Verkopen wordt een pak leuker met Viva Sales

Gepubliceerd op 29/11/2022 door | Categorie: Sales

Microsoft Viva Sales is een krachtig instrument voor verkopers, met een scala aan functies en voordelen die zijn ontworpen om hen productiever en effectiever te maken. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen van Microsoft Viva Sales voor verkopers:

  1. Verbeterde samenwerking en communicatie: Microsoft Viva Sales is gebouwd op Microsoft Teams, wat betekent dat het naadloos integreert met alle communicatietools die verkopers dagelijks gebruiken. Dit maakt het gemakkelijk voor verkoopteams om samen te werken, informatie te delen en in realtime met elkaar te communiceren.
  2. Gecentraliseerde verkoopinformatie: Microsoft Viva Sales biedt een gecentraliseerde locatie voor alle verkoopinformatie, inclusief klantgegevens, verkoopstatistieken en productinformatie. Dit betekent dat verkopers gemakkelijk toegang hebben tot de informatie die ze nodig hebben om geïnformeerde beslissingen te nemen en deals te sluiten.
  3. Gepersonaliseerde inzichten: Microsoft Viva Sales maakt gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) om gepersonaliseerde inzichten te bieden aan verkopers. Dit omvat gegevens over het gedrag van klanten, verkoop trends en productprestaties. Deze informatie kan verkopers helpen hun aanpak op elke klant af te stemmen en meer deals te sluiten.
  4. Gestroomlijnde verkoopprocessen: Microsoft Viva Sales biedt een verscheidenheid aan tools die zijn ontworpen om het verkoopproces te stroomlijnen. Dit omvat geautomatiseerde workflows, vooraf gebouwde sjablonen en door AI aangedreven aanbevelingen. Door veel van de taken die gepaard gaan met verkoop te automatiseren, kunnen verkopers zich meer richten op het verkopen zelf.
  5. Verbeterde verkooptraining: Microsoft Viva Sales omvat een scala aan trainingsbronnen die zijn ontworpen om verkopers te helpen hun vaardigheden en kennis te verbeteren. Dit omvat on-demand training modules, coaching tools en interactieve simulaties. Met toegang tot deze bronnen kunnen verkopers hun prestaties verbeteren en betere resultaten behalen.
  6. Mobiele toegang: Microsoft Viva Sales is ontworpen om mobielvriendelijk te zijn, met een scala aan functies en tools die onderweg kunnen worden gebruikt. Dit betekent dat verkopers verbonden en productief kunnen blijven, zelfs als ze niet op kantoor zijn.
  7. Integratie met andere Microsoft-producten: Microsoft Viva Sales integreert naadloos met andere Microsoft-producten, waaronder Dynamics 365, Power BI en SharePoint. Dit betekent dat verkopers de volledige suite van Microsoft-tools kunnen gebruiken om hun verkoopactiviteiten te beheren.

Ontdek Viva Sales in actie

Viva Sales in actie

Terwijl je werkt in Office 365 en Microsoft Teams brengt Microsoft Viva Sales automatisch data naar je CRM-toepassing én kan je in deze kantoortoepassingen CRM-data raadplegen en zelfs updaten. Bovendien kan je ook spreken over “next generation time management”, want deze app helpt jou om prioriteiten te bepalen en je werk te organiseren.

Over het algemeen is Microsoft Viva Sales een krachtig hulpmiddel voor verkopers. Door gecentraliseerde verkoopinformatie, gepersonaliseerde inzichten, gestroomlijnde verkoopprocessen en een scala aan trainingsbronnen te bieden, kan het verkoop teams productiever, effectiever en succesvoller


Interesse om Viva Sales meer in detail te bekijken?


Lees meer

AI voor Sales: Sales trainen voor AI-adoptie en verantwoord gebruik.
AI voor Sales: Focusversterking, productiviteit verkopers en personalisatie.
AI voor Sales: De sales-contradictie – efficiënter werken én meer persoonlijke relaties bouwen.

Blijf op de hoogte van belangrijke updates

U wilt op de hoogte blijven van alle CRM tips en trends en nieuws over Microsoft Dynamics 365 & Power Platform? Schrijf u nu in en ontvang alle nuttige info elke maand in uw mailbox. Stay tuned!