Kiest u voor Dynamics 365 voor Marketing of ClickDimensions? Een vergelijking.

Gepubliceerd op 29/04/2019 door | Categorie: Microsoft Dynamics 365

U wilt uw marketingactiviteiten automatiseren, maar u twijfelt tussen Microsoft Dynamics 365 voor Marketing of ClickDimensions? U gebruikt al ClickDimensions of Dynamics 365 voor Marketing, maar u wilt het verschil tussen beide marketing automation tools beter begrijpen? Hieronder vindt u meer informatie over de verschillen.

Verschillende software-architectuur

Eén van de grootste verschillen is de architectuur van de software.

ClickDimensions is een add-on voor Microsoft Dynamics 365 en kan volledig in uw Dynamics 365-omgeving geïntegreerd worden. Dit betekent dat u ClickDimensions niet los kan gebruiken van Microsoft Dynamics 365. U gebruikt de standaard Dynamics 365-functionaliteiten, zoals marketinglijsten, rapportages en dashboards.

Dynamics 365 voor Marketing is een standalone marketingapplicatie van Dynamics 365 en kan u volledig apart gebruiken. De app biedt dan ook andere functionaliteiten aan dan de standaard-features in Dynamics 365. Zo voert u gericht marketingacties met “Segmenten” van contactpersonen i.p.v. met marketinglijsten. In vergelijking met ClickDimensions worden interacties  van contacten op uw marketingcampagnes niet opgeslagen in de Dynamics 365-database zelf, maar in de zogenaamde “Customer Insights app”.

Ander prijsmodel

De prijzen voor Dynamics 365 voor Marketing zijn gebaseerd op het aantal contactpersonen dat in marketingactiviteiten gebruikt gaat worden. Marketingactiviteiten zijn alle contacten of interacties via e-mails, webpagina’s, formulieren, LinkedIn-integratie, gebeurtenissen, enquêtes en elk ander aangepast kanaal. Het voordeel van dit prijsmodel is dat er geen bijkomende kosten zijn voor extra functionaliteiten.

ClickDimensions heeft twee prijsmodellen: “Basic” en “Business”. Binnen elk prijsmodel van ClickDimensions heeft u altijd toegang tot alle contacten en alle datavelden opgeslagen in Dynamics 365. Het prijsmodel is gebaseerd op het aantal e-mails dat u zal verzenden.

Overzicht features

Een overzicht van features van beide tools vindt u op de productpagina’s van ClickDimensions en Dynamics 365 voor Marketing zelf.

Via deze link kan u ook een vergelijkende tabel vinden tussen de tools.

Conclusie

Welke tool u verkiest voor marketing automation hangt vooral af van uw marketingobjectieven, zakelijke behoeften en vereisten.

ClickDimensions is op dit moment nog de onbetwiste leider op het gebied van marketing automation voor het Dynamics platform, maar moet met de opkomst van Dynamics 365 for Marketing een heel beloftevolle nieuwkomer naast zich dulden.

Bij Net IT zijn we in ieder geval benieuwd hoe Dynamics 365 for Marketing zal evolueren de komende maanden.


Wilt u graag advies bij het selecteren van de best passende marketing automation tool voor uw bedrijf? Of wilt u een demo van Dynamics 365 voor Marketing of ClickDimensions? Contacteer ons en wij helpen u graag verder.


Lees meer

Copilot, Guides en Meer: Duik Diep in de Nieuwe Wereld van Dynamics 365 Field Service!
Copilot for Service: Transformeer uw klantenservice met generatieve AI in Microsoft Dynamics 365
Microsoft Transformeert Klantbeleving met Dynamics 365 Customer Insights

Blijf op de hoogte van belangrijke updates

U wilt op de hoogte blijven van alle CRM tips en trends en nieuws over Microsoft Dynamics 365 & Power Platform? Schrijf u nu in en ontvang alle nuttige info elke maand in uw mailbox. Stay tuned!