De verouderde Dynamics 365 Outlook add-in verdwijnt vanaf 1 oktober 2020

Gepubliceerd op 27/04/2020 door | Categorieën: Microsoft Dynamics 365, Microsoft Dynamics 365 update

Microsoft heeft officieel aangekondigd dat de verouderde Dynamics 365 Outlook add-in (ook gekend als de Outlook Client) dan toch verdwijnt vanaf 1 oktober 2020.  Al in 2017 kondigde Microsoft aan om de D365 Outlook add-in te verwijderen, maar toen bleek de nood nog te groot om deze add-in te behouden en te blijven ondersteunen.

Vanaf 1 oktober 2020 valt die ondersteuning voor de Dynamics 365 Outlook add-in dus weg.

Online klanten moeten daarom de overstap maken naar de Dynamics 365 App voor Outlook, maar ook on-premise klanten worden aangemoedigd om over te schakelen.

Net IT CRM Blog Dynamics 365 app for Outlook
Screenshot Dynamics 365 App voor Outlook

De D365 App voor Outlook biedt namelijk veel voordelen, zoals:

  • de app is gebouwd op het Unified Interface-framework met een responsive design dat zich flexibel aanpast aan browsers, apparaten en schermformaten. Dit zorgt voor een consistente gebruikerservaring.
  • de app is ook gebouwd met de nieuwste Office-invoegtoepassingen, dus het ondersteunt Windows- en Mac-desktops, Android- en iOS-apparaten, evenals reguliere browsers.
  • u hoeft geen Outlook-software te installeren, want de app wordt via de beheerinstellingen van Dynamics 365 toegewezen. De gecentraliseerde configuratie zorgt ervoor dat gebruikers gemakkelijk aan de app kunnen gekoppeld worden.

💡 In dit blogartikel vindt u uitgebreide informatie over de Dynamics 365 App voor Outlook en wat u er allemaal mee kan doen.

We verwijzen ook graag naar Microsoft’s “Dynamics 365 for Outlook Deprecation Playbook” (PDF).


Contacteer ons als u de overstap wilt maken naar de Dynamics 365 App voor Outlook.


Lees meer

Copilot, Guides en Meer: Duik Diep in de Nieuwe Wereld van Dynamics 365 Field Service!
Copilot for Service: Transformeer uw klantenservice met generatieve AI in Microsoft Dynamics 365
Microsoft Transformeert Klantbeleving met Dynamics 365 Customer Insights

Blijf op de hoogte van belangrijke updates

U wilt op de hoogte blijven van alle CRM tips en trends en nieuws over Microsoft Dynamics 365 & Power Platform? Schrijf u nu in en ontvang alle nuttige info elke maand in uw mailbox. Stay tuned!