Bereid u voor op de toekomst – Dynamics 365 Unified Interface

Gepubliceerd op 16/05/2019 door | Categorieën: Microsoft Dynamics 365, Unified Interface

De Unified Interface zal in de nabije toekomst de enige standaard interface worden voor alle Dynamics 365-klanten. De interface is sinds versie 9.0 (eind 2017) van Microsoft Dynamics 365 beschikbaar.

Wellicht zal Microsoft met de volgende grote release van Dynamics 365 – in oktober 2019 – afscheid nemen van de klassieke Web Interface. Hiervoor zijn twee belangrijke redenen. Ten eerste: één interface voor alle Dynamics-bedrijfstoepassingen moet zorgen voor eenzelfde consistente gebruikerservaring op desktop, tablet en smartphone. Ten tweede: de strategie van Microsoft voor Dynamics is een ‘app-driven’-strategie, waarbij alle apps snel geïmplementeerd en gedeeld moeten kunnen worden tussen clients. Dit zonder meerdere formulieren voor elk apparaat of scherm te moeten ontwikkelen en onderhouden.

Net IT CRM Blog: unified interface Powerapps Component Framework-screenshot

Focus op responsive design

Eén van de grootste voordelen van de Unified Interface is dat het zich flexibel aanpast aan browsers, apparaten en schermformaten. Of u nu op uw desktop, tablet of telefoon werkt, u kan altijd op dezelfde manier uw bedrijfs- en klantgegevens in Dynamics 365 aan de slag. De Unified Interface zorgt dus voor een vertrouwde look & feel.

Er zijn natuurlijk nog heel wat andere voordelen van de Unified Interface:

  • heldere lay-out van velden en rasters
  • discrete en uitