ESC Groep herschikt directieteam – Jan Hofman wordt CEO.

Gepubliceerd op 15/09/2023 door | Categorieën: Net IT nieuws, Press release

Digitalisering biedt organisaties in alle geledingen van de maatschappij alsmaar sneller de mogelijkheid om hun volle potentieel te ontketenen. Om zowel haar klanten in de private als publieke sector sneller toegang te bieden tot deze innovaties breidt de ESC Groep haar directieteam uit. Deze herschikking maakt de groep klaar voor verdere expansie via organische groei en een aantal gerichte acquisities.

Benny Van Hyfte geeft de CEO-fakkel van de groep door aan Jan Hofman en neemt zelf de rol van Country Director Belgium op. Van Hyfte is sinds 2004 een vaste waarde binnen de organisatie en sinds 2020 begeleidde hij de groep succesvol doorheen een groeipad in volle transitie. Benny zal zich als Country Director Belgium verder focussen op de uitbouw van België dat van kapitaal belang is in de verdere groei van de ESC Groep. De continuïteit van het succes in België wordt hiermee gewaarborgd.

“We kunnen Benny niet genoeg bedanken voor het parcours dat hij met ESC heeft afgelegd en we kijken er naar uit om met hem dit elan samen verder te zetten,” licht Philippe Smet, bestuurder bij ESC toe.

Jan Hofman wordt de nieuwe CEO van de ESC Groep. Hofman is oprichter van Net IT dat in 2022 de ESC Groep ging versterken. Hij was commercieel verantwoordelijk voor de Dynamics 365 Customer Engagement-divisie van de Groep die marktleider is in België in dit segment.

“Deze rotatie maakt ons klaar voor de toekomst en is alleen maar mogelijk omdat iedereen, van directie tot de consultants elastisch maar ook attent en fanatiek met zijn of haar job bezig is. Zo blijven we fris en passen we bestaande ervaring en kennis toe in nieuwe domeinen,” luidt het bij Jan Hofman.

Daarnaast versterkt de groep zich ook op gebied van People en Culture door de aanstelling van Véronique Decoster als Chief HR Officer. Véronique heeft een bewezen staat van dienst in een internationale leidinggevende HR-functie. Gedurende haar carrière heeft ze een schat aan ervaring opgedaan rond organisatiestructuur, culturele verandering en talentontwikkeling. Deze ervaring stelt ze nu ten dienste van de 380 gedreven collega’s binnen de groep.

Het directiecomité van de groep bestaat daarnaast uit Vicky Van Den Haute in de rol van CFO en Dave Saman die als CSIO de strategie en integratie van de groep vormgeeft.


Over de ESC Groep
De ESC Groep die nu actief is in Nederland (Advisie), België (ESC & Net IT) en Portugal verenigt toonaangevende technologie- en consultancybedrijven, zodat moderne organisaties dankzij slimme cloud-technologie hun volle business potentieel kunnen ontketenen. Naast bedrijfsapplicaties, Low Code -oplossingen & BI vinden ondernemingen er alles wat nodig is voor moderne werkplekken gaande van Microsoft 365 en cloud over cybersecurity tot IT-beheer. De uit de kluiten gewassen e-business afdeling bouwt dan weer webapplicaties, online portals en webshops voor snelgroeiende middelgrote en grote bedrijven.

Investeringsmaatschappij Capital A, actief in België en Nederland, nam eerder een meerderheidsbelang in ESC. Gesterkt door dit extra kapitaal en aanwezige zakelijke expertise willen we via de overkoepelende ESC Groep aan de niet aflatende vraag naar slimme software en IT-specialisten blijven voldoen.


Wenst u meer info?


Lees meer

ESC Groep versterkt positie in Nederland door strategische samenwerkingen met Logic Vision en DynamicHands
Maritha Van Klink-Doorn benoemd als Chief Marketing Officer van ESC Group
2023 in review – Doorheen het jaar van Net IT!

Blijf op de hoogte van belangrijke updates

U wilt op de hoogte blijven van alle CRM tips en trends en nieuws over Microsoft Dynamics 365 & Power Platform? Schrijf u nu in en ontvang alle nuttige info elke maand in uw mailbox. Stay tuned!