Microsoft Transformeert Klantbeleving met Dynamics 365 Customer Insights

In de voortdurend veranderende wereld van bedrijfstechnologie blijft Microsoft stappen zetten om uitzonderlijke klantbelevingen mogelijk te maken. Eén van de meest recente ontwikkelingen is de samenvoeging van Dynamics 365 Marketing en Dynamics 365 Customer Insights tot één geïntegreerde oplossing, die op 1 september 2023 beschikbaar werd. Maar wat betekent dat voor jou?

Een Nieuw Tijdperk voor Dynamics 365 Customer Insights

De nieuwe Customer Insights biedt twee verschillende toepassingen voor klantgegevens en journey orchestration. Het is ontworpen om de klantbeleving te verbeteren en de mensen die verantwoordelijk zijn voor het leveren ervan te ondersteunen. Door de silo’s tussen marketing-, verkoop- en serviceteams af te breken, biedt Customer Insights een dieper inzicht in klanten, wat resulteert in optimale klanttrajecten via digitale kanalen en persoonlijke interacties. Gebruikers van Dynamics 365 kunnen kiezen om beide ervaringen te gebruiken of te beginnen met slechts één ervaring en uit te breiden wanneer je er klaar voor bent. Bovendien kan je eenvoudig verbinding maken met Sales- of Service-omgevingen wanneer dit gewenst is.

Met het customer data platform van Dynamics 365 Customer Insights kunnen teams snel klantgegevens samenvoegen en gebruikmaken van out-of-the-box inzichten, evenals inzichten van eerste en derde partijen om hun kennis te verrijken. Met het journey orchestration-luik kunnen teams vervolgens gepersonaliseerde, real-time trajecten ontwikkelen die aansluiten bij de voorkeuren van hun klanten. Daarnaast stelt Customer Insights werknemers in staat om hun workflows te optimaliseren en sneller diepgaande intelligentie te verkrijgen door gebruik te maken van next-generation AI-ondersteuning met Copilot.

Naamswijziging, SKU-wijzigingen en Kostenvoordelen

Vanaf 1 september 2023 zijn Dynamics 365 Marketing en Dynamics 365 Customer Insights dus beschikbaar als één SKU, aangeduid als Dynamics 365 Customer Insights. Dit vertegenwoordigt een strategische verschuiving in de aanbiedingsaanpak van Microsoft, waarbij de focus ligt op een gecombineerd prijsmodel in plaats van het samenvoegen van de producten zelf.

Het is belangrijk op te merken dat hoewel het prijsmodel is geëvolueerd, de afzonderlijke toepassingen en hun mogelijkheden behouden blijven. Bestaande gebruikers kunnen doorgaan met hun huidige licentiemodel voor de nog lopende contractuele cyclus, wat zorgt voor flexibiliteit en keuze. De introductie van dit verenigde prijsmodel vertaalt zich in een kostenbesparing van 40% op de basislicentie indien je voorheen licenties had voor zowel Dynamics 365 Customer Insights als Dynamics 365 Marketing. Dit is een aanzienlijke meerwaarde, vooral als je er rekning mee houdt dat functies zoals Copilot en Generative AI nu zijn inbegrepen zonder extra kosten.

Strategie en Kansen

Met de nieuwe Customer Insights krijg je dus toegang tot zowel het customer data platform als de customer journey orchestration. Dit betekent dat deze oplossing een stuk schaalbaarder is geworden. Zo kan jouw organisatie beginnen met klanttrajecten, klantgegevens of beide, en eenvoudig meer capaciteit kopen wanneer dat nodig is. Door de loop van de tijd kan je dus uitbreiden en productiviteit verhogen door middel van aanvullende mogelijkheden.

Deze nieuwe ontwikkeling van Microsoft op het gebied van bedrijfstechnologie belooft uitzonderlijke kansen voor bedrijven om de klantbeleving te verbeteren en voor ons om onze klanten te ondersteunen bij het realiseren van hun groeidoelstellingen. Het samenvoegen van Dynamics 365 Marketing en Dynamics 365 Customer Insights in een geïntegreerde oplossing biedt zowel kostenbesparingen als verbeterde mogelijkheden voor het begrijpen en bedienen van klanten. Dit is ongetwijfeld een stap vooruit in de richting van de toekomst van klantgerichte bedrijfsvoering.


Wenst u meer info?


Lees meer

Techniekers krijgen meer gedaan met Microsoft Dynamics 365 Copilot
Microsoft Dynamics 365 Copilot stelt verkopers nét die content voor die het salesproces verbetert.
Zo helpt Microsoft Dynamics 365 Copilot je marketingcampagne sneller van concept tot lancering.

Blijf op de hoogte van belangrijke updates

U wilt op de hoogte blijven van alle CRM tips en trends en nieuws over Microsoft Dynamics 365 & Power Platform? Schrijf u nu in en ontvang alle nuttige info elke maand in uw mailbox. Stay tuned!