Unified Interface: nieuw, trendy jasje voor Microsoft Dynamics 365

Gepubliceerd op 04/09/2018 door | Categorie: Microsoft Dynamics 365

De Unified Interface werd gelanceerd eind 2017, met de v9 release van Microsoft Dynamics 365. Naast de Web Interface, de mobiele app, de Interactieve Service Hub, de Outlook Client en de Outlook app kan u sinds oktober 2017 ook de Unified Interface kiezen om gegevens uit Dynamics 365 te bekijken en te bewerken.

5 grote voordelen van de Unified Interface

1. Responsive design

De Unified Interface heeft een responsive design dat zich flexibel aanpast aan browsers, apparaten en schermformaten. Dit zorgt voor een consistente gebruikerservaring. Of u nu op uw desktop, tablet of telefoon werkt, u kan altijd op dezelfde manier met uw CRM-toepassing werken.

Net IT CRM Blog: Unified Interface Microsoft Dynamics 365 - small screenshot

2. Navigatiebalk

De navigatiebalk van de Unified Interface staat discreet links en is uitklapbaar. Daardoor neemt de balk niet veel ruimte in en is er meer plaats voor het tonen van nuttige CRM data. Het biedt ook snelle toegang tot onlangs weergegeven records en vastgemaakte favorieten. Met de nieuwe menu-opties kan u snel door de verschillende apps in het systeem navigeren.

Net IT CRM Blog: Unified Interface Microsoft Dynamics 365 navigatiebalk - small screenshot

3. Tijdlijnweergave

Dankzij de overzichtelijke tijdlijnweergave kan u alle informatie over een record (klant, lead, bedrijf, opportuniteit) op één pagina bijhouden i.p.v. op verschillende tabbladen. U ziet dan alle gerelateerde berichten, spraakbijlagen, e-mails, opmerkingen, … in chronologische volgorde onder elkaar. Zo mist u geen enkele communicatie en belangrijke info over uw klanten of leads. Bijlagen kan u vanop de tijdlijn bekijken/downloaden/openen zonder dat u het record moet openen. Ook kan u via de tijdlijn zelf activiteiten, berichten en notities aanmaken.

Net IT CRM Blog: Unified Interface Microsoft Dynamics 365 - screenshot activiteiten tijdlijn small

4. Bedrijfsprocesstromen

In de Unified Interface worden bedrijfsprocesstromen (Business Process Flows) compacter weergegeven dan in de Web Interface. Ze zijn ingeklapt en nemen dus minder schermruimte in. U kan de stromen openklappen, verslepen en vastpinnen aan de zijkant van uw scherm zodat ze zichtbaar blijven als u navigeert naar andere formulieren. Dat laatste is vooral handig als u in een bepaalde fase van het bedrijfsproces complexe stappen moet uitvoeren.

Net IT CRM Blog: Unified Interface Microsoft Dynamics 365 - Bedrijfsprocessen smal screenshot

5. Interactieve dashboards

U krijgt toegang tot interactieve dashboards en grafieken. Deze dashboards zijn beschikbaar voor alle recordtypes en records worden actief gefilterd. Dit betekent dat alleen de records die voor u of uw medewerkers relevant zijn, worden getoond.

Net IT CRM Blog: Unified Interface - screenshot dashboards

Unified Interface: what’s next?

Bij de lancering in 2017 ontbraken enkele belangrijke features in de Unified Interface. Ondertussen heeft Microsoft de meeste van deze functionaliteiten toegevoegd of een hybride ervaring ingeschakeld. Bepaalde functies worden dan als een pop-up venster in de oude stijl weergeven. Dit is zo voor de functies als Geavanceerd zoeken, Bulkbewerking, Records samenvoegen, Records delen, … .

Het is duidelijk dat Microsoft ernaar streeft om de Unified Interface als enige standaard interface aan te bieden voor het volledige Dynamics-platform. Dit om het de Dynamics-gebruikers zo gemakkelijk mogelijk te maken om efficiënt en snel te kunnen werken. Voorlopig blijft de klassieke Web Interface beschikbaar, maar deze verdwijnt steeds meer naar de achtergrond.


Wilt u aan de slag gaan met Unified Interface of wenst u graag meer informatie?


Lees meer

Microsoft nieuws van mei 2020
Field Service Management met Dynamics 365
Live chat voor een persoonlijke, online service

CRM TIPS ONTVANGEN

U wilt geen blogartikel missen? U wilt op de hoogte blijven van alle CRM tips en trends en nieuws over Microsoft Dynamics 365? Schrijf u nu in en ontvang alle nuttige info elke maand in uw mailbox.
Stay tuned!