CRM software snelst groeiende softwaremarkt

Gepubliceerd op 25/04/2018 door | Categorie: CRM

Vorige week meldde onderzoekbureau Gartner dat CRM aan het einde van 2017 was uitgegroeid tot de grootste softwaremarkt. De wereldwijde omzet van Customer Relationship Management software kwam uit op 39,5 miljard dollar.

Volgens Julian Poulter, onderzoeksdirecteur bij Gartner, is dit nog maar het begin voor CRM. Hij beweert dat in 2018 de omzet van CRM software de grootste zal blijven en dat CRM zal uitgroeien tot de snelst groeiende softwaremarkt met een groeipercentage van 16%.

Afbeelding CRM software Customer Relationship Management

CRM als antwoord op trends

Volgens Gartner zijn bedrijven meer gaan investeren in CRM om een antwoord te bieden op trends zoals mobiele technologie en Internet of Things. Specifieke oplossingen voor Lead management, Field Service management en Voice of the Customer tools zorgden voor de grootste groei.

Een andere trend die zou kunnen bijdragen tot de verdere groei, is volgens Gartner de General Data Protection Regulation (GDPR). CRM tools bevatten namelijk grote hoeveelheden persoonsgegevens. Om zich te beschermen zullen bedrijven volop inzetten op de beveiliging van hun CRM data en IT beveiliging.

>> Leestip: Hoe Microsoft u kan helpen met de nieuwe Europese privacywet

Voordelen van CRM

Customer Relationship Management is een strategie waarbij u uw klanten centraal stelt. CRM software ondersteunt u en uw medewerkers om klanten beter te leren kennen en dienen:

  • centralisatie relevante en real-time bedrijfs- en contactgegevens
  • inzicht in volledige historiek van de klant, gaande van allereerste contact, verkoopcijfers en openstaande opportuniteiten
  • planning en beheer van gerichte en gepersonaliseerde marketingboodschappen
  • zicht op alle klantvragen en de status ervan, prioriteiten van problemen bij klanten, …

Op onze website vindt u een overzicht van alle CRM diensten die wij aanbieden en de voordelen ervan voor uw bedrijf of organisatie.

Banner ebook 8 succesfactoren CRM project

Bron voor dit blogartikel:
Gartner Finds CRM Was the Largest Software Market in 2017, www.destinationcrm.com/articles/CRM-News/CRM-Featured-Articles/Gartner-Finds-CRM-Was-the-Largest-Software-Market-in-2017-124416.aspx


Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van CRM software?


Lees meer

Techniekers krijgen meer gedaan met Microsoft Dynamics 365 Copilot
Microsoft Dynamics 365 Copilot stelt verkopers nét die content voor die het salesproces verbetert.
Zo helpt Microsoft Dynamics 365 Copilot je marketingcampagne sneller van concept tot lancering.

Blijf op de hoogte van belangrijke updates

U wilt op de hoogte blijven van alle CRM tips en trends en nieuws over Microsoft Dynamics 365 & Power Platform? Schrijf u nu in en ontvang alle nuttige info elke maand in uw mailbox. Stay tuned!