Mobiele business apps maken was nog nooit zo eenvoudig met PowerApps

Gepubliceerd op 27/09/2018 door | Categorieën: Business, Microsoft Dynamics 365, Microsoft PowerApps

Het is nog nooit zo gemakkelijk geweest om mobiele applicaties te bouwen die gebruik maken van uw bedrijfsgegevens dankzij de Microsoft PowerApps.

Wat is Microsoft PowerApps?


Apps zijn ideaal om administratieve taken voor medewerkers te vereenvoudigen zoals inspecties, verkoop op locatie, interventieverslagen, inventarisatie, … . Apps laten toe om één ding héél goed te doen. Toegespitst op één doel, zonder al de functies die je niet nodig hebt. Een eenvoudige, intuïtieve interface scheelt uiteraard ook een pak in gebruikersopleiding.

Met Microsoft Power Apps kan ook een medewerker zonder programmeerkennis een app ontwikkelen, deze verbinden met uw informatiebeheersystemen en delen met iedereen binnen de organisatie. Een app creëren kan relatief snel via de ‘drag-en-drop’-module en verschillende sjablonen. Bovendien laat PowerApps toe om het design van een app volledig aan te passen aan de eigen huisstijl. Alles is voorzien om het eigen logo toe te voegen en de kleuren van de gebruikersinterface volledig aan te passen.

Net IT CRM Blog: Microsoft PowerApps - screenshot computer

Professionele developers kunnen een stap verder gaan en app-mogelijkheden uitbreiden. Aan de hand van Azure Functions of aangepaste connectoren kunnen zij verbinding maken met bestaande, aangepaste of “legacy” systemen.

CRM gegevens gebruiken in PowerApps

PowerApps is een open platform en voorziet meer dan 200 connectoren voor vele populaire cloudservices. Hierdoor kan u apps bouwen die gebruik maken van data uit Office 365, Sharepoint, Twitter, … en natuurlijk ook Microsoft Dynamics 365.

Net IT CRM Blog: Microsoft PowerApps - overzicht connectoren

Via de connector tussen PowerApps en Microsoft Dynamics 365 kan u mobiele applicaties bouwen op basis van CRM gegevens uit Dynamics 365, zonder dat er hiervoor nog een data integratie ontwikkeld moet worden. U hoeft zich dus niet te bekommeren over de datakoppeling, want deze is al voorzien.

Klantreferentie: Showroom Voorraad Oplossing voor Vasco Group

Net IT CRM Blog: Microsoft PowerApps - afbeelding klantreferentie Vasco Group

Voor Vasco Group ontwikkelde Net IT een app via PowerApps die in kaart brengt welke showroom welke producten in welke kleur uitgestald heeft staan. Dit is handig om klanten die een bepaald product in een specifieke kleur willen zien via de website te kunnen doorverwijzen naar een specifieke verdeler.
De app haalt productdata en gegevens van de verdelers op uit CRM en maakt ook updates van gegevens in CRM. Bovendien wordt in de app een workflow via Microsoft Power Automate gebruikt. Deze workflow genereert een PDF en visualiseert deze binnen de PowerApp.

>> Voor meer info: lees het klantverhaal van Vasco Group

Alle voordelen op een rijtje

  • Snel mobiele apps maken die werken op elk apparaat, op internet en/of voor iOS, Android of Windows 10
  • Geen programmeer- en codekennis vereist
  • Meer dan 200 connectoren om gegevens uit clouddiensten en on-premise systemen beschikbaar te maken voor apps
  • Uitbreidingsmogelijkheden voor professionele ontwerpers, waardoor ze naadloos app-mogelijkheden kunnen uitbreiden
  • Integratiemogelijkheden met Microsoft Flow
  • Databeveiliging en privacy-controles worden gerespecteerd

Wist u trouwens dat?

Uit een onderzoek van Forrester Consulting in 2018 blijkt dat de inzet van Microsoft Power Apps zorgt voor:

  • een afname van 70% van ontwikkelkosten
  • 362% ROI in drie jaar
  • 15% gemiddelde verbetering van efficiëntie

Met Microsoft PowerApps bespaart u dus tijd en kosten en zorgt u ervoor dat uw medewerkers productiever kunnen werken via geoptimaliseerde bedrijfsapps die werk uit handen nemen.


Wil u meer info over de mogelijkheden van PowerApps? Of wenst u een toepassing te maken en wil u graag begeleiding van Net IT?


Lees meer

EHBO: tips voor de opmaak van tekst in marketing e-mails
Microsoft nieuws van september 2020
Nieuwe features in Dynamics 365 – 2020 Release Wave 2

CRM TIPS ONTVANGEN

U wilt geen blogartikel missen? U wilt op de hoogte blijven van alle CRM tips en trends en nieuws over Microsoft Dynamics 365? Schrijf u nu in en ontvang alle nuttige info elke maand in uw mailbox.
Stay tuned!