Social Selling Assistant: hoe u als verkoper nog meer vertrouwen kan winnen

Gepubliceerd op 23/03/2017 door | Categorie: Microsoft Dynamics 365

De Social Selling Assistant van Microsoft is een digitale assistent die u helpt om uw sociale netwerken nog beter in te zetten. Verschillende studies hebben al aangetoond dat Social Selling bijdraagt aan betere verkoopresultaten. Bijvoorbeeld, uit een onderzoek van LinkedIn in 2016 blijkt:

  • 83% van de ondervraagde verkopers vindt social selling tools “belangrijk” of “zeer belangrijk” voor het sluiten van meer deals
  • 71% zegt dat social selling tools veel impact hebben op het doen stijgen van de omzet
  • 71% gebruikt social selling om relaties op te bouwen en te ‘voeden’
Net IT CRM blog Social Selling Assistant: logo's sociale media

Wat is Social Selling nu precies?

Bij Social Selling gebruikt u als verkoper uw sociale netwerken binnen uw verkoopstrategie.

Vroeger gingen verkopers met een koffertje onder de arm naar de klant, toonden hun voorstel en hoopten dat daar een akkoord uit kon komen. Vandaag moet u als verkoper veel meer bieden dan alleen producten en dienstverleningen. U moet waarde creëren, nieuwsgierigheid wekken, kennis delen en vertrouwen winnen.

Net IT CRM Blog: Afbeelding Social Selling

Social selling is zeker geen vervanging van de ‘oude’ manier van verkopen, maar een versterking van de bestaande verkoopprocessen. Netwerken, rond de tafel zitten met uw klanten, telefonische contacten, … blijven zeker ook belangrijk.

De Social Selling Assistant van Microsoft

Zoals we al eerder schreven helpt de Social Selling Assistant van Microsoft u om uw sociale netwerken nog beter in te zetten. In een eerste fase helpt de digitale assistent om relevante content te vinden voor uw prospecten en klanten. Daarna beveelt de assistent aan welke content u het beste kan delen op uw sociale mediakanalen. Hiervoor wordt machine learning ingeschakeld waarbij miljoenen sociale e-mailberichten worden geanalyseerd.

In onderstaande video ontdekt u de verschillende mogelijkheden van de app.

App van Microsoft Social Engagement

De Social Selling Assistant is een app van Microsoft Social Engagement, dat een onderdeel vormt van Microsoft Dynamics 365. Microsoft Social Engagement brengt op een eenvoudige manier sociale media binnen het handbereik van uw marketing-, verkoop- en klantenserviceteams.

Via de navigatiebar van Microsoft Social Engagement krijgt u toegang tot de Social Selling Assistant. Of, u kan de Social Selling Assistant ook installeren via Microsoft AppSource en integreren met Microsoft Dynamics 365 voor Sales.

Aan de slag?

Volgens Microsoft heeft u dankzij deze digitale assistent maar een paar minuten per dag nodig om uw aanwezigheid op de sociale media te verhogen, om vertrouwen te winnen van uw volgers en om meer leads te genereren.


Kunnen wij u helpen om aan de slag gaan met de Social Selling Assistant?


Lees meer

Techniekers krijgen meer gedaan met Microsoft Dynamics 365 Copilot
Microsoft Dynamics 365 Copilot stelt verkopers nét die content voor die het salesproces verbetert.
Zo helpt Microsoft Dynamics 365 Copilot je marketingcampagne sneller van concept tot lancering.

Blijf op de hoogte van belangrijke updates

U wilt op de hoogte blijven van alle CRM tips en trends en nieuws over Microsoft Dynamics 365 & Power Platform? Schrijf u nu in en ontvang alle nuttige info elke maand in uw mailbox. Stay tuned!