Unified Interface: nieuw, trendy jasje voor Microsoft Dynamics 365

De Unified Interface werd gelanceerd met de v9 release van Microsoft Dynamics 365. Naast de Web Interface, de mobiele app, de Interactieve Service Hub, de Outlook Client en de Outlook app kan u sinds oktober 2017 ook de Unified Interface kiezen om gegevens uit Dynamics 365 te bekijken en te bewerken. De Unified Interface kan u trouwens samen gebruiken met de mobiele app of de Outlook app van Dynamics 365.

5 grote voordelen van de Unified Interface

1. Responsive design

De Unified Interface heeft een responsive design dat zich flexibel aanpast aan browsers, apparaten en schermformaten. Of u nu op uw desktop, tablet of telefoon werkt, u kan altijd op dezelfde manier met uw CRM toepassing werken.

Net IT CRM Blog: Unified Interface Microsoft Dynamics 365 - small screenshot

2. Navigatiebalk

De navigatiebalk van de Unified Interface staat discreet links en is uitklapbaar. Daardoor neemt de balk niet veel ruimte in en is er meer plaats voor het tonen van nuttige CRM data. Het biedt ook snelle toegang tot onlangs weergegeven records en vastgemaakte favorieten.

Net IT CRM Blog: Unified Interface Microsoft Dynamics 365 navigatiebalk - small screenshot

3. Activiteiten tijdlijn

Dankzij de ‘Activiteiten tijdlijn(Activity timeline) kan u alle informatie over een record (klant, lead, bedrijf, opportuniteit) zien op één tijdlijn i.p.v. op verschillende tabbladen. U ziet dan alle gerelateerde berichten, spraakbijlagen, e-mails, opmerkingen, … in chronologische volgorde onder elkaar. Zo mist u geen enkele communicatie en belangrijke info over uw klanten of leads. Bijlagen kan u vanop de tijdlijn bekijken/downloaden/openen zonder dat u het record moet openen. Ook kan u via de tijdlijn zelf activiteiten, berichten en notities aanmaken.

Net IT CRM Blog: Unified Interface Microsoft Dynamics 365 - screenshot activiteiten tijdlijn small

4. Bedrijfsprocesstromen

In de Unified Interface worden ‘bedrijfsprocesstromen’ (Business Process Flows)** compacter weergegeven dan in de Web Interface. Ze zijn ingeklapt en nemen dus minder schermruimte in. U kan de stromen openklappen, verslepen en vastpinnen aan de zijkant van uw scherm. Dat laatste is vooral handig als u in een bepaalde fase van het bedrijfsproces complexe stappen moet uitvoeren.

Net IT CRM Blog: Unified Interface Microsoft Dynamics 365 - Bedrijfsprocessen smal screenshotl

** Bedrijfsprocesstromen of Business Process Flows in Microsoft Dynamics 365 helpen o.a. bij een  consistente input van CRM data of bieden houvast voor medewerkers om taken op eenzelfde manier aan te pakken. Deze stromen worden in Dynamics 365 visueel weergegeven en tonen medewerkers waar ze precies zijn in het bedrijfsproces en wat de volgende stap is.

5. Interactieve dashboards

U krijgt toegang tot interactieve dashboards en grafieken. Deze dashboards zijn beschikbaar voor alle recordtypen en records worden actief gefilterd. Dit betekent dat alleen de records die voor u of uw medewerkers relevant zijn, worden vertoond.

Net IT CRM Blog: Unified Interface - screenshot dashboards

Unified Interface: what’s next?

Er zijn bepaalde functies die momenteel nog niet beschikbaar zijn in Unified Interface, zoals bulkbewerking, records samenvoegen en delen, … . Hiervoor kunnen gebruikers voorlopig nog switchen naar de vertrouwde Web Interface.

Onlangs maakte Microsoft op haar Business Submit event bekend dat ze belangrijke, ontbrekende features binnenkort zullen lanceren. U ziet de roadmap van de Unified Interface hieronder.

Net IT CRM Blog: Unified Interface Microsoft Dynamics 365 - roadmap 2018

Binnenkort zal de Unified Interface als ‘standaard te gebruiken’ gepresenteerd worden aan nieuwe Dynamics 365-klanten. De klassieke url *.crm.dynamics.com/main.aspx zal doorverwijzen naar de landingspagina van de Unified Interface-apps.

Het ziet ernaar uit dat Microsoft in de toekomst de klassieke web interface zal verlaten en dat elke Dynamics 365-klant de Unified Interface zal gebruiken. We houden jullie op de hoogte van deze evolutie.


Wilt u aan de slag gaan met Unified Interface of wenst u graag meer informatie?
Contacteer ons en wij helpen u graag verder.

Contacteer ons