Microsoft Inspire 2021: belangrijkste uitspraken van Satya Nadella

Gepubliceerd op 16/07/2021 door | Categorie: Microsoft nieuws


“Following the pandemic, there’s no going back to digital adoption levels from two years ago; there’s only going forward. And the future is the Microsoft Cloud.”

Satya Nadella, CEO van Microsoft

In dit blogartikel vatten we de belangrijkste uitspraken van Satya Nadella’s opening keynote op Microsoft Inspire 2021 samen. Microsoft Inspire is het grootste jaarlijkse partnerevent waarbij Microsoft haar visie en strategieën voor het komende jaar deelt. Let’s be inspired!

Microsoft Cloud

Tijdens de keynote werd duidelijk dat Microsoft meer dan ooit in de Cloud investeert. Het is de ambitie van Microsoft om fundamentele innovatie te bevorderen die een heel ecosysteem creëert. De Microsoft Cloud helpt de digitale mogelijkheden van elke organisatie te versterken en tegelijkertijd hun onafhankelijkheid en soevereiniteit te waarborgen. De Microsoft Cloud is gebaseerd op vertrouwen in beveiliging, vertrouwen in technologie en vertrouwen in business model alignment.

Microsoft Inspire 2021 Satya Nadella speaking about Microsoft Cloud
(Klik op de afbeelding om te vergroten)

Digitale infrastructuur

“Coming out of this pandemic, one thing is clear. Every organization is going to need more ubiquitous and decentralized computing power.”

Satya Nadella

We ondergaan radicale veranderingen in de computerarchitectuur die van invloed zijn op elk bedrijf. Satya Nadella zegt dat de Microsoft Cloud de enige cloud is die multicloud-, hybride- en edge-computing van elke organisatie kan ondersteunen. Microsoft bevat wereldwijd meer dan 60 datacenterregio’s en daar blijft het niet bij. Ze brengen de cloud steeds dichter bij waar de gegevens worden gegenereerd.

Om hybride computing uit te breiden – zodat organisaties hun applicaties overal kunnen bouwen, beheren en implementeren – is Azure Arc een belangrijk onderdeel. Met Azure Arc kan u uw on-premises, multicloud- en randomgevingen beter beveiligen en het gegevensbeheer uniform houden.

Tijdens de keynote had Satya Nadella het ook over Microsoft’s “enterprise metaverse. Deze nieuwe platformlaag breng IoT, digital twins en mixed reality samen. Met de Metaverse oplossingen van Microsoft kan u digital twins bouwen van alles wat fysiek of logisch is, van eenvoudige producten tot complexe omgevingen (energiedistributienetwerken, magazijnen of fabrieken), deze vervolgens synchroniseren met de fysieke wereld en er simulaties op uitvoeren en artificiële intelligentie op toepassen.

Microsoft Inspire 2021 Screenshot Metaverse solutions
(Klik op de afbeelding om te vergroten)

Data & AI

“Data is the most strategic asset for every organization and every business needs to become digitally sovereign over their own data.”

Satya Nadella

De Microsoft Cloud helpt bedrijven om soevereiniteit van hun eigen gegevens en dat van hun klant op te bouwen. Azure Synapse vormt hierbij de kern en combineert data-integratie, datawarehousing en big data-analyse, waardoor u de vrijheid krijgt om op elke schaal gegevens op uw voorwaarden op te vragen.

Microsoft Inspire 2021 Screenshot Predicitive applications
(Klik op de afbeelding om te vergroten)

Developer tools

“More than ever, the world requires technology advances that radically democratize creation. We need to expand access to skills, tools, and platforms, and connections and collaboration across communities so that everyone can create and build.”

Satya Nadella

Vandaag is applicatie-ontwikkeling niet alleen voor professionele ontwikkelaars, maar ook voor domeinexperts, marketeers, verkopers, klantenservice enz. De Microsoft Cloud biedt dan ook developer tools voor iedereen – ongeacht de technische ervaring – op alle platforms, of het nu gaat om Azure, Windows of een ander cloudplatform.

Denk hierbij aan de krachtige tools zoals Visual Studio, GitHub en Microsoft Power Platform. Tijdens de keynote sprak Nadella met veel lof over een inspirerend Power Platform-verhaal van Rebecca Sackett, een dame die werkt bij een klein HVAC-bedrijf in Houston, Texas. Ondanks dat ze geen IT-achtergrond heeft, gebruikt Rebecca Power Apps om meer dan 80 apps te ontwikkelen die haar bedrijf helpen om een superieure klantenservice aan te bieden.
>> Bekijk de video

Naast de developer tools, zijn samenwerkingstools ook een belangrijke succesfactor voor de toekomst van bedrijven. Microsoft doorbreekt dan ook de silo’s tussen samenwerking, communicatie en bedrijfsprocessen met tools zoals Microsoft Teams, Power Platform en Dynamics 365.
Microsoft gaat steeds verder in het creëren van verbonden ervaringen tussen Dynamics 365 en Microsoft Teams. Het afgelopen jaar zijn deze twee platforms steeds meer geïntegreerd geraakt.

