Microsoft Ignite 2021: wat u moet onthouden

Gepubliceerd op 16/03/2021 door | Categorieën: Microsoft Dynamics 365, Microsoft nieuws, Microsoft Power Platform

Van 2  t.e.m. 4 maart 2021 was er Microsoft Ignite, het jaarlijkse Microsoft-congres voor IT-professionals, ontwikkelaars, partners en eindgebruikers wereldwijd. Omwille van corona werd ook dit congres opnieuw digitaal georganiseerd. Er werden heel wat interessante nieuwigheden over het hele Microsoft product portfolio aangekondigd.

Hieronder leest u de nieuwste features en trends die u zeker moet onthouden voor de toekomst.

1. Keynote Satya Nadella

Naar goede gewoonte startte Microsoft Ignite met een keynote van Satya Nadella, de CEO van Microsoft. In zijn keynote sprak Nadella over 5 belangrijke kenmerken die de volgende generatie innovatie in de Cloud aandrijven:

Net IT Blog Microsoft Ignite 2021 Afbeelding Microsoft Cloud
(Klik op de afbeelding om te vergroten)

As the world recovers, it will require much more from the cloud to address our most pressing challenges, and ensure nobody is left behind,” zegt
S. Nadella. Naar aanleiding van zijn keynote op Ignite publiceerde hij een blogartikel op LinkedIn waarin hij uitgebreid deze 5 kenmerken beschrijft.

>> Lees meer

2. Updates voor Microsoft Dynamics 365

Microsoft introduceerde op Ignite enkele nieuwe features voor Microsoft Dynamics 365.

 • Realtime Customer Journeys in Dynamics 365 Marketing
  Deze nieuwe feature zorgt ervoor dat u klantinteracties met uw volledige organisatie (marketing, sales, commerce of service) in realtime kan opvolgen en zo persoonlijke klantreizen via alle mogelijke touchpoints kan creëren. Dit is een veelbelovende oplossing om klanten op het juiste moment met de juiste boodschap aan te spreken en hen te transformeren tot echte fans van uw bedrijf of organisatie.

 • Realtime survey mogelijkheden in Dynamics 365 Customer Voice waarmee u klantreizen kan aanpassen of relevante communicatie kan activeren. Als een klant bijvoorbeeld niet tevreden is met een specifiek product of dienst, kunnen marketingcampagnes voor deze klant snel stopgezet worden en tegelijktertijd kan een accountmanager verwittigd worden voor gepersonaliseerde opvolging.
 • Een nieuwe applicatie Dynamics 365 Intelligent Order Management om bestel- en bezorgprocessen in de logistieke dienstverlening beter in te delen.

3. Updates voor Microsoft Teams

Momenteel telt Microsoft Teams al meer dan 115 miljoen dagelijks actieve gebruikers en dat aantal neemt alleen maar toe. Het is dan ook niet te verwonderen dat Microsoft het Teams-platform verder blijft uitbreiden en optimaliseren.

 • Verdere integraties van Microsoft Teams met de verschillende Dynamics 365-applicaties, zoals Dynamics 365 Sales, Marketing en Service. Gebruikers kunnen nu Teams gebruiken vanuit hun Dynamics 365-werkruimte om te bellen, te chatten, te vergaderen en samen te werken. Dit alles zonder te moeten overschakelen naar Microsoft Teams. Omgekeerd kunnen gebruikers gegevens uit Dynamics 365 openen en delen vanuit Teams, zonder te moeten overschakelen naar hun Dynamics 365-omgeving. Daarnaast is er ook de verdere integratie met Dynamics 365 Marketing om Teams-evenementen te organiseren, te promoten en op te volgen vanuit Dynamics 365 Marketing. >> Lees meer

 • Ondersteuning van interactieve webinars in Teams voor maximaal 1000 deelnemers, inclusief uitgebreide presentatie-opties, live reacties en moderatiecontroles voor chat, audio en video.
 • Met de nieuwe functie “Microsoft Teams Connect” kunnen gebruikers zowel binnen als buiten hun organisatie Teams-kanalen delen en dus beter met externen samenwerken.
 • De nieuwe Presentatiemodus plaatst de spreker voor of naast het gedeelde scherm zodat deelnemers niet alleen het scherm zien maar ook de presentator – net zoals een nieuwsverslaggever. En PowerPoint Live zorgt er dan weer voor dat zowel de presentator als de deelnemers eenvoudiger slides kunnen presenteren en bekijken.

4. Updates voor Microsoft Power Platform

Op Ignite kondigde Microsoft zijn splinternieuwe programmeertaal Power Fx aan. Dit was een primeur, want het is ‘s werelds eerste programmeertaal gericht op een breed publiek via low-code. Power Fx is gebaseerd op de logica van Excel. Iedereen die aan de slag kan met Excel-spreadsheets kan via Power Fx zelf bedrijfstoepassingen bouwen.
Ook voor professionele ontwikkelaars biedt Power Fx nieuwe mogelijkheden om sneller eenvoudige apps te bouwen.

Andere belangrijke updates voor het Power Platform die werden aangekondigd:

 • Power Automate Desktop kan nu door iedere Windows 10 gebruiker gratis gedownload worden. Aanvankelijk was het softwareprogramma enkel beschikbaar via een abonnementsformule voor zakelijke klanten. Uiteindelijk zal de software een vast onderdeel worden van de officiële versies van Windows 10, inclusief Windows 10 Home.
 • Microsoft kondigde ook de algemene beschikbaarheid aan van Power BI Premium, een upgrade van het basisaanbod van Power BI. Power BI Premium helpt bedrijven om gegevens te analyseren en te visualiseren met behulp van AI (zoals de klassieke Power BI), maar voegt de mogelijkheid toe om end-to-end dataplatforms te maken met eenvoudig slepen en neerzetten.
Power BI Premium Features
(Klik op de afbeelding om te vergroten)

5. Updates voor Microsoft Azure

De grootste aankondiging betreffende Azure was de onthulling van Azure Percept. Dit is een gloednieuw edge AI-platform om de ontwikkeling en implementatie van AI-oplossingen in de edge te vereenvoudigen; en om de Azure-cloud voordelen volledig te benutten, zoals apparaatbeheer, AI-modelontwikkeling en analyse. Dankzij dit nieuwe aanbod wordt het voor ontwikkelaars eenvoudiger om machine learning toe te passen voor applicaties in de edge. Azure Percept zal als development kit aan klanten worden aangeboden. 

Afbeelding Microsoft Azure Percept kit
De verschillende onderdelen van de Azure Percept development kit.
(Klik op de afbeelding om te vergroten)

>> Wilt u graag een paar zaken (her)bekijken, dan vindt u alle video’s on-demand  op deze website.

>> In het Microsoft Ignite 2021 Book of News vindt u alle informatie en details over de aankondigingen tijdens dit congres van 2021.


Wenst u graag meer info over de nieuwste features van Microsoft Dynamics 365 en Power Platform?


Lees meer

Techniekers krijgen meer gedaan met Microsoft Dynamics 365 Copilot
Microsoft Dynamics 365 Copilot stelt verkopers nét die content voor die het salesproces verbetert.
Zo helpt Microsoft Dynamics 365 Copilot je marketingcampagne sneller van concept tot lancering.

Blijf op de hoogte van belangrijke updates

U wilt op de hoogte blijven van alle CRM tips en trends en nieuws over Microsoft Dynamics 365 & Power Platform? Schrijf u nu in en ontvang alle nuttige info elke maand in uw mailbox. Stay tuned!