Digitale transformatie trends in 2020

Gepubliceerd op 15/12/2020 door | Categorie: Business

Sinds de coronacrisis is de digitalisering enorm versneld. Dat vatte Satya Nadella, CEO van Microsoft, mooi samen in onderstaande quote:

satya nadella quote on digital transformation

In 2020 is de manier waarop wij leven, reizen, werken en winkelen drastisch veranderd. Bedrijven moesten hier snel op inspelen, zodat ze efficiënter, flexibeler en wendbaarder worden.

2020: “A Year of Change

In een nieuw e-book “A Year of Change – Digital Transformation Trends in 2020” beschrijft Microsoft vier trends die het bedrijfsleven wereldwijd veranderen.

Trend 1: Elk bedrijf wordt een technologiebedrijf.
Digitale transformatie is in 2020 een topprioriteit geworden voor elk bedrijf. Digitalisering is een vereiste voor bedrijfscontinuïteit en succesvol samenwerken vanop afstand.

Trend 2: De maatschappij zal wereldwijd profiteren van de tech intensity.
Tech intensity gaat over hoe snel een organisatie de nieuwste technologieën toepast en over hoe een organisatie zijn eigen, unieke digitale capaciteit opbouwt. Alle digitale inspanningen van bedrijven dragen bij tot een wereldwijd bereik van maatschappelijke voordelen en verbeteringen, schrijft Microsoft. We zien nu al dat sectoren zoals de zorgsector terrein winnen met de kracht van technologie.

Trend 3: De grens tussen en binnen branches vervaagt.
Digitale transformatie vervaagt de grenzen tussen en binnen bedrijfstakken. Retailbedrijven worden banken, restaurants worden bezorgdiensten voor maaltijden, … . Baanbrekende innovatie zal worden aangedreven door sectoren die continu evolueren, eigen oplossingen creëren en nieuwe waardemaatstaven brengen voor klanten.

Trend 4: De bedrijfscultuur verandert.
Bedrijfsculturen passen zich aan om meer empathisch en mensgericht te worden en investeren volop in technologie om samenwerking vanop afstand mogelijk te maken.

Wilt u graag meer lezen? Download gratis het e-book “A Year of Change: Digital Transformation Trends in 2020”.

Banner e-book A Year of Change Digital Transformation Trends in 2020

Wenst u meer info?


Lees meer

CRM voor logistieke bedrijven
Stakeholder relationship management met Dynamics 365 en Power Platform
3 belangrijke uitdagingen voor ondernemingen met kenniswerkers

Blijf op de hoogte van belangrijke updates

U wilt op de hoogte blijven van alle CRM tips en trends en nieuws over Microsoft Dynamics 365 & Power Platform? Schrijf u nu in en ontvang alle nuttige info elke maand in uw mailbox. Stay tuned!