een Forrester Total Economic Impact (TEI) studie verlaagt u het totale kostenplaatje van uw digitale werkplek met 10.25%. Specifiek wat de beheerskosten betreft voor updates, deployments, backups en restores mag u volgens onderzoeksbureau Forrester rekenen op een besparing van 40%. U bespaart een pak tijd en middelen op vlak van technisch IT beheer zonder dat u controle verliest over uw digitale werkomgeving.

De uitgaven voor uw CRM-oplossing in de cloud vallen trouwens onder operationele kosten (OpEx) i.p.v. investeringen met kapitaal (CapEx). Op die manier houdt u extra investeringskapitaal vrij en geniet u van meer flexibiliteit in vergelijking met de situatie waarbij u de aanschaf van uw hard- en software-investeringen afschrijft over een bepaalde periode. Niet onbelangrijk als uw onderneming zich snel moeten kunnen aanpassen aan veranderingen in de markt.

#2 – Verhoogde security

Met uw bedrijfssoftware op uw eigen infrastructuur bent u zelf verantwoordelijk voor de databeveiliging en stelt u zich bloot aan de risico’s. Als u zelf moet instaan voor back-ups, disaster recovery, anti-virussen en anti-threat beveiliging dan kan u eigenlijk nooit 100% gerust zijn. Wat als het écht fout loopt? Als uw medewerkers een tijd lang niet meer kunnen werken, of als data lekt naar onbevoegden, of als u gegevens verliest, dan zijn de gevolgen soms niet te overzien. Bovendien zijn er de vereisten die GDPR oplegt om te voldoen aan de standaarden voor de beveiliging van persoonsgegevens.

Als u zelf de verantwoordelijkheid wilt dragen voor de beveiliging van uw bedrijfskritische gegevens, dan heeft u tegenwoordig goede redenen nodig om dit nog te verantwoorden. Naast de beveiliging van uw productie-omgeving dient u trouwens hetzelfde beveiligingsniveau te hanteren voor uw testomgevingen en voor de CRM-omgeving waarop u opleidingen organiseert. Want dat zijn meestal de plekken waar hackers proberen gebruik te maken van kwetsbaarheden in uw beveiliging.

Net IT CRM Blog: Dynamics 365 in the cloud verhoogde security

Microsoft investeert jaarlijks 1 miljard USD aan beveiliging en heeft een niveau van beveiliging bereikt dat quasi niet te evenaren is. Door bedreigingen wereldwijd te analyseren, verleent Microsoft een unieke intelligentie om u te beschermen tegen de laatste bedreigingen. Op vlak van standaarden en wettelijke verplichtingen zoals de GDPR zit u trouwens ook goed in de Microsoft Cloud.

#3 – Schaalbaar & flexibel

Uw eigen infrastructuur kent zijn fysieke grenzen. Microsoft Dynamics 365 in de cloud daarentegen laat groei toe in aantal gebruikers en aantal verbindingen. Schaalbaarheid is een kernwoord van CRM in de cloud.

U kan sneller inspelen op veranderingen. Nieuwe applicaties toevoegen aan uw digitale werkplek zoals project management, talent management, … gaat heel vlot. Dynamics 365 is bovendien geen eenheidsworst. Uw bedrijfssoftware is flexibel aanpasbaar zodat u kan werken zoals u wilt. Dit geeft u een potentieel voordeel t.o.v. de concurrentie.

#4 – All-in-one platform

Microsoft Dynamics 365 werkt uitstekend samen met Office 365 en het Power platform zodat u beschikt over één geïntegreerde “modern workplace”. Het is een all-in-one platform, een volledige suite van tools die samenwerken en waarmee u de productiviteit van uw organisatie verhoogt.

Dynamics 365 laat toe om véél verder te gaan dan een “basis” CRM-toepassing vanwege de integratie met andere Microsoft-producten en dankzij de integratiemogelijkheden met andere softwaretoepassingen en externe databronnen.

#5 – Innovatie

Met Dynamics 365 beschikt u steeds over de laatste nieuwe mogelijkheden, want Microsoft lanceert continu nieuwigheden. Op deze manier heeft u alle opties in handen om de digitale transformatie van uw organisatie te realiseren. Medewerkers kunnen slimmer werken en meer realiseren. Zo beschikken zij o.a. over de laatste mogelijkheden voor mobiel werken en hebben zij overal en altijd mobiele toegang tot de nodige bedrijfsinformatie.

Daarnaast ontwikkelt Microsoft voortdurend nieuwe producten om de samenwerking op de werkvloer beter en vlotter te laten verlopen. Denk aan de integratie van Microsoft Teams in Dynamics 365.

Net IT CRM Blog: Dynamics 365 in de cloud voordelen

#6 – Unieke business intelligence mogelijkheden

Als uw bedrijfsgegevens verspreid zitten in verschillende niet-geconnecteerde systemen, dan is uw rapportering misschien gebaseerd op onvolledig cijfermateriaal en ziet u slechts een deel van de waarheid. Het kan ook frustrerend zijn om te moeten wachten op rapporten waar veel tijd in opgaat om deze manueel samen te stellen. En misschien bent u niet altijd 100% zeker dat uw rapporten accuraat zijn.

Met Microsoft PowerBI brengt u al uw bedrijfsgegevens vanuit verschillende gegevensbronnen samen in één business intelligence omgeving voor gegevensanalyse. Reken hier ook de mogelijkheden bij van artificiële intelligentie waarmee u inzichten en patronen uit uw gegevens haalt. Door uw bedrijfsrapportering te automatiseren en te visualiseren in PowerBI heeft u steeds toegang tot de laatste gegevens en bespaart u tijd en middelen.

Wat als u niets doet

Niets doen en met uw oude CRM-toepassing blijven werken, is ook een keuze die u kan maken. Misschien wil u verandering vermijden. U kiest dan wel voor de nadelen van het status quo en dat betekent dat u minder competitief wordt en opportuniteiten mist omdat uw medewerkers niet beschikken over de tools om efficiënter te werken. Stilstaan is achteruit gaan en uw onderneming mag niet achter blijven. Zet daarom de volgende stap richting digitalisering.

Kies een betrouwbare partner

Wilt u de overstap maken naar de Microsoft cloud? Net IT maakt zijn beloftes waar. Dankzij de jarenlange ervaring met datamigraties heeft Net IT de nodige expertise uitgebouwd om zelfs van de meest uitgebreide en complexe migraties een succesverhaal te maken.


Wil u graag een demo van de nieuwe features? Of wil u graag een offerte voor de migratie naar Dynamics 365 en/of Office 365?


Lees meer

Security in Microsoft Dynamics 365 & Power Platform
Highlights Dynamics 365 – 2021 Release WAVE 2
Nieuw! Releaseplannen Dynamics 365 & Power Platform – 2021 Release Wave 2

Blijf op de hoogte van belangrijke updates

U wilt op de hoogte blijven van alle CRM tips en trends en nieuws over Microsoft Dynamics 365 & Power Platform? Schrijf u nu in en ontvang alle nuttige info elke maand in uw mailbox. Stay tuned!