Microsoft nieuws van oktober 2020

Gepubliceerd op 28/10/2020 door | Categorie: Microsoft nieuws

1. Dynamics 365 2020 Release Wave 2: herbekijk het Business Applications Launch Event

Op 1 oktober 2020 presenteerde Microsoft tijdens het online “Business Applications Launch Event” de nieuwste features en mogelijkheden van Microsoft Dynamics 365 en Power Platform. Heeft u dit event gemist of wilt u het nog eens herbekijken, dan kan dit via deze link: https://www.youtube.com/watch?v=xU2HglmF8mg


Op Youtube plaatste Microsoft ook een video playlist met een handig overzicht van de 2020 Release Wave 2:
https://www.youtube.com/playlist?list=PLcakwueIHoT-iIq8UY-pevphjoVxQeWCT

2. Dynamics 365 Customer Voice: 3 updates

Om nog beter klantfeedback te verzamelen en te analyseren heeft Microsoft 3 updates toegevoegd aan Dynamics 365 Customer Voice:

  1. meer uitgebreide tevredenheidsstatistieken, inclusief een waarschuwingsdashboard.
  2. rechtstreeks toegang tot Dynamics 365 Customer Insights-profielen vanuit Customer Voice bij het opvolgen van klantproblemen.
  3. omnichannel-feedbackverzameling om gegevens uit verschillende bronnen, zoals ingesloten enquêtes op websites, gepersonaliseerde links en QR-codes, te visualiseren.

Lees meer:
https://cloudblogs.microsoft.com/dynamics365/bdm/2020/10/13/3-updates-to-gather-and-manage-feedback-with-dynamics-365-customer-voice/

Dynamics 365 Customer Voice Integration Customer Insights

3. Dynamics 365 Project Operations nu officieel beschikbaar

Veel Microsoft klanten keken ernaar uit. Sinds 1 oktober is de nieuwe applicatie voor projectbeheer in Dynamics 365 officieel beschikbaar. Dynamics 365 Project Operations brengt de beste functionaliteiten samen van 3 bestaande tools, namelijk Dynamics 365 Project Service Automation, Microsoft Project en Dynamics 365 Finance. Hiermee komt Microsoft tegemoet aan de vraag van klanten naar één uniforme applicatie voor project management.

Lees meer:
https://www.net-it.be/dynamics-365-project-operations-new-feature/

Net IT CRM Blog Dynamics 365 nieuws Project Operations

4. Goede kwartaalresultaten voor Microsoft dankzij de cloud

In oktober publiceerde Microsoft zijn jaarverslag en maakte het zijn resultaten bekend van het kwartaal dat eindigde op 30 september 2020. Het bedrijf realiseerde een jaar-op-jaar omzetgroei van 12% en een winstgroei van 30%. Dit is vooral dankzij Microsoft’s clouddivisie en Microsoft Teams.

“We hebben gezien hoe twee jaar aan digitale transformatie zich in twee maanden voltrok,” dat beschrijft Satya Nadella, CEO van Microsoft, nogmaals in de nota van het jaarverslag. “Digitale technologie zorgt ervoor dat bedrijven veerkrachtiger worden en beter in staat zijn te transformeren bij ingrijpende veranderingen zoals we die nu doormaken,” aldus S. Nadella.

Lees meer:
https://www.linkedin.com/pulse/our-opportunity-define-world-we-want-live-satya-nadella/

5. Microsoft Teams: wat is nieuw?

Microsoft Teams blijft één van de meest populaire tools om vanop afstand efficiënt te kunnen samenwerken. Microsoft is dan ook continu bezig met het verbeteren en vernieuwen van Microsoft Teams, zoals:

  1. nieuwe offline mode om recente chatberichten en chatkanalen te bekijken en versturen zonder internet-verbinding.
  2. nieuwe opties om vergaderingen efficiënter te laten verlopen.
  3. integratie van TO DO en Planner in één nieuwe Taken-app.

Lees meer:
https://techcommunity.microsoft.com/t5/microsoft-teams-blog/bg-p/MicrosoftTeamsBlog

Tasks in Teams Overview with Overlay

6. “C3 AI CRM powered by Microsoft Dynamics 365”

Op 26 oktober kondigde Microsoft een partnership aan met de organisaties C3. AI en Adobe. Samen willen zij CRM “heruitvinden” met behulp van artificiële intelligentie. “C3 AI CRM powered by Microsoft Dynamics 365“, zo noemt de nieuwe AI-oplossing voor klantrelatiebeheer. De oplossing is vooral bedoeld voor specifieke industrieën zoals financiële diensten, telecommunicatie, productie, nutsbedrijven, de autobranche, publieke sector, enz.

Lees meer:
https://cloudblogs.microsoft.com/dynamics365/bdm/2020/10/26/partnering-with-c3-ai-and-adobe-to-re-invent-crm-with-ai/


Wenst u meer info?


Lees meer

Low-code business websites met Power Pages (in preview)
Microsoft nieuws april 2022
Microsoft nieuws september 2021

Blijf op de hoogte van belangrijke updates

U wilt op de hoogte blijven van alle CRM tips en trends en nieuws over Microsoft Dynamics 365 & Power Platform? Schrijf u nu in en ontvang alle nuttige info elke maand in uw mailbox. Stay tuned!