Microsoft Dynamics 365 update: meer uitgebreide integratie van LinkedIn Sales Navigator met Sales app

Met de laatste update van Microsoft Dynamics 365 (versie 9.0) wordt de integratie van de LinkedIn Sales Navigator met de Sales app van Dynamics 365 verder uitgebreid.

Microsoft Relationship Sales

Afgelopen zomer stelde Microsoft een nieuwe oplossing voor Dynamics 365 (online, versie 8.2) algemeen beschikbaar: Microsoft Relationship Sales. Deze oplossing is een integratie van de LinkedIn Sales Navigator met Dynamics 365 voor Sales.

Microsoft wil met deze integratie inspelen op de frustraties van salesmedewerkers om acties te ondernemen op basis van data die in verschillende silo’s is opgeslagen, of op basis van data die niet correct en compleet is. Bijvoorbeeld, gemiddeld zijn er zo’n 6 tot 7 personen betrokken bij een aankoopproces en is het vaak lastig om te identificeren wie de echte decision makers zijn. Bovendien veranderen 20% van de decision makers per jaar van rol. Hoe zorgt u er als salesvertegenwoordiger voor dat u op de hoogte blijft van al deze veranderingen?

Microsoft Relationship Sales moet helpen om:

 • de juiste contacten te identificeren
 • relaties op te bouwen met de juiste mensen
 • klantrelaties beter te managen
 • handige inzichten en “next best actions” te geven

Net IT CRM blog: overzicht handige inzichten met Microsoft Relationship Sales

 

Meer uitgebreide integratie

Zoals we in het begin van dit blogartikel schreven, wordt met de laatste update van Microsoft Dynamics 365 de Microsoft Relationship Sales oplossing verder uitgebreid.

Wat wordt er verbeterd?

 

 1. U krijgt relevante inzichten van Sales Navigator te zien over de gehele gebruikersinterface van Dynamics 365, en dus niet enkel binnen één standaard display-venster.
 2. U kan LinkedIn-berichten en InMails direct versturen vanuit de Dynamics 365 Sales app zonder dat u een apart Sales Navigator tab moet openen.
 3. U ziet meer gedetailleerde ‘Relationship Analytics’ binnen de Sales app; met InMail activiteiten, PointDrive interacties en ‘Relationship Assistant cards’ die worden getriggerd met LinkedIn-data.
 4. U kan LinkedIn-profielfoto’s van uw leads en contacten direct integreren in de Sales app.

Connector voor LinkedIn Lead Gen Forms

Naast bovenstaande verbeteringen is er ook een nieuwe Dynamics 365 connector voor LinkedIn Gen Forms. Met de LinkedIn Gen Forms kan u eenvoudig een formulier maken en koppelen aan uw LinkedIn-advertentie. Op die manier kunnen mensen die uw advertentie zien onmiddellijk reageren (= leads).

Met de nieuwe connector kan u deze leads synchroniseren met Dynamics 365 (online) en deze van daaruit verder opvolgen en ‘nurturen’. Als een potentiële klant al bekend is in Dynamics 365, worden de gegevens voor deze potentiële klant bijgewerkt met de informatie die is verschaft uit LinkedIn. Anders wordt een nieuwe record van de potentiële klant gemaakt in Dynamics 365.

Net IT CRM blog: Screenshot sync lead data from LinkedIn

Een kort overzicht van wat de connector specifiek omvat:

 1. Ondersteuning voor meerdere LinkedIn-accounts. U kan uw Dynamics 365 (online)-organisatie zo instellen om leads te gebruiken en binnen te halen uit LinkedIn-campagnes die door meerdere werknemers worden uitgevoerd m.b.v. verschillende LinkedIn-account.
 2. Aanpasbare strategieën om overeenkomende leads te vinden. U kan bijvoorbeeld overeenkomsten in LinkedIn en Dynamics 365 zoeken op basis van iemands e-mailadres, achternaam, bedrijfsnaam of een ander veld. Als er een overeenkomst wordt gevonden, worden de gegevens uit het LinkedIn-profiel van die persoon opgenomen in corresponderende velden op het leadformulier in Dynamics 365.
 3. Prestaties van leads in bronnen te analyseren. U kan prestaties van leads – die zijn vastgelegd in LinkedIn – bijhouden en analyseren en deze vergelijken met andere bronnen.

De nieuwe Dynamics 365 connector voor LinkedIn Gen Forms kan optioneel geïnstalleerd worden via de Microsoft AppSource op uw Dynamics 365 Sales app.

Video: leads uit LinkedIn synchroniseren met Microsoft Dynamics 365


Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van Microsoft Relationship Sales voor uw salesteam? Of wilt u er meteen mee aan de slag gaan? Stuur een e-mail naar crm@net-it.be of bel ons op +32 9 361 82 33 .

Contacteer ons

Bronnen voor dit artikel:

https://docs.microsoft.com/nl-nl/dynamics365/get-started/whats-new/customer-engagement/new-in-july-2017-update

https://docs.microsoft.com/nl-nl/dynamics365/customer-engagement/linkedin/sync-linkedin-leads