Overzicht AI-gestuurde applicaties in Microsoft Dynamics 365

Gepubliceerd op 21/01/2020 door | Categorie: Microsoft Dynamics 365

In uw organisatie is ongetwijfeld een massa informatie aanwezig, maar wat doet u met al deze data? “Big data” is pas interessant als u er échte waardevolle inzichten uit haalt. Artificiële intelligentie (AI) kan hierbij helpen. AI is al lang geen science fiction meer en wordt hoe langer hoe meer toegepast om sneller vat te krijgen op die enorme hoeveelheid bedrijfs- en klantgegevens. De technologie biedt meer mogelijkheden om al deze data te analyseren, zonder dat er een datawarehouse hoeft te worden gebouwd. Ook Microsoft verrijkt haar business applicaties met artificiële intelligentie zodat u bruikbare inzichten kan halen uit uw data.

Artificiële intelligentie in Microsoft Dynamics 365

Al sinds de lancering van Microsoft Dynamics 365 verrijkt Microsoft het platform continu met AI-oplossingen. Deze oplossingen verzamelt Microsoft onder de noemer “Insights”:

Hieronder lichten we deze apps kort toe.

Wilt u graag meer uitgebreide informatie over één of meerdere van deze AI-gestuurde apps van Microsoft Dynamics 365?
Bel of mail ons gerust voor vrijblijvende info of een demo.

1) Dynamics 365 Sales Insights

Deze applicatie analyseert data uit Dynamics 365 en Office 365 en komt zo tot inzichten over de “gezondheid” van een klantrelatie, de kans dat een lead leidt tot een verkoop, de performance en verwezenlijkingen van het verkoopteam.

In het blogartikel “Slimmer verkopen met artificiële intelligentie” leest u meer over hoe Sales Insights verkopers helpt om succesvoller hun job uit te oefenen. Klanten verwachten een persoonlijke betrokkenheid, zonder dat het opdringerig overkomt. Artificiële intelligentie kan helpen om de rol van “vertrouwde adviseur” beter te vervullen.


Meer info: dynamics.microsoft.com/ai/sales-insights

2) Dynamics 365 Customer Insights

Customer Insights zoekt verbanden in klantgegevens uit verschillende databronnen en bouwt automatisch klantprofielen op. Het resultaat is één centraal dashboard van klanten van waaruit verkopers, marketeers en servicemedewerkers één-op-één interacties kunnen uitwerken.


Meer info: dynamics.microsoft.com/nl-be/ai/customer-insights/

💡 Lees meer over Dynamics 365 Customer Insights:
>> Aan de slag met klantinzichten via Dynamics 365 Customer Insights
>> Microsoft Customer Insights voor betere klantervaringen

3) Dynamics 365 Customer Service Insights

Customer Service Insights biedt AI-gestuurde inzichten specifiek voor medewerkers van de klantenservice: kritieke prestatiestatistieken, operationele gegevens, groeimogelijkheden, veelvoorkomende problemen, … . De app gebruikt natural language understanding om cases per onderwerp te groeperen zonder dat gebruikers deze cases zelf handmatig moeten taggen.

Customer Service Insights werkt hand in hand met de Virtual Agent app voor Dynamics 365 Customer Service. Dynamics 365 Virtual Agent voor Customer Service is een chatbot dat antwoorden op eenvoudige en veelvoorkomende serviceproblemen automatiseert. Customer Service Insights en Power Virtual Agents worden samen gebruikt om te bepalen welke onderwerpen en problemen trending zijn om deze vervolgens gemakkelijk te automatiseren.


Meer info: aka.ms/CSI-GetStarted

4) Dynamics 365 Market Insights

De applicatie Market Insights verzamelt sociale gesprekken en zoekgegevens via het web om bedrijven meer inzicht te geven in wat hun klanten zeggen, zoeken en voelen. De bedoeling is om vooral marketeers te helpen bij het identificeren en opvolgen van markttendensen en het beantwoorden van vragen zoals:

  • waarmee is de concurrentie bezig?
  • welke evenementen zijn er in de sector?
  • welke vraag wordt het meeste gesteld over een product?
  • over welk onderwerp of welke trend wordt het meest gesproken?

Meer info: aka.ms/TryMI

5) Dynamics 365 Product Insights

Product Insights biedt kant-en-klare inzichten over het gebruik, de prestaties en de “gezondheid” van producten en services van een bedrijf. A.d.h.v. verbonden fysieke producten en applicaties verzamelt de app real-time signalen om zo inzichten te krijgen in de prestaties van en interacties met deze producten en apparaten. Bedrijven kunnen hun verdere productontwikkeling, marketing, verkoop en service hierop dan afstemmen.


Meer info: aka.ms/TryPI

Het AI-verhaal gaat verder

De AI-gedreven “Insights”-applicaties die we hierboven beschreven zijn niet de enige AI-oplossingen in Microsoft Dynamics 365. Er is bijvoorbeeld ook nog Dynamics 365 Fraud Protection (voor fraudebescherming bij e-commerce) en Dynamics 365 Connected Store (voor aanbevelingen in de retail business).

Het is duidelijk dat artificiële intelligentie stilaan de ontwikkelingsfase is ontgroeid en effectief wordt gebruikt in de bedrijfswereld. Microsoft belooft hierin nog veel verder te gaan. “Wij moeten nog een snelheid hoger schakelen en ervoor zorgen dat AI actief bijdraagt tot de automatisering van onze bedrijven“, zegt Didier Ongena, General Manager van Microsoft Belux.


Wilt u graag meer informatie over hoe u deze AI-gestuurde applicaties van Microsoft Dynamics 365 kan gebruiken in uw organisatie?


Lees meer

Microsoft Transformeert Klantbeleving met Dynamics 365 Customer Insights
Event 23/05: Dynamics Day – AI als co-piloot in je CRM
Highlights 2022 Release Wave 2

Blijf op de hoogte van belangrijke updates

U wilt op de hoogte blijven van alle CRM tips en trends en nieuws over Microsoft Dynamics 365 & Power Platform? Schrijf u nu in en ontvang alle nuttige info elke maand in uw mailbox. Stay tuned!