Digitale transformatie bij de overheid volgens Microsoft

Gepubliceerd op 27/10/2020 door | Categorie: Overheid

Op donderdag 26 november 2020 is er opnieuw dé Trefdag Digitaal Vlaanderen, georganiseerd door Informatie Vlaanderen. Op deze jaarlijkse trefdag ligt de focus op de digitalisering van de overheid.
Naar aanleiding hiervan zetten we 2 e-books in de kijker waarin Microsoft zijn visie en advies over digitale transformatie bij de overheid toelicht.

Digitale technologie en data zijn voor overheden onmisbare tools, dat blijkt nu ook zeker tijdens deze crisistijd. Veel overheidsorganisaties versnellen hun digitale transformatie en beseffen dat een sterk digitaal ecosysteem de basis van de toekomst vormt. “We hebben gezien hoe twee jaar aan digitale transformatie zich in twee maanden voltrok,” zegt Satya Nadella, CEO van Microsoft, over de impact van de COVID-19-pandemie.

Over 4 strategieën voor succesvolle transformatie

In een eerste e-book “Government digital transformation: 4 strategies for success” schrijft Microsoft over vier belangrijke strategieën voor succesvolle transformatie binnen de overheid.

Het gaat om:

  1. Visie over digitalisering zo duidelijk mogelijk uitdragen
  2. Samenwerking op het gebied van leiderschap versterken
  3. Draagvlak creëren
  4. IT-beleid moderniseren

In het e-book staan interessante tips en “bigger-picture” vragen om deze strategieën succesvol aan te pakken. Een aanrader voor beleidsmakers, leidinggevende ambtenaren en IT-besluitvormers die technologie willen inzetten om de organisatie te versterken, de dienstverlening te verbeteren, burgers meer digitale mogelijkheden te geven en kosten te verlagen.
Download dit e-book >>

Image Download E-Book Government digital transformation 4 strategies for success

Over de rol van digitale technologie voor overheden

In een ander e-book “Digitale transformatie bij de overheid” beschrijft Microsoft de onderdelen van een digitale transformatie en geeft advies voor overheden die een overstap naar de cloud overwegen.

In het e-book leest u praktijvoorbeelden over hoe Microsoft’s technologie overheden helpt om onder andere:

  • op afstand te besturen: overheden moeten ervoor zorgen dat hun parlementen, kabinetten en gemeenteraden blijven functioneren; ook vanop afstand. Technologie helpt hierbij, met speciale aandacht voor beveiliging en compliance (Microsoft compliancy).
  • op de cloud over te stappen: de cloud vergroot flexibiliteit en helpt overheden om hun dienstenaanbod schaalbaar te maken. Hoe sneller overheidsorganisaties workloads naar de cloud verplaatsen, hoe sneller ze in staat zijn om burgers beter te dienen, grootschalige besparingen te behalen en hun bedrijfsvoering te moderniseren.
  • intelligent beveiliging te implementeren: via een allesomvattende Zero Trust-aanpak (cfr. Microsoft Zero Trust-beveiligingsmodel) wordt beveiliging binnen het volledige, digitale domein ingebouwd; voor identiteiten, apparaten, netwerk en infrastructuur, applicaties en data.
  • aan wet- en regelgeving te voldoen: dankzij de geïntegreerde GDPR-compliant technologie, intelligentie en samenwerkingsverbanden kan Microsoft overheden helpen bij het behalen van compliance verplichtingen.

Deze en nog andere voorbeelden worden uitgebreid beschreven in het e-book “Digitale transformatie bij de overheid”.
Download dit e-book >>

Image Download e-book Digitale transformatie bij de overheid

Wilt u graag vrijblijvend advies voor de digitalisering van uw organisatie? Contacteer ons, wij helpen u graag verder.


Lees meer

Bouwen aan een digitale overheid
Drijfveren digitalisering overheid
4 redenen waarom overheden vertrouwen op Microsoft

Blijf op de hoogte van belangrijke updates

U wilt op de hoogte blijven van alle CRM tips en trends en nieuws over Microsoft Dynamics 365 & Power Platform? Schrijf u nu in en ontvang alle nuttige info elke maand in uw mailbox. Stay tuned!