Op Inspire kondigde Satya Nadella aan dat Teams-klanten nu zonder extra kosten toegang krijgen tot Dynamics 365-gegevens binnen Teams. >> Lees meer

Microsoft Inspire 2021 Screenshot Collaborative applications
(Klik op de afbeelding om te vergroten)

Hybride werken

“Hybrid work represents the biggest change to the way we work since the adoption of the 9-to-5 workday over a century ago. It will require a new operating model.”

Satya Nadella

Hybride werken biedt enorme kansen. Elke organisatie heeft digitale oplossingen nodig om medewerkers met elkaar te verbinden en hen te blijven motiveren, waar ze ook werken. De Microsoft Cloud ondersteunt alles wat een organisatie nodig heeft om zich aan te passen aan hybride werken. Denk hierbij aan Microsoft Teams, Dynamics 365 Guides, Microsoft Viva en Windows 365 (nieuw!).

Met veel trots stelde Satya Nadella Windows 365 voor: de cloudversie van Windows 10 en Windows 11 (dat later dit jaar algemeen beschikbaar komt). Met Windows 365 maakt Microsoft gebruik van de kracht van de cloud om Windows niet alleen beschikbaar te maken op Windows-apparaten, maar op elk apparaat. Dit is nog nooit eerder gedaan.
Met slechts een paar klikken kan u uw Cloud PC instellen en krijgt u al uw favoriete apps, tools en documenten ter beschikkking. En dat op eender welk toestel, waar ook ter wereld.

Windows 365 zal algemeen uitgerold worden vanaf 2 augustus 2021 en zal voorlopig alleen beschikbaar zijn voor bedrijven.


Digitale adoptie in elke branche

“If there’s one trend that has defined the past year, it’s that digital adoption in every industry is accelerating.”

Satya Nadella

De Microsoft Cloud bevat specifieke brancheoplossingen die organisaties helpen om de time-to-value te versnellen, het innovatietempo te verhogen en wendbaarheid te vergroten. Zo introduceerde Microsoft het afgelopen jaar cloud brancheoplossingen voor de financiële dienstverlening, de gezondheidszorg, manufacturing, non-profit en retail.

Op Inspire kondigde Nadella een nieuwe Microsoft Cloud oplossing aan dat een probleem aanpakt dat momenteel bovenaan de prioriteitenlijst van elke klant staat. “Microsoft Cloud for Sustainability” is ontworpen om bedrijven te helpen om hun CO2-uitstoot te meten, te begrijpen en onder controle te krijgen, én om duurzaamheidsdoelen te stellen en meetbare actie te ondernemen.

Vertrouwen en veiligheid

“Trust is the heartbeat of any business.”

Satya Nadella

Satya Nadella zegt dat de Microsoft Cloud de allerbeste en best-of-suite beveiligingsmogelijkheden aanbiedt. Het is de ambitie van Microsoft om elke organisatie te helpen een zero-trust-architectuur op te bouwen en tegelijkertijd de complexiteit, kosten en risico’s te verminderen. Microsoft wordt erkend als toonaangevend op het gebied van cyberbeveiliging, met leiderschap in vijf Gartner Magic Quadrants en zeven Forrester Waves.

Microsoft Inspire 2021 Screenshot Microsoft Security
(Klik op de afbeelding om te vergroten)

Dit waren volgens ons de belangrijkste uitspraken en aankondigingen van Satya Nadella tijdens zijn opening keynote op Microsoft Inspire 2021. Het is duidelijk dat Microsoft volop blijft inzetten op de Microsoft Cloud om partners en klanten te helpen bij de digitale versnelling. Wilt u de volledige keynote herbekijken, dan kan dit via onderstaande link: https://news.microsoft.com/inspire2021/

Bronnen voor dit artikel:
*
https://www.linkedin.com/pulse/expanding-partner-opportunity-microsoft-cloud-satya-nadella/
*
https://cloudblogs.microsoft.com/dynamics365/bdm/2021/07/14/bring-dynamics-365-into-the-flow-of-work-with-teams-at-no-additional-cost/


Wenst u meer info?


Lees meer

Low-code business websites met Power Pages (in preview)
Microsoft nieuws april 2022
Microsoft nieuws september 2021

Blijf op de hoogte van belangrijke updates

U wilt op de hoogte blijven van alle CRM tips en trends en nieuws over Microsoft Dynamics 365 & Power Platform? Schrijf u nu in en ontvang alle nuttige info elke maand in uw mailbox. Stay tuned!