Wat is de Microsoft Dynamics 365 App voor Outlook?

Update: Ondertussen is de Microsoft Dynamics 365 App voor Outlook beschikbaar

Met de Microsoft Dynamics 365 fall release zal Microsoft een vernieuwde en verbeterde versie van de Microsoft Dynamics 365 App voor Outlook (de vroegere Microsoft Dynamics CRM App voor Outlook) lanceren.

In dit blogartikel leest u wat u allemaal kan doen met de Microsoft Dynamics 365 App voor Outlook, wat er voor deze App zal veranderen met de Microsoft Dynamics 365 fall release en wat het verschil is met Microsoft Dynamics 365 voor Outlook (Add-in)?

Printscreen Microsoft Dynamics 365 App voor Outlook

Track uw e-mails in Microsoft Dynamics 365 Online

Met de verdere ontwikkeling van deze Microsoft Dynamics 365 App voor Outlook zet Microsoft haar koers verder om innovatieve oplossingen aan te bieden waarbij de cloud en mobiel op de eerste plaats komen. Met de Microsoft Dynamics 365 App voor Outlook is het niet meer nodig om eerst de Outlook client voor Microsoft Dynamics 365 te installeren op uw desktop. U kan als Microsoft Dynamics 365 Online-gebruiker e-mails bijhouden, gerelateerde CRM-records bekijken, enz. waar en wanneer u wilt.

De Microsoft Dynamics 365 App voor Outlook past volledig in Microsoft’s visie over de cloud.

Wat kan u doen met de Microsoft Dynamics 365 App voor Outlook?

Met de Microsoft Dynamics 365 App voor Outlook kan u momenteel:

 • informatie van uw e-mailcontacten dat is opgeslagen in Microsoft Dynamics 365 ook zien in de Outlook inbox; zoals jobtitel, bedrijfsnaam, activiteiten, …
  Microsoft Dynamics 365-gegevens worden inline weergegeven naast uw Outlook-e-mailberichten.
 • binnenkomende en uitgaande e-mails bijhouden in Microsoft Dynamics 365, dit van zowel bekende (de afzender is al een contactpersoon of lead in Microsoft Dynamics 365) als onbekende afzenders.
  Als u een e-mailbericht bijhoudt, dan wordt een kopie van dat bericht opgeslagen als e-mailactiviteitsrecord in Microsoft Dynamics 365.
 • binnenkomende en uitgaande e-mails koppelen aan een bestaand record in Microsoft Dynamics 365, bijvoorbeeld aan een specifieke account of opportuniteit. Als een bepaalde record niet bestaat, dan kan u dit rechtstreeks vanuit de App in Microsoft Dynamics 365 wijzigen.
 • vanuit de App nieuwe records voor verschillende entiteiten aanmaken in Microsoft Dynamics 365. U kan bijvoorbeeld een nieuwe contactpersoon, potentiële klant, opportuniteit, aanvraag of accountrecord maken. U kan ook nieuwe records maken voor aangepaste entiteiten.

Wat zal er veranderen met de Microsoft Dynamics 365 fall release?

Zoals we hierboven schreven zal er met de Microsoft Dynamics 365 fall release een verbeterde versie van de Microsoft Dynamics 365 App voor Outlook worden gelanceerd.
Enkele voorbeelden van de verbeteringen en nieuwe mogelijkheden zijn:

 • rijke, nieuwe user interface
 • bijhouden van vergaderingen en afspraken
 • monitoren van verzonden e-mails: aantal geopende e-mailberichten, replies en forwards
 • toevoegen van gebruiksvriendelijke e-mailsjablonen, knowledge base articles en verkoopdocumentatie wanneer u een e-mail of afspraak maakt
 • ‘tracken’ van Outlook contacten naar Microsoft Dynamics 365
 • ondersteunen van Outlook mobiel (enkel e-mail) en hybride configuraties (Dynamics 365 (online) met Exchange server (on-premises) of Dynamics 365 (on-premises) met Exchange online)

Bekijk ook onderstaande video over de toekomstige, vernieuwde App.

Wat is het verschil met Microsoft Dynamics 365 voor Outlook (Add-in)?

Microsoft Dynamics 365 voor Outlook (ook gekend als de Outlook-“client”) is een complete invoegtoepassing voor Microsoft Office Outlook.

Onderstaand schema geeft u een duidelijk beeld van wat nu precies het verschil is tussen Microsoft Dynamics 365 App voor Outlook en Microsoft Dynamics 365 voor Outlook (Add-in).

Verschil tussen Microsoft Dynamics 365 App voor Outlook en Microsoft Dynamics 365 voor Outlook (Add-in)

Bronnen:

* https://roadmap.dynamics.com/
* https://www.microsoft.com/en-us/dynamics/crm-customer-center/dynamics-365-app-for-outlook-user-s-guide.aspx


Wilt u een overzicht van de andere nieuwe en verbeterde features van Microsoft Dynamics 365?
Download onze presentatie.

Wilt u graag meer info over de Microsoft Dynamics 365 App voor Outlook?

Neem nu contact op