Microsoft nieuws maart 2020

Gepubliceerd op 25/03/2020 door | Categorie: Microsoft nieuws

1. Microsoft Teams: gratis premiumversie voor de komende 6 maanden

Vorige week besliste Microsoft om de premiumversie van Microsoft Teams de komende 6 maanden GRATIS ongelimiteerd ter beschikking te stellen. Dit om medewerkers van ondernemingen wereldwijd te helpen om veilig vanop afstand samen te werken en te communiceren. Microsoft publiceerde de voorbije dagen ook heel wat tips en tricks om Microsoft Teams efficiënt te gebruiken.

Lees meer >>

Microsoft Teams Tips en Tricks

2. Microsoft Dynamics 365 & Power Platform 2020 Release – Wave 1

James Philips, President van Microsoft Business Applications, kondigde enkele wijzigingen aan in de 2020 Release – Wave 1 updateschema’s van Dynamics 365 en het Power Platform. Dit als reactie op COVID-19. De updates die gepland waren om algemeen beschikbaar te zijn in april 2020, zullen worden vrijgegeven zoals vermeld in de releaseplannen van Dynamics 365 en Power Platform. Microsoft stelt echter de verplichte invoering van de update uit met één maand, tot mei in plaats van april.

Lees meer >>

3. Microsoft CEO Satya Nadella’s boodschap over de corona-crisis

Op zijn LinkedIn-profiel publiceerde Microsoft CEO Satya Nadella een pakkende boodschap voor zijn medewerkers en voor de hele wereld. Hij schreef over hoe Microsoft op zijn manier probeert te helpen tijdens deze corona-crisis.

Satya Nadella: “We are steadfast in our mission to empower every person and every organization on the planet to achieve more. No one company is going to solve a challenge like this alone, and it’s going to take the private and public sectors working together to turn the tide on COVID-19. Our unique role as a platform and tools provider allows us to connect the dots, bring together an ecosystem of partners, and enable organizations of all sizes to build the digital capability required to address these challenges.”

Mission Microsoft

Nadella somt enkele voorbeelden op:

  • In de gezondheidszorg wordt Microsoft-technologie gebruikt voor telegeneeskunde, om toegang te krijgen tot cruciale informatie en deze te delen.
  • In de hele openbare sector werkt Microsoft samen met regeringen om burgers te betrekken, begeleiding te delen en werknemers in staat te stellen op afstand te werken.
  • In het onderwijs gebruiken scholen en universiteiten over de hele wereld Microsoft Teams voor leren vanop afstand.
  • Op het gebied van beveiliging wordt AI ingezet om cyberaanvallen die inhaken op het coronavirus, te stoppen.
  • Organisaties van elke omvang en in elke sector gebruiken volop Microsoft Teams en Microsoft 365 om thuiswerken mogelijk te maken.

Lees meer >>

4. Jaarlijkse Microsoft Build-event zal virtueel doorgaan

Microsoft Build is het jaarlijkse evenement voor ontwikkelaars en trekt meestal zo’n 5000 bezoekers van over de hele wereld. Build 2020 zou normaal gezien doorgaan van 19 tot 21 mei in Seattle, Microsoft’s thuisbasis. Omwille van de coronacrisis zal deze conferentie nu virtueel plaatsvinden.

Lees meer >>

Ook wat betreft Microsoft Inspire, het grote jaarlijkse event voor Microsoft partners, zal niet fysiek doorgaan van 19 tot 23 juli in Las Vegas. Microsoft is momenteel volop aan het zoeken naar alternatieve manieren om de partnergemeenschap samen te brengen. Meer details volgen later.

5. Bill Gates stapt uit bestuur Microsoft

Op 13 maart kondigde Bill Gates zelf aan dat hij uit het bestuur van Microsoft stapt. Hij wil meer tijd spenderen aan goede doelen; waaronder mondiale gezondheid en ontwikkeling, onderwijs en het aanpakken van de klimaatverandering. Zo steunde de Bill & Melinda Gates Foundation (BMGF) recent een coronastudie bij het Rega Instituut voor Medisch Onderzoek van de KU Leuven.

Bill Gates richtte Microsoft in 1975 op, samen met Paul Allen. Hij was tot 2000 topman van Microsoft en bleef daarna nog voorzitter voor een meer toezichthoudende rol.

Lees meer >>


Wenst u meer info?


Lees meer

Low-code business websites met Power Pages (in preview)
Microsoft nieuws april 2022
Microsoft nieuws september 2021

Blijf op de hoogte van belangrijke updates

U wilt op de hoogte blijven van alle CRM tips en trends en nieuws over Microsoft Dynamics 365 & Power Platform? Schrijf u nu in en ontvang alle nuttige info elke maand in uw mailbox. Stay tuned!