Interview Marijke Schroos (Microsoft): digitale transformatie bij de overheid

Gepubliceerd op 07/10/2019 door | Categorieën: Microsoft nieuws, Overheid

Naar aanleiding van Trefdag Digitaal Vlaanderen op donderdag 28 november 2019 sprak Net IT met Marijke Schroos (Public Sector Director van Microsoft Belux) over digitale transformatie bij de overheid.

Marijke Schroos: interview over digitale transformatie bij de overheid

Net IT: “Hallo Marijke, fijn dat we u mogen interviewen voor de Net IT blog. Laat ons direct starten met de belangrijkste vraag. Digitale transformatie, wat betekent dat voor de Vlaamse overheid?”
Marijke: “Digitale transformatie gaat over klantenbinding. Voor de overheid is dat het verbinden met burgers en het versnellen van interne processen. Technologie is een middel om te transformeren. Ik denk dat het visiedocument ‘Vlaanderen Radicaal Digitaal’ van de Vlaamse overheid zeer goed is en dat de Vlaamse Gemeenschap echt wel weet waar ze mee bezig zijn.”

>> Meer info: download infographic “Mindmap digitalisering overheid” (PDF) >>

Net IT: “Overheidsorganisaties hebben soms koudwatervrees wat de cloud betreft. Wat is uw advies aan overheidsinstellingen om de stap te zetten?”
Marijke:  “Overheden moeten vooral bezig zijn met beleid en de dienstverlening aan de burgers en zo weinig mogelijk tijd verliezen met het beheer van hardware en software. Ook security en cybersecurity is heel belangrijk. Technologie in de cloud biedt hiervoor veel en betere oplossingen.
Technologie in de cloud betekent dat je ook als kleine gemeente dezelfde middelen kunt hebben als de grootste overheidsorganisatie. Dat is toch wel heel knap.”

Net IT: “Hoe belangrijk is de Vlaamse overheid voor Microsoft?”
Marijke: “De Vlaamse overheid is zeer belangrijk voor Microsoft. Het is een grote entiteit in de Public Sector. Internationaal gezien staat Vlaanderen voor een innovatieve aanpak. Ze denken vooruitstrevend na op heel verschillende domeinen: verbeterde dienstverlening, inzetten van sensoren, … . Meer en meer zien wij co-developments en een wisselwerking tussen overheden gebeuren. Dat is voor iedereen een goede zaak.”

Net IT: “Wat is volgens u de rol van de Microsoft-partner wat betreft digitale transformatie bij de Vlaamse overheid?”
Marijke: “Die rol is zeer uitgebreid. Het is de bedoeling dat de Microsoft-partners de project-uitvoering doen en zorgen voor de dagelijkse begeleiding. Microsoft Belux levert de bouwstenen, maar er is nog heel veel verder te ontwikkelen. Daarvoor kijken we naar het lokale partner eco-systeem. Dat partnersysteem is voor Microsoft altijd al heel belangrijk geweest en dat blijft ook zo in de toekomst. Een goede partner is mee en kan een klant mee uitdagen, begeleiden en transformeren. Een partner moet mee nadenken. Ik denk dat Net IT hierbij wel zeer goed bezig is.”

>> Meer info: lees blogartikel “Drijfveren digitalisering overheid”

Net IT: “Bedankt Marijke. U bent uitgenodigd op Net IT’s beursstand op Trefdag Digitaal Vlaanderen.”
Marijke: “Graag gedaan. Ik kom zeker eens langs.”

Over Trefdag Digitaal Vlaanderen

Trefdag Digitaal Vlaanderen vindt plaats op donderdag 28 november 2019 in het ICC te Gent. Dit jaarlijks congres is het grootste evenement binnen de Vlaamse overheid en wordt georganiseerd door Agentschap Informatie Vlaanderen. Het agentschap stelt er haar producten en diensten voor aan klanten via verschillende infosessies en workshops. Tegen 2020 wil Informatie Vlaanderen alle interacties van burgers, bedrijven en organisaties met de Vlaamse overheid digitaal mogelijk maken. Om dat te bereiken zetten zij volop in op vereenvoudiging en verdere digitalisering door bijvoorbeeld virtuele loketten, platformen om gegevens te delen en Customer Relationship Management.

>> Meer info: Ontdek het klantverhaal van Agentschap Informatie Vlaanderen

Bezoek Net IT op de Trefdag Digitaal Vlaanderen, stand 53 & 54.

Wist u dat?

Voor de organisatie van Trefdag Digitaal Vlaanderen gebruikt Agentschap Informatie Vlaanderen een specifieke event management module in Dynamics 365 die samen werd ontwikkeld met Net IT.


Wenst u meer info?


Lees meer

Beschikbaarheid en prijzen Microsoft 365 Copilot voor bedrijven
Copilot domineert op Microsoft Ignite 2023
Een eerste blik op de impact van Microsoft Copilot

Blijf op de hoogte van belangrijke updates

U wilt op de hoogte blijven van alle CRM tips en trends en nieuws over Microsoft Dynamics 365 & Power Platform? Schrijf u nu in en ontvang alle nuttige info elke maand in uw mailbox. Stay tuned!