Microsoft nieuws van november 2019

Gepubliceerd op 25/11/2019 door | Categorie: Microsoft nieuws

1. Microsoft Ignite 2019: “Book of news”

Begin november was er Microsoft Ignite, het jaarlijkse en grootste IT-trainingsevenement van Microsoft. 26.000 aanwezigen vanuit de hele wereld kregen er inspiratie en training om hun organisatie vooruit te helpen via Microsoft-technologie. Ook werden er de laatste ontwikkelingen op het gebied van cloud, data, business intelligence, teamwork en productiviteit aangekondigd.

Alle aankondigingen op Ignite zijn ondertussen gebundeld in een “Book of news”.

Lees meer:
* pulse.microsoft.com/nl-nl/business-leadership-nl-nl/na/fa1-een-overzicht-van-de-belangrijkste-aankondigingen-tijdens-microsoft-ignite-2019/
* www.microsoft.com/en-us/ignite

2. Microsoft Flow wordt Microsoft Power Automate

Op Microsoft Ignite 2019 communiceerde Microsoft dat ze Microsoft Flow rebranden naar Microsoft Power Automate. Microsoft Flow is een onderdeel van het Microsoft Power Platform. De naamswijziging is er om meer consistent te zijn met de andere productnamen van het Microsoft Power platform, namelijk Microsoft Power Apps en Microsoft Power BI.

Betreffende het Power Platform werden ook nog andere grote nieuwigheden en updates aangekondigd:

  • UI flows (preview), gebaseerd op Robotic Process Automation (RPA) om handmatige taken en processen nog efficiënter om te zetten in geautomatiseerde workflows.
  • Power Virtual Agents (preview), een no-code / low-code oplossing voor het maken en lanceren van chatbots.
  • nieuwe mogelijkheden in Power BI-gegevensbescherming.
  • nauwere integratie tussen het Microsoft Power Platform en Microsoft Teams.
  • nieuwe reeks voorgedefinieerde modellen voor AI Builder, een no-code AI-functionaliteit voor Power Apps en Power Automate.

>> Lees meer:
cloudblogs.microsoft.com/dynamics365/bdm/2019/11/04/announcing-rpa-enhanced-security-no-code-virtual-agents-and-more-for-microsoft-power-platform/

3. Vernieuwde Edge en Bing

Microsoft Edge, de browser van Microsoft, krijgt begin 2020 een grote update met meer privacy-maatregelen én een nieuw logo. Ook de zoekmachine Bing krijgt een verbeterde versie met o.a. een standaard trackingpreventie. Met SmartScreen en Tracking-preventie helpt Microsoft te beschermen tegen phishing mail, schadelijke software en nieuwe soorten malware zoals cryptojacking.

>> Lees meer:
blogs.windows.com/windowsexperience/2019/11/04/introducing-the-new-microsoft-edge-and-bing/#gVKIxIjAgrkiJamP.97

4. Salesforce migreert zijn Marketing Cloud naar Azure

Het was verrassend nieuws dat Salesforce zijn Marketing-Cloud zal migrereren van eigen datacenters naar Microsoft Azure. Beide softwaregiganten zijn rechtstreekse concurrenten van elkaar, wat in de geschiedenis al voor conflicten heeft gezorgd. Het lijkt erop dat de relaties tussen beide aan het ontdooien zijn. Er is ook sprake van een integratie van Salesforce’s Sales Cloud en Service Cloud met Microsoft Teams.

>> Lees meer:
www.techzine.be/nieuws/cloud/48966/salesforce-verhuist-marketing-cloud-naar-microsoft-azure/

5. Satya Nadella krijgt titel “Fortune’s Businessperson of the Year”

Satya Nadella krijgt de eervolle titel “Businessperson of the Year 2019”, erkend door Fortune. Nadella moest het opnemen tegen 19 andere bedrijfsleiders die “gewaagde doelen aanpakten, onmogelijke kansen overwonnen en creatieve oplossingen vonden”, aldus Fortune.

>> Lees meer:
www.hindustantimes.com/indians-abroad/microsoft-ceo-satya-nadella-named-fortune-s-businessperson-of-the-year-2019/story-8aBJy16dtHbiOpnBFxE5HN.html

Op de LinkedIn-pagina van Satya Nadella lazen we trouwens dat er een nieuwe editie verschijnt van zijn boek “Hit Refresh”, dat voor het eerst verscheen in 2017. In zijn boek schrijft S. Nadella over hoe hij een gigantische onderneming als Microsoft in beweging heeft gekregen. Hij doorbrak de verstarde bedrijfscultuur en zette ook volop in op clouddiensten. En dit met groot succes. 

>> Lees meer:
www.linkedin.com/pulse/hit-refresh-two-years-later-satya-nadella/


Wenst u meer info?


Lees meer

Low-code business websites met Power Pages (in preview)
Microsoft nieuws april 2022
Microsoft nieuws september 2021

Blijf op de hoogte van belangrijke updates

U wilt op de hoogte blijven van alle CRM tips en trends en nieuws over Microsoft Dynamics 365 & Power Platform? Schrijf u nu in en ontvang alle nuttige info elke maand in uw mailbox. Stay tuned!