Microsoft nieuws van mei 2019

Gepubliceerd op 27/05/2019 door | Categorie: Microsoft Dynamics 365

# 1. Microsoft Build 2019: visie door Satya Nadella

Begin mei 2019 was er het jaarlijkse Microsoft Build in Seattle. Dit is dé conferentie voor developers wereldwijd om kennis te maken met de nieuwste Microsoft-tools, -hulpmiddelen en -services. Naar traditie opende de CEO van Microsoft de conferentie met een Vision Keynote.
Satya Nadella lichtte de visie van Microsoft toe en sprak over de vier verschillende Microsoft-platformen die heel wat mogelijkheden bieden om krachtige, innovatieve en “magische” software-oplossingen te ontwikkelen.

  • Microsoft Azure, de hybride kerninfrastructuur voor applicaties wereldwijd, data- en AI-toepassingen
  • Microsoft Dynamics 365 & Power Platform, voor de automatisatie van bedrijfsprocessen
  • Microsoft 365, voor communicatie en productiviteit
  • Microsoft Gaming, platform voor gamers wereldwijd, overal op elk apparaat

In deze video ziet u een samenvatting van de Vision Keynote op de eerste dag van Microsoft Build.


>> Lees meer:
Platforms and opportunity in the era of the intelligent cloud and intelligent edge, Satya Nadella

#2. Microsoft Azure en artificiële intelligentie extra in de schijnwerpers

Tijdens de Build-conferentie stonden Microsoft Azure en artificiële intelligentie in de schijnwerpers. Zo lanceerde Microsoft verschillende nieuwe functies voor de clouddienst:

  • Azure Cognitive Service-updates, zoals Decision, Ink Recognizer en Form Recognizer
  • Azure Blockchain Service, beschikbaar als preview, om de vorming, het beheer en de governance op blockchainnetwerken van consortiums te vereenvoudigen.
  • enkele nieuwe Edge-toepassingen, zoals de Azure SQL Database Edge en IoT Plug and Play. Die laatste moet het eenvoudiger maken om IoT-toestellen met de cloud te verbinden. Ook kondigde Microsoft de beschikbaarheid van de Hololens 2 voor ontwikkelaars aan.

>> Lees meer: 
* Volledige lijst van de Azure-aankondigingen voor Microsoft Build
* Making AI real for every developer and every organization, Eric Boyd

#3. Microsoft Teams: snelst groeiende business app in de geschiedenis

Microsoft Teams is in 2017 gelanceerd om rechtstreeks te concurreren met Slack, een ander zakelijk communicatieplatform.
2 jaar later blijkt uit cijfers van Microsoft dat Teams al aan een serieuze inhaalbeweging bezig is. Volgens Microsoft is Teams zelfs de snelst groeiende business app in de geschiedenis van het bedrijf.

Enkele belangrijke verschillen tussen Teams & Slack:

  • Teams zou vooral gebruikt worden door grote bedrijven, terwijl Slack meestal ingezet wordt door kleine en middelgrote bedrijven (volgens onderzoek Xconomy)
  • Teams richt zich ook op niet-kantoormedewerkers
  • Teams is geïntegreerd met de Microsoft’s Office 365-suite, waardoor men rechtstreeks toegang krijgt tot video, Outlook & documenten

>> Lees meer:
Microsoft Teams nadert Slack met grote sprongen, Techzine

#4. Over de toekomst van Project Service Automation

Op de Dynamics 365 blog verscheen dat Microsoft bezig is met een nieuw product waarbij de planning tools van Microsoft Project worden gecombineerd met de beste functionaliteiten van de Dynamics 365 app voor Project Service Automation (PSA). Om het met de woorden van Muhammad Alam, General Manager van Dynamics 365, te zeggen:  “We’re preparing a new product experience that will bring together the industry-leading capabilities in Dynamics 365 for Project Service Automation (PSA) and Microsoft Project, an integrated way to manage sales, scheduling, pricing, project planning, resource management, and project economics“.

De eerste release van het nieuwe Microsoft Project is gepland voor Q3 van 2019. Het nieuwe product zal gebaseerd zijn op Azure, zal de Common Data Service gebruiken en zal enkel beschikbaar zijn in Project Online Professional en premium abonnementen.

Omgekeerd zal Microsoft huidige tools voor projectplanning in de Dynamics 365 app voor PSA vervangen door planningstools uit Microsoft Project. Maar zover zijn ze dus nog niet. Totdat de integratie is voltooid kunnen Dynamics 365 PSA-klanten de huidige service en licenties ervoor blijven gebruiken. Via de Net IT nieuwsbrief houden we u op hoogte van zodra de vernieuwde app beschikbaar is.

>> Lees meer:
The future of Dynamics 365 for Project Service Automation (PSA), Muhammad Alam

#5. Microsoft en Sony gaan samenwerken

Op 16 mei 2019 kondigden Microsoft en Sony aan dat ze strategisch zullen samenwerken voor de ontwikkeling van “nieuwe cloudgebaseerde oplossingen voor game-ervaringen en AI-oplossingen”. Een opmerkelijke aankondiging, want het Japanse elektronica- en entertainmentconcern Sony is in de gamingmarkt een directe concurrent van Microsoft.

De samenwerking is pril, maar er zijn alvast veel intenties zoals samen de ontwikkeling van toekomstige cloudoplossingen in Microsoft Azure verkennen om gamestreamingdiensten te ondersteunen.  

>> Lees meer:
Sony and Microsoft to explore strategic partnership, Microsoft News Center


Wenst u meer info?


Lees meer

Techniekers krijgen meer gedaan met Microsoft Dynamics 365 Copilot
Microsoft Dynamics 365 Copilot stelt verkopers nét die content voor die het salesproces verbetert.
Zo helpt Microsoft Dynamics 365 Copilot je marketingcampagne sneller van concept tot lancering.

Blijf op de hoogte van belangrijke updates

U wilt op de hoogte blijven van alle CRM tips en trends en nieuws over Microsoft Dynamics 365 & Power Platform? Schrijf u nu in en ontvang alle nuttige info elke maand in uw mailbox. Stay tuned!