Vlot omschakelen naar de Unified Interface

Gepubliceerd op 14/08/2020 door | Categorieën: Microsoft Dynamics 365, Unified Interface

De Unified Interface is de standaard gebruikersinterface voor alle Dynamics 365-toepassingen. Als u nog steeds de verouderde Web Interface gebruikt, dan is het nu tijd om over te stappen op de Unified Interface. Want vanaf 4 december 2020 is de Web Interface niet meer beschikbaar!

De omschakeling vraagt voorbereiding om dit zonder haperingen te laten verlopen. Spreek er over met uw Account Manager bij Net IT. Wij helpen u om vlot te switchen naar de Unified Interface. Samen bekijken we welke acties en ontwikkelingen er moeten gebeuren om uw Dynamics 365-formulieren en -schermen aan te passen naar de nieuwe Unified Interface.


Hoe omschakelen?

Microsoft heeft zelf ook een uitgebreide gids gepubliceerd over wat de omschakeling naar de Unified Interface precies inhoudt. In deze gids vindt u o.a. meer informatie over:

  • hoe u een snelle test en UI-pilot kan opzetten;
  • aanbevolen stappen om een pilot-app te maken;
  • wijzigingen waar u zeker op moet letten.

>> Download de “Unified Interface Playbook” via deze link

Nadat u de laatste tests en controles hebt voltooid, voorziet Microsoft 3 opties om de effectieve overstap naar de Unified Interface te zetten:

Optie 1: transitieprogramma
Vanuit de Unified Interface Scheduling Portal is er een transitieprogramma toegankelijk. Uw Dynamics 365- of Power Platform-beheerder kan hierop inloggen en vervolgens een voorkeursdatum selecteren om uw omgeving automatisch op die datum naar de Unified Interface te laten overschakelen. U kan kiezen voor deze optie tot 4 december 2020.

Optie 2: handmatige omschakeling
U kan er ook voor kiezen om op elk moment handmatig om te schakelen naar de Unified Interface. Microsoft raadt aan om dit te doen vóór 4 december, zodat er voldoende tijd is om ervoor te zorgen dat alles naar verwachting werkt.

Optie 3: laatste overgangsdatum – Wat gebeurt er als u geen actie onderneemt tegen 4 december 2020?

Als u op 4 december 2020 nog steeds de oudere Web Interface gebruikt, zal Microsoft uw Dynamics 365-omgeving automatisch overzetten naar de Unified Interface. Klanten ontvangen dan een bericht over de overgangsdatum van hun tenant.

Lees ook:
>> Unified Interface: nieuw, trendy jasje voor Microsoft Dynamics 365
>> Verbetering gebruiksvriendelijkheid lookup veld in de Unified Interface
>> Veelgestelde vragen: Overgang naar Unified Interface


Vlot omschakelen naar de Unified Interface? Laat ons samen de mogelijkheden bekijken.


Lees meer

Microsoft nieuws april 2022
Verbeter verkoopprognoses met Microsoft Dynamics 365 Sales Forecasting
Wat is er nieuw in Release 2022 Wave 1?

Blijf op de hoogte van belangrijke updates

U wilt op de hoogte blijven van alle CRM tips en trends en nieuws over Microsoft Dynamics 365 & Power Platform? Schrijf u nu in en ontvang alle nuttige info elke maand in uw mailbox. Stay tuned!