Satya Nadella’s core keynote op Inspire 2019

Gepubliceerd op 17/07/2019 door | Categorie: Microsoft nieuws

Satya Nadella begon de keynote met een “Thank you” voor de partners om van het afgelopen jaar een succes te maken. Alle neuzen werden nogmaals in dezelfde richting gedraaid door de mission statement te herhalen: “Empower every person and every organization on the planet to achieve more”. Consistentie in visie binnen partner ecosysteem leidt tot vertrouwen, dat was de boodschap. Meer bereiken door samen te werken was het motto van Microsoft Inspire 2019.
De blijvende focus op innovatie door Microsoft levert nieuwe opportuniteiten op voor de partners. De keynote was doorspekt met fascinerende demonstraties en storytelling met als doel de technologische innovaties bij Microsoft te demonstreren. In onderstaande video kan u de volledige keynote bekijken:

Satya Nadella onderstreepte tijdens zijn keynote de laatste ontwikkelingen in het Azure cloud platform en op het gebied van artificiële intelligentie, Dynamics 365, PowerApps, mixed reality en Microsoft 365.

Azure, the world’s computer

Er is een explosie van data. 90% van de gegevens werd gegenereerd in de laatste 2 jaar. Microsoft biedt met Azure de oplossing om de aanzwellende datastroom te beheren. “That’s what’s leading to us building out Azure as the world’s computer. We now have 54 data center regions. We’re very, very thrilled to have the latest regions in the Middle East and in Africa.”

De architectuur van relationele database management systemen werd heruitgevonden, met behoud van de compatibiliteit zodat bestaande toepassingen er geen invloed van ondervinden. De Hyper Scale SQL feature van Azure werd voorgesteld als de oplossing om database toepassingen schaalbaar te maken zonder limieten. HyperScale zal ondersteund worden op SQL Server, PostgreSQL en Cosmos DB. Backup en recovery is gebaseerd op snapshots zodat een restore niet langer dan 10 minuten in beslag neemt.

Power platform voor “citizen developers”

Microsoft verwacht dat in de komende 5 jaar meer dan 500 miljoen apps zullen ontwikkeld worden door “citizen developers”. Met een “citizen developer” bedoelt Microsoft een niet-professionele ontwikkelaar, iemand met een idee over hoe een specifieke taak in een werkomgeving kan vereenvoudigd worden en hier een app voor maakt. PowerApps maakt het mogelijk voor niet-technische medewerkers om een eenvoudige applicatie te bouwen die geïntegreerd is met de centrale toepassingen voor informatiebeheer in Dynamics 365 (dankzij Azure Services en het Common Data Model).

De kracht zit in de combinatie van Dynamics 365 en het Power Platform om alle gegevens samen te brengen en rapportering te voorzien in Power BI. In deze context refereerde Satya Nadella naar het concept van de “digital feedback loop” dat centraal staat in de digitale transformatie van bedrijven en organisaties. Dankzij digitalisering beschikken bedrijven en organisaties over digitale gegevens over hun klanten, hun werkingsprocessen, over medewerkers en over de toepassing van hun producten en diensten. Deze informatie gebruiken om er van te leren en blijvend te verbeteren wordt de digital feedback loop genoemd.

Democratisering van artificiële intelligentie

De CEO van Microsoft herhaalde de innovatieve ambitie om de beschikbaarheid van artificiële intelligentie toegankelijk te maken voor elke onderneming onder de vorm van infrastructuur, tools en services. De Insights modules in Dynamics 365 hebben artificiële intelligentie voor business toepassing beschikbaar gemaakt in het afgelopen jaar en leveren betere voorspellingen en inzichten op. De keynote bevat demonstraties van de mogelijkheden om met AI builder toepassingen te ontwikkelen voor o.a. object detectie en de extractie van tekst uit documenten.

Dynamics 365 in combinatie met de Insight modules werd genoemd als beste opportuniteit om groei te realiseren voor Microsoft partners en om een strategisch partner te worden.

Mixed Reality Cloud

Microsoft maakt de brug tussen de virtuele wereld en de realiteit met mixed reality. Met Azure Spatial Anchors worden objecten in de realiteit in kaart gebracht zodat mixed reality toepassingen hun weg er omheen kunnen vinden. De HoloLens 2 maakt visualisaties en remote assistance mogelijk in mixed reality.

In het verleden lag de focus van Microsoft vooral op “knowledge workers”, terwijl het nu met de mixed reality toepassingen ook mogelijk wordt om “front-line workers” te helpen om meer te bereiken.

Modern workplace

Het afgelopen jaar heeft Microsoft Teams een weergaloze opmars gekend.
Als Microsoft spreekt over de “modern workplace”, dan wordt in één adem ook het collaboratieplatform Teams vermeld. Tijdens de presentatie zagen we een demonstratie van de laatste innovaties om virtuele meetings te faciliteren.

Alsof we er aan herinnerd moesten worden, vermeldde de CEO van Microsoft dat 95% van de Fortune 500 bedrijven nu gebruik maken van Office 365. Tot drijvende krachten achter het recente succes van Microsoft behoren o.a. de snelle ontwikkeling op het vlak van AI, de overeenstemming met wetgeving en security standaarden (zoals GDPR).


Wenst u meer info?


Lees meer

Beschikbaarheid en prijzen Microsoft 365 Copilot voor bedrijven
Copilot domineert op Microsoft Ignite 2023
Een eerste blik op de impact van Microsoft Copilot

Blijf op de hoogte van belangrijke updates

U wilt op de hoogte blijven van alle CRM tips en trends en nieuws over Microsoft Dynamics 365 & Power Platform? Schrijf u nu in en ontvang alle nuttige info elke maand in uw mailbox. Stay tuned!