Hoe zit het nu met Microsoft en LinkedIn?

Gepubliceerd op 16/05/2017 door | Categorieën: Microsoft Dynamics 365, Microsoft nieuws

Het is al bijna 1 jaar geleden dat Microsoft de overname van LinkedIn aankondigde. Deze overname werd en wordt nog altijd beschouwd als één van de grootste overnames in de techwereld. Wat Microsoft van plan was met LinkedIn, was niet onmiddellijk duidelijk. Ondertussen werd er belangrijk nieuws aangekondigd door Microsoft betreffende integraties tussen LinkedIn en Microsoft Dynamics 365.

Microsoft Relationship Sales Solution

In juli zal Microsoft de ‘Microsoft Relationship Sales Solution’ lanceren. Hierbij wordt de bestaande ‘LinkedIn Sales Navigator’ geïntegreerd met de Sales app van Microsoft Dynamics 365.

Net IT CRM blog: Microsoft en LinkedIn - Microsoft Relationship Sales Solution

De LinkedIn Sales Navigator is een apart LinkedIn platform specifiek voor verkopers. De diepgaande integratie van dit platform met Dynamics 365 voor Sales betekent dat verkopers persoons- en bedrijfsinformatie uit de LinkedIn Sales Navigator ook zullen zien op de lead, account, contact en opportunity-pagina’s van Dynamics 365 voor Sales.

De Microsoft Relationship Sales Solution moet ervoor zorgen dat verkopers hun pipeline gemakkelijk kunnen uitbreiden en opvolgen. Enkele mogelijkheden:

  • Op basis van informatie uit de LinkedIn Sales Navigator, CRM en e-mails, krijgen verkopers in Dynamics 365 aanbevelingen over welke leads ze op dat moment zeker moeten benaderen.
  • Verkopers zien sneller account- en lead-updates in Dynamics 365 voor Sales op basis van bijvoorbeeld job wijzigingen en nieuwsmeldingen op LinkedIn.
  • Met één simpele klik kunnen salesvertegenwoordigers activiteiten binnen de LinkedIn Sales Navigator, zoals notities, meldingen, …), loggen in Dynamics 365 voor Sales.
Net IT CRM blog: Microsoft en LinkedIn - screenshot Microsoft Relationship Sales Solution

Dynamics 365 for Talent

Een andere grote ontwikkeling m.b.t. LinkedIn-integratie is ‘Dynamics 365 for Talent’. Dit is een volledig nieuwe, online HR-tool geïntegreerd met de bestaande ‘LinkedIn Recruiter’. De tool omvat verschillende modules voor rekrutering, aanwerving en retentie van medewerkers; personeelsplanning en administratieve HR-taken. “The new Dynamics 365 for Talent with LinkedIn integration will bring together the place companies find talent and the world of work in Office 365 in a new, modern HR experience designed to make companies and employees more successful”, aldus Scott Guthrie, Microsoft’s Executive Vice President Cloud and Enterprise Group.

Net IT CRM blog: Microsoft en LinkedIn - screenshot Dynamics 365 for Talent

Uitdaging voor concurrent Salesforce

Volgens Reuters vormen bovenstaande ontwikkelingen een ware uitdaging voor Microsoft’s grootste concurrent Salesforce. Met deze integraties tussen LinkedIn en Dynamics 365 neemt Microsoft grote sprongen voorwaarts om de kloof met Salesforce te verkleinen wat betreft salessoftware. Terwijl Microsoft een zeer grote speler is voor besturingssystemen en productiviteitssoftware, is ze een kleinere speler op het gebied van software voor sales. Aan Reuters vertelde Satya Nadella  dat de ontwikkeling van gespecialiseerde applicaties voor bedrijfsprocessen zoals sales en finance, cruciaal zijn voor de toekomst van Microsoft. Hij beschouwt ze als Microsoft’s “third cloud”, naast Office 365 voor productiviteit en Azure voor computing en databases.

We houden de nieuwe ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Blijf onze blog volgen voor meer informatie!


Wenst u meer informatie?


Lees meer

Vlot omschakelen naar de Unified Interface
Nieuw licentiemodel van Microsoft Dynamics 365
Kwalificeer uw ‘hottest’ leads via geautomatiseerde lead scoring

CRM TIPS ONTVANGEN

U wilt geen blogartikel missen? U wilt op de hoogte blijven van alle CRM tips en trends en nieuws over Microsoft Dynamics 365? Schrijf u nu in en ontvang alle nuttige info elke maand in uw mailbox.
Stay tuned!