4 redenen waarom overheden vertrouwen op Microsoft

Gepubliceerd op 23/03/2021 door | Categorie: Overheid

In de publieke sector is digitale transformatie duidelijk een strategische doelstelling. Openbare instellingen beseffen dat digitalisering toelaat om slimmer te werken en ook veel innovatieve mogelijkheden biedt voor de dienstverlening aan burgers (en ondernemers).

Overheidsorganisaties hebben de afgelopen jaren digitale tools uitgerold die openbare diensten altijd en overal toegankelijk maken. Denk bijvoorbeeld aan aanvragen voor vergunningen, subsidieaanvragen, en tal van andere processen die vandaag al digitaal verlopen. De ontwikkeling en het beheer van dergelijke applicaties vraagt betrouwbare technologie en zorgvuldige planning en uitvoering zodat dit volgens de hoogste kwaliteits- en veiligheidsnormen verloopt. Uiteraard moet de afhandeling die achter de schermen gebeurt op een consistente en gestructureerde manier georganiseerd zijn, maar dit neemt niet weg dat de keuze voor de achterliggende technologie van groot belang is. Gartner verklaarde al in een onderzoeksrapport uit 2018 dat een technologie platform essentieel is voor de digitale transformatie van de overheid. “By 2023, more than 80% of the government’s digital implementations that do not build on a technology platform will fail to meet objectives.”

Dat Microsoft’s business applications ecosysteem een geschikt technologie platform is voor de overheid lichten we toe door 4 redenen te geven waarom wereldwijd meer en meer overheidsorganisaties kiezen voor Microsoft.

4 redenen om te kiezen voor Microsoft technologie

REDEN #1 – Flexibiliteit en schaalbaarheid

Microsoft’s flexibele platform voor applicaties en gegevensopslag biedt ruimte aan een aanzienlijke datagroei (voor zowel gestructureerde als ongestructureerde gegevens incl. media-bestanden) met continue beschikbaarheid en schaalbaarheid van applicaties. Hierdoor kunnen uw diensten groeien zonder dat u een fysieke architectuur of infrastructuuraanpassingen nodig heeft aan uw kant.

REDEN #2 – De beste keuze op gebied van veiligheid en de naleving van normen & standaarden

Microsoft’s ecosysteem voor business applicaties voldoet aan strenge normen inzake beveiliging en de naleving van normen. De cloudtechnologie voldoet aan de vereisten voor de overheid en houdt zich aan de normen en standaarden inzake beveiliging en privacy om de gegevens van burgers en ondernemingen te beschermen.

Dit garandeert dat gevoelige gegevens, financiële gegevens en privé-informatie beschermd zijn volgens de geldende normen en veilig zijn voor cybercriminelen.

REDEN #3 – Kostefficiëntie

U bespaart op beheer en operationele kosten waardoor u middelen kan vrijmaken voor andere diensten en initiatieven die inspelen op de veranderende behoeften van de burger.

REDEN #4 – Naadloze connectiviteit

Naast de onbeperkte schaalbaarheid, de toonaangevende beveiliging en de vlotte beheerbaarheid is er een vierde belangrijke reden om voor Microsoft technologie te kiezen, namelijk de mogelijkheid om uw toepassingen naadloos en (close to) real-time te koppelen met andere toepassingen.

Zeker binnen de context van de overheid is connectiviteit een zeer belangrijke eigenschap, zowel voor de integratie tussen applicaties en databronnen binnen 1 organisatie als tussen verschillende overheidsorganisaties onderling.


Wil u graag weten hoe Net IT uw overheidsorganisatie kan helpen met digitale transformatie?


Lees meer

Bouwen aan een digitale overheid
Drijfveren digitalisering overheid
Vlaamse overheid in de hoogste digitale versnelling

Blijf op de hoogte van belangrijke updates

U wilt op de hoogte blijven van alle CRM tips en trends en nieuws over Microsoft Dynamics 365 & Power Platform? Schrijf u nu in en ontvang alle nuttige info elke maand in uw mailbox. Stay tuned!