Hoe u via LinkedIn leads genereert?

Gepubliceerd op 08/11/2018 door | Categorieën: Microsoft Dynamics 365, Tips, tricks & how-to's

U ziet niet direct een manier hoe u LinkedIn kan inzetten voor B2B verkoop. Misschien voelt u zich onwennig om sociale media in te zetten als salestool. Of u bent geremd om contacten te leggen via sociale media omdat u niet precies weet hoe u er aan moet beginnen. Of u heeft schrik van eventuele negatieve reacties.

Klinkt dit bekend? Beeld u dan eens in dat iedereen op een heel leuk en interessant netwerk evenement aanwezig is, maar u bent er niet… u hebt de uitnodiging gemist. Want dat is LinkedIn: één groot netwerk waarop 550 miljoen professionals aanwezig zijn. Bovendien is het “always on”, 24 uur op 24 uur & 7 dagen op 7. Het is een digitaal netwerk platform waarop de meerderheid van uw klanten en potentiële klanten aanwezig zijn. Op LinkedIn is het een beetje zoals op een netwerkevenement. Laat uw schroom varen en start de conversatie. Natuurlijk is het niet de bedoeling om met iedereen in het wilde weg te beginnen converseren. Ga vooral heel gericht te werk. Stel een korte lijst samen met de belangrijkste ondernemingen die u wenst te benaderen. Identificeer vervolgens de beslissingsnemers: de 6 à 8 sleutelpersonen die typisch betrokken zijn bij belangrijke aankoopbeslissingen. Dàt zijn de mensen met wie u in contact wil komen. Maar hoe? Er zijn verschillende pistes die u kan volgen om de conversatie te starten. Begin op de profielpagina van een interessante persoon:

  • Bekijk de “Activity“. Welke posts heeft deze persoon recent geplaatst waarop u zou kunnen reageren om een dialoog te starten?
  • Zitten er onder de “Mutual Connections” personen aan wie u zou kunnen vragen om u te introduceren?
    Met een beetje geluk zit er tussen deze “Mutual Connections” wel een fan van uw bedrijf die u kan in contact brengen.
  • Kijk naar de “Interests“. Zijn er bepaalde groepen waar deze persoon actief lid van is en die u ook uw interesse wegdraagt? Word dan ook lid van deze groep. Probeer u in de kijker te werken door ook actief te participeren in deze groep.
  • Bekijk waar deze persoon overal heeft gewerkt en welke opleiding hij heeft gevolgd. Misschien hebben jullie ooit in hetzelfde bedrijf gewerkt of hebben jullie aan dezelfde universiteit gestudeerd. Dit kan interessante achtergrondinformatie zijn om de conversatie op gang te houden.
Net IT CRM Blog: LinkedIn Social Selling

Neem een helpende houding aan, converseer met kennis van zaken en geef waarde zonder direct een sales pitch te brengen. Als iemand een bericht post op LinkedIn, dan is dit waarschijnlijk over een onderwerp waar zij een bijzondere interesse voor hebben.
Misschien willen zij graag de mening horen van anderen of willen ze anderen bewust maken van een bepaald probleem. Als het onderwerp te maken heeft met uw specifieke expertise, dan is dit een kans om hierop te reageren met bruikbare info. Een reactie op uw commentaar is een opportuniteit om de dialoog verder te zetten via een LinkedIn InMail conversatie. Omgekeerd kan ook, als iemand reageert op uw eigen LinkedIn posts kan u de reactie opvolgen met een bericht. U kan ook inpikken op discussies met de bedoeling om een nuttige bijdrage te leveren. Hou ook in de gaten wie naar uw LinkedIn Profiel komt kijken. Dit kan een uiting van interesse zijn en een mogelijke gelegenheid om uzelf voor te stellen via een InMail.

Dat zijn volgens ons de belangrijkste manieren waarop u LinkedIn kan inzetten om uzelf als raadgever in de kijker te zetten. Als u er over nadenkt om LinkedIn op een structurele en consistente manier in te zetten om nieuwe verkoopkansen te ontdekken, dan raden we hiervoor enkele tools aan. Volgende 3 blogartikels geven u hierover meer informatie:

Microsoft Dynamics 365 update: meer uitgebreide integratie van LinkedIn Sales Navigator met Sales app
Over hoe u op een professionele en gestructureerde manier aan social selling kan doen dankzij de integratie van de LinkedIn Sales Navigator met Microsoft Dynamics 365 voor Sales.
> Lees meer

Meer leads en omzet genereren dankzij Microsoft Relationship Sales
Microsoft Relationship Sales is een connector die LinkedIn Sales Navigator integreert met Microsoft Dynamics 365 (voor Sales) en Office 365. U kan o.a. LinkedIn-informatie van contacten bekijken in Dynamics 365, LinkedIn InMails direct versturen vanuit CRM.
> Lees meer

Relationship Selling als efficiënte verkooptechniek
Over de verkooptechniek “relationship selling” en de handige tools.
> Lees meer


Wil u praten over de mogelijkheden om social selling in te zetten in uw sales organisatie?


Lees meer

Microsoft nieuws september 2021
Security in Microsoft Dynamics 365 & Power Platform
Highlights Dynamics 365 – 2021 Release WAVE 2

Blijf op de hoogte van belangrijke updates

U wilt op de hoogte blijven van alle CRM tips en trends en nieuws over Microsoft Dynamics 365 & Power Platform? Schrijf u nu in en ontvang alle nuttige info elke maand in uw mailbox. Stay tuned!