Boost jouw CRM game: Dynamics 365 Copilot als jouw persoonlijke AI assistent!

Gepubliceerd op 26/04/2023 door | Categorieën: Artificial Intelligence, CRM

De eerste stap naar AI zal je onbewust zetten. AI zal zonder dat je het weet in je bestaande Office-suite en browser een handje toesteken. Een belangrijke volgende stap is het bewust toepassen van AI op business-processen. Om je te inspireren verzamelden we een aantal korte video’s over Microsoft’s Copilot AI in Dynamics 365.

Bespaar sales-tijd en energie met e-mailbeheer

E-mails beantwoorden kan soms voelen als een eindeloze taak. Maar met Dynamics 365 Copilot aan jouw zijde, hoef je je geen zorgen te maken over de e-mail-hassle. Copilot helpt jouw salesteam om de tijd die ze besteden aan administratieve taken drastisch te verminderen. Het schrijven van e-mailreacties wordt een fluitje van een cent met de hulp van AI. Copilot kan zelfs een samenvatting van een Teams-vergadering in Outlook maken, waarbij details uit de CRM van de verkoper worden gehaald, zoals product- en prijsinformatie, evenals inzichten uit de opgenomen Teams-oproep. Met Copilot aan jouw zijde, kunnen verkopers tot wel 66% van hun dag besparen op het controleren en beantwoorden van e-mails. Dat betekent meer tijd om te besteden aan het opbouwen van waardevolle klantrelaties.

Indrukwekkende klantenservice die opvalt  

Klantenservice is van groot belang en met Dynamics 365 Copilot als jouw klantenservice-assistent, kun je zeker indruk maken! Copilot stelt werknemers in staat om uitzonderlijke klantenzorg te bieden door contextuele antwoorden op vragen te genereren in zowel chat als e-mail. Maar dat is nog niet alles! Copilot biedt ook een interactieve chatervaring over kennisdatabanken en casusgeschiedenis, zodat de AI-aangedreven expertise altijd beschikbaar is om vragen te beantwoorden. Met Copilot aan jouw zijde, help je snel en efficiënt klanten en maak je indruk met jouw uitstekende klantenservice.

Laat jouw marketingcreativiteit de vrije loop met Copilot!

Voor marketeers is creativiteit van onschatbare waarde. En met Dynamics 365 Copilot als jouw creatieve partner, kun je jouw creativiteit echt de vrije loop laten! In Dynamics 365 Customer Insights en Dynamics 365 Marketing is Copilot de perfecte partner voor marketeers. Met zijn natuurlijke taalverwerking kan Copilot marketeers helpen bij gegevensverkenning, doelgroepsegmentatie en contentcreatie.

In Dynamics 365 Customer Insights kunnen marketeers zeer gepersonaliseerde en gerichte klantensegmenten samenstellen door eenvoudigweg met Copilot in dialoog te gaan. Copilot kan suggesties doen voor aanvullende segmenten op basis van complexe berekeningen en onontdekte klantprofielen identificeren.

In Dynamics 365 Marketing kan Copilot marketeers ondersteunen bij het creëren van marketingcampagnes. Copilot kan aanbevelingen doen voor de meest effectieve kanalen, timing en inhoud op basis van historische gegevens en klantgedrag. Bovendien kan Copilot helpen bij het genereren van creatieve ideeën voor campagnes, zoals het creëren van pakkende koppen, call-to-actions en gepersonaliseerde inhoud.


Verbeter je supply chain en field service

Copilot in Dynamics 365 Supply Chain Management en Dynamics 365 Field Service maakt je operationele processen een stuk eenvoudiger. Van inkooporders beheren tot productie plannen, voorraadniveaus optimaliseren en veldtechnici aansturen, Copilot heeft alles onder controle. Met zijn AI-aangedreven inzichten en aanbevelingen wordt datagestuurde besluitvorming een eenvoudige taak voor operationele managers. Het resultaat? Verbeterde doorlooptijden, lagere voorraadkosten en hogere klanttevredenheid.

Geavanceerde inzichten en voorspellingen

Dynamics 365 Copilot biedt ook geavanceerde analytische inzichten en voorspellingen om sales-teams te ondersteunen bij het nemen van datagestuurde beslissingen. Copilot kan patronen en trends identificeren in grote hoeveelheden data, zoals klantgedrag, verkoophistorie en markttrends, en deze inzichten gebruiken om voorspellingen te doen over toekomstige verkoopkansen en omzetgroei. Hierdoor kunnen sales-teams proactief inspelen op de behoeften van klanten en strategieën aanpassen om betere resultaten te behalen.

Met Dynamics 365 Copilot als jouw persoonlijke AI-assistent, kun je jouw CRM-game naar een hoger niveau tillen. Bespaar tijd en energie, verbeter de klantenservice, stimuleer creativiteit, verhoog de productiviteit van jouw sales-team en krijg geavanceerde inzichten en voorspellingen om betere beslissingen te nemen. Met Copilot aan jouw zijde, ben je beter uitgerust om succes te behalen in de competitieve wereld van sales en marketing. Dus waar wacht je nog op? Boost jouw CRM-game met Dynamics 365 Copilot en laat jouw sales- en marketingactiviteiten floreren!

Benieuwd hoe deze co-piloot nu al doorsijpelt in jouw ERP, CRM en andere businessprocessen? Schrijf je dan in voor de Dynamics Day op 23 mei en ontdek hoe Copilot het Dynamics 365- en Power Platform versterkt!


Wenst u meer info?


Lees meer

Alles wat je moet weten over Microsoft Copilot
Customer service verbeteren met Dynamics 365 Copilot
CRM voor logistieke bedrijven

Blijf op de hoogte van belangrijke updates

U wilt op de hoogte blijven van alle CRM tips en trends en nieuws over Microsoft Dynamics 365 & Power Platform? Schrijf u nu in en ontvang alle nuttige info elke maand in uw mailbox. Stay tuned!