De Dynamics 365 Outlook add-in verdwijnt

Gepubliceerd op 14/09/2017 door | Categorie: Microsoft Dynamics 365

Update 07/02/2017:
Sinds de aankondiging om de Dynamics 365 Outlook add-in te verwijderen, kreeg Microsoft heel wat feedback van klanten en partners. Hieruit bleek de nood aan het verder blijven bestaan van de specifieke Outlook add-in. Microsoft besloot dan ook om de Dynamics 365 Outlook add-in te blijven ondersteunen voor toekomstige, nieuwe Dynamics 365 versies. Klanten die upgraden naar een nieuwere versie van Microsoft Dynamics 365 zullen dezelfde Outlook integratie-ervaring hebben als in eerdere versies. Nieuwe features voor de Outlook add-in worden daarentegen niet meer ontwikkeld.

Hoewel Microsoft de Dynamics 365 Outlook add-in blijft ondersteunen, moedigt ze haar klanten aan om de Dynamics 365 App voor Outlook te gebruiken. Dit omdat de App gebaseerd is op nieuwe ‘Office-invoegtoepassingen’ die eenvoudiger te implementeren en onderhouden zijn en werken op verschillende platforms.

——–

De Microsoft Dynamics 365 Outlook  add-in (of ook “Dynamics 365 voor Outlook” genoemd) zal verdwijnen. Dit kondigde Microsoft eerder aan: “The legacy Outlook add-in—Dynamics 365 for Outlook—is deprecated with the July 2017 update for Dynamics 365 (online) and will be removed in a future major release”.

Net IT CRM blog: Screenshot Dynamics 365 Outlook add-in

!! De Microsoft Dynamics 365 Outlook add-in is niet hetzelfde als de Dynamics 365 app voor Outlook. Meer informatie over de verschillen, leest u in dit blogartikel waar we de add-in vergelijken met de app.

Wat “deprecated” betekent?

Wanneer een Dynamics 365 functionaliteit is “deprecated”, betekent dit dat de functionaliteit wordt verwijderd bij een volgende grote update/release van Microsoft Dynamics 365. De Dynamics 365 Outlook add-in blijft voorlopig nog werken en wordt volledig ondersteund totdat de add-in officieel is verwijderd. Microsoft investeert echter nu niet meer in nieuwe functionaliteiten voor deze specifieke add-in.

Wanneer zal de Dynamics 365 Outlook add-in verdwijnen?

Onderstaande diagram toont hoe Microsoft de ondersteuning en het verdere verloop van de Dynamics 365 Outlook add-in inplant. Het hele traject zal geleidelijk verlopen zodat gebruikers zich kunnen aanpassen aan deze verandering.

Net IT CRM blog: diagram Dynamics 365 Outlook add-in verdwijnt

De Dynamics 365 Outlook add-in wordt definitief verwijderd bij de lancering van de Dynamics 365 versie 10.0. Dit is de volgende grote update/release na de release van versie 9.0 van Dynamics 365 (deze zal wellicht dit najaar voor iedereen beschikbaar zijn). Wanneer de Dynamics 365 versie 10.0 precies zal gereleased worden, kunnen we nog niet met alle zekerheid zeggen. We blijven u hiervan zeker op de hoogte houden. De verwijdering van de Dynamics 365 Outlook add-in is dus van toepassing op de Dynamics 365 versie 10.0 en latere updates. Microsoft zal de add-in wel blijven ondersteunen in eerdere versies dan versie 10.0.

Waarom doet Microsoft dit?

Hoewel de Dynamics 365 Outlook add-in heel wat mogelijkheden biedt, merkte Microsoft op dat de gebruikerservaring niet meer is aangepast aan de wens van klanten om snel en contextueel te werken. De add-in is gebaseerd op “COM add-ins” die ouder zijn, trager werken en enkel ondersteund worden in beperkte versies van Outlook.

De laatste jaren lanceerde Microsoft Office specifieke “Office invoegtoepassingen” zoals de Dynamics 365 App voor Outlook. In tegenstelling tot “COM add-ins” moet er bij de  “Office invoegtoepassingen” geen code fysiek geïnstalleerd worden op het toestel van de gebruiker of de Outlook client. Dit zorgt ervoor dat deze “Office invoegtoepassingen” beter scoren in onderhoud en betrouwbaarheid. Bovendien zijn deze niet beperkt tot Outlook op Windows; ze werken ook op de Outlook Web App, Outlook voor Mac en Outlook op mobiele devices.

Omwille van die redenen en ook de laatste verbeteringen van Dynamics 365 en de Dynamics 365 App voor Outlook, is Microsoft ervan overtuigd dat haar klanten veel beter kunnen werken met de Dynamics 365 App voor Outlook.

Dynamics 365 App voor Outlook, waar en wanneer u wilt

Met de Dynamics 365 App voor Outlook kan u o.a. informatie over contactpersonen en potentiële klanten uit Dynamics 365 bekijken, terwijl u in Outlook werkt. Of u kan e-mails, vergaderingen en afspraken koppelen aan een record in Dynamics 365.

>> Meer informatie over wat u allemaal kan doen met de Dynamics 365 app voor Outlook, leest u in dit blogartikel.

Net IT CRM blog: Screenshot Dynamics 365 app voor Outlook

U kan met de Dynamics 365 app voor Outlook werken waar en wanneer u wilt. U hoeft geen Outlook software te installeren, want de App kan u via de beheerinstellingen van Dynamics 365 toewijzen en gebruiken op uw desktop, via web of op uw mobiele toestel.

Als uw medewerkers momenteel de Dynamics 365 Outlook add-in gebruiken, en u wilt ondertussen ook  de app uitproberen, dan kan u hiervoor de “server-side sync” gebruiken. U kan dan enkele van uw collega’s laten werken met de add-in, en andere collega’s met de app. Voor één enkele gebruiker raden we echter af om de add-in en de app tegelijkertijd te gebruiken.

* Bron voor dit artikel: https://blogs.msdn.microsoft.com/crm/2017/08/08/deprecation-of-dynamics-365-for-outlook/


Wenst u meer informatie?


Lees meer

Vlot omschakelen naar de Unified Interface
Nieuw licentiemodel van Microsoft Dynamics 365
Kwalificeer uw ‘hottest’ leads via geautomatiseerde lead scoring

CRM TIPS ONTVANGEN

U wilt geen blogartikel missen? U wilt op de hoogte blijven van alle CRM tips en trends en nieuws over Microsoft Dynamics 365? Schrijf u nu in en ontvang alle nuttige info elke maand in uw mailbox.
Stay tuned!