Microsoft nieuws van maart 2019

Gepubliceerd op 28/03/2019 door | Categorieën: Microsoft Dynamics 365, Microsoft nieuws

1. Microsoft Dynamics 365 April ’19 Update: live stream Business Applications Virtual Launch Event

Volgende maand is het dan zover: de release van de grote voorjaarsupdate van Microsoft Dynamics 365. In januari al werden de release notes van deze April ’19 Update gepubliceerd. Deze update is een belangrijke mijlpaal voor Microsoft Dynamics 365, want het is de eerste grote update waarbij alle klanten zich op de laatste versie van Dynamics 365 zullen bevinden.

We kijken alvast uit naar het “virtual launch event” op dinsdag 2 april. Dit zal een showcase zijn van de nieuwigheden in Dynamics 365 en het Power Platform (Power BI, Microsoft Flow en PowerApps). James Phillips, Corporate Vice President van de Business Applications Group bij Microsoft, zal de hoogtepunten van de updates bespreken, met demo’s van nieuwe functies en inzichten van gastsprekers.

Net IT CRM Blog: Microsoft nieuws maart 2019 twitterbericht Dyn365 Virtual Launch Event

* Bron: https://cloudblogs.microsoft.com/dynamics365/2019/03/21/watch-the-live-stream-of-the-business-applications-virtual-launch-event/
* Productroadmap Dynamics 365 & Power Platform: https://dynamics.microsoft.com/nl-nl/roadmap/overview/


#2. Microsoft Forms Pro

De survey-tool Microsoft Forms Pro werd op 18 maart gelanceerd als public preview. De tool is een krachtigere variant van Microsoft Forms, beschikbaar in Office 365 sinds april vorig jaar. Iedereen met een Microsoft werkaccount, waaronder Microsoft Office 365- en Dynamics 365-klanten, kunnen de preview van Forms Pro testen.

Net IT CRM Blog: Microsoft nieuws maart 2019 Twitterbericht Microsoft Pro Forms

Met de tool is het mogelijk om:

  • enquêtes eenvoudig op te maken en te verspreiden op verschillende manieren; via e-mail, insluiten op een webpagina of PowerApp, deelbare link, QR code of een trigger via Microsoft Flow (bv. wanneer een klantcase is opgelost in Dyn365).
  • alle data te integreren met Microsoft Office 365, Dynamics 365 en het Power Platform (Power BI, Microsoft Flow en PowerApps). De enquêteresultaten worden automatisch opgeslagen in het Common Data Service (CDS). Zo kan u deze gegevens combineren met andere bedrijfsgegevens om Power BI-rapporten te maken, zonder gegevens tussen systemen te hoeven exporteren en importeren.
  • enquêteresultaten te analyseren, gegevenscorrelaties te identificeren en sentimenten te detecteren op basis van AI-gestuurde inzichten.

In vergelijking met de Dynamics 365 Voice of the Customer survey tool, kan u met Forms Pro enquêtes maken los van de gebruikersinterface van Dynamics.

* Bron: https://cloudblogs.microsoft.com/dynamics365/2019/03/18/microsoft-forms-pro-public-preview-is-now-available/


#3. Aanmelden via e-mail voor Dynamics 365 voor telefoons en tablets (iOS)

Gebruikers van Dynamics 365 voor telefoons en tablets (iOS) kunnen zich nu via hun zakelijke e-mailadres aanmelden op hun Dynamics 365-omgeving. Ze moeten hiervoor niet langer eerst een URL aanvragen aan de IT-afdeling. Met deze nieuwe inlogervaring hebben gebruikers toegang tot al hun apps via één lijst met apps. Als ze toegang hebben tot meerdere Dynamics 365-organisaties, hoeven ze niet meer uit te loggen om te schakelen tussen apps van de verschillende Dynamics 365-organisaties.

Net IT CRM Blog: Microsoft nieuws maart 2019 mobile signin Dynamics 365

* Bron: https://blogs.msdn.microsoft.com/crm/2019/03/25/email-based-sign-in-for-dynamics-365-for-phones-and-tablets-ios/


#4. Microsoft breidt Teams verder uit met innovatieve functies

Deze maand maakte Microsoft bekend dat ze Teams zullen uitbreiden met 8 nieuwe functies, waaronder de volgende 3 innovatieve videofuncties:

1) aangepaste achtergronden voor de chatdienst:
tijdens het chatten kan men aangepaste achtergronden gebruiken, zoals een kantooromgeving of het bedrijfslogo (als men van thuis uit werkt) of zelfs een strand of eigen afbeeldingen.

Net IT CRM Blog: Microsoft nieuws maart 2019 Microsoft Teams aangepaste achtergronden

2) interacties op een whiteboard worden duidelijk in beeld gebracht:
de persoon voor het whiteboard wordt gemaskeerd, waardoor het volledige whiteboard altijd zichtbaar blijft voor de remote deelnemers van de vergadering. Ook tijdens het schrijven van aantekeningen.

Net IT CRM Blog: Microsoft nieuws maart 2019 Microsoft Teams whiteboards meeting rooms

3) Live-ondertiteling:
op het moment dat een spreker de presentatie begint, verschijnt de ondertiteling live in beeld.

Microsoft Teams kwam twee jaar geleden op de markt en ondertussen gebruiken al ruim 500.000 organisaties wereldwijd Teams, waarvan 91 van de Fortune100.

* Bron: https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/blog/2019/03/19/microsoft-teams-experiences-intelligent-workplace/


#5. Microsoft 3x winnaar CRM Service Awards

Microsoft heeft prijzen gewonnen op de CRM Service Awards, al voor de 16e keer georganiseerd door CRM Magazine. De CRM Service Awards eren de toonaangevende leveranciers van technologie en diensten voor klantenservice en contact center. Microsoft heeft 3 prijzen in de wacht gesleept voor de volgende segmenten:

  • Customer Case Management
  • Web Support
  • Contact Center Search
Net IT CRM Blog: Microsoft nieuws maart 2019 CRM Service Awards

Bron: https://www.destinationcrm.com/Articles/ReadArticle.aspx?ArticleID=130770


Wenst u meer info?


Lees meer

Een klantenportaal met Power Apps portals
Microsoft nieuws van december 2020
Top 10 blogartikels van 2020

CRM TIPS ONTVANGEN

U wilt geen blogartikel missen? U wilt op de hoogte blijven van alle CRM tips en trends en nieuws over Microsoft Dynamics 365? Schrijf u nu in en ontvang alle nuttige info elke maand in uw mailbox.
Stay tuned!