Alles wat je moet weten over Microsoft Copilot

Gepubliceerd op 28/09/2023 door | Categorieën: Business, CRM, Marketing, Marketing and sales

Microsoft Copilot, onlangs aangekondigd door Microsoft, is een slimme AI-werkpartner die het werk van medewerkers eenvoudiger zal maken. Dit onder meer door een uniforme ervaring te bieden over verschillende Microsoft-producten, zoals Bing, Edge, Microsoft 365 en Windows heen. In deze blog bespreken we wat Copilot te bieden heeft, hoeveel het kost, en wanneer je ermee aan de slag kan.

Wat is Microsoft Copilot?

Copilot is een krachtige digitale assistent die speciaal is ontworpen om je productiviteit te verhogen en je taken gemakkelijker te maken. Het is geïntegreerd en beschikbaar in Windows 11 (update op 26 september) en biedt directe ondersteuning bij alle Microsoft programma’s en andere taken. Het verschijnt als een zijbalk op je bureaublad en stelt je in staat om je pc-instellingen te beheren, apps te starten en hierin vragen te beantwoorden. Wat deze assistent echt handig maakt, is de integratie met verschillende delen van het besturingssysteem van Microsoft. Of je nu een document wilt verwerken naar een PowerPoint, een tekst wilt schrijven in Word, cijfers wilt analyseren in Excel, media wilt bewerken in Paint of gewoon hulp nodig hebt, Copilot staat voor je klaar. Vanaf 1 november zit de feature ook in Windows 365 voor professionele gebruikers en ergens dit najaar komt een brede uitrol in de jaarlijkse grote Windows 11 update.

Belangrijke kenmerken van Microsoft Copilot

Geavanceerde integratie: Zoals eerder vermeld is Copilot dus volledig geïntegreerd in Windows 11, waardoor het toegang heeft tot veel functies. Dit zal de navigatie en het maken van taken in programma’s zoals Outlook, OneNote, PowerPoint, Excel en Word enorm verbeteren.

Bing Chat-functionaliteit: Door de koppeling aan Bing chat kan je nu echte vragen stellen en direct relevante antwoorden krijgen. Hierdoor is Copilot veel meer dan een standaard virtuele assistent. Het maakt complexe taken eenvoudig en efficiënt.

Het is gebaseerd op Chat GPT-3, het krachtige taalmodel van OpenAI, en is geïntegreerd in populaire ontwikkelingsomgevingen zoals Visual Studio Code. Eerder dit jaar investeerde Microsoft een ruime 13 miljard dollar in het technologiebedrijf OpenAI.

Beschikbaarheid en prijsstructuur

Voor commerciële klanten zijn er verschillende opties:

  1. Copilot in Windows: Gratis beschikbaar als onderdeel van de Windows 11 update vanaf 26 september. Het biedt verbeterde efficiëntie en is geïntegreerd in het besturingssysteem. Europese gebruikers krijgen Copilot in Windows mogelijk nog niet te zien omwille van de Europese Digital Market Act-regelgeving. Microsoft is druk in de weer om zo snel mogelijk in lijn te komen met deze wetgeving waarna ook Europeanen de AI-assistent kunnen gebruiken.
  2. Bing Chat Enterprise: deze variant van Copilot voegt commerciële gegevensbescherming toe voor bedrijfsgevoelige informatie. Beschikbaar als een op zichzelf staand product voor $ 5 per gebruiker per maand, of inbegrepen in Microsoft 365 E3 en E5.
  3. Microsoft 365 Copilot: De ultieme AI-assistent voor bedrijven. Het biedt enterprise beveiliging, privacy, naleving en krachtige AI-mogelijkheden. Beschikbaar voor $ 30 per gebruiker per maand vanaf 1 november.

Voor wie is Microsoft Copilot?

  • Windows gebruikers: Microsoft Copilot is beschikbaar voor Windows-gebruikers en biedt ondersteuning bij dagelijkse taken, waardoor ze productiever kunnen zijn.
  • Bedrijven: Microsoft 365 Copilot is specifiek gericht op bedrijven en biedt geavanceerde beveiligingsfuncties en diepgaande integratie met Microsoft 365 apps.

Hoe gebruik je Microsoft Copilot?

  • Windows: Gebruikers kunnen Microsoft Copilot eenvoudig openen via het taakbalkpictogram of met de sneltoets Win+C. De assistent zal verschijnen in de zijbalk en staat klaar om te helpen bij verschillende taken.
  • Microsoft 365 apps: Microsoft Copilot is geïntegreerd in verschillende Microsoft 365 apps, waaronder Word, Excel, PowerPoint, Outlook en Teams. Het kan helpen bij taken zoals het samenvatten van e-mails, het herschrijven van tekst en het analyseren van gegevens.
De Copilot zijbalk in Windows 11 (Beeld: Microsoft)

Wenst u meer info?


Lees meer

Techniekers krijgen meer gedaan met Microsoft Dynamics 365 Copilot
Microsoft Dynamics 365 Copilot stelt verkopers nét die content voor die het salesproces verbetert.
Zo helpt Microsoft Dynamics 365 Copilot je marketingcampagne sneller van concept tot lancering.

Blijf op de hoogte van belangrijke updates

U wilt op de hoogte blijven van alle CRM tips en trends en nieuws over Microsoft Dynamics 365 & Power Platform? Schrijf u nu in en ontvang alle nuttige info elke maand in uw mailbox. Stay tuned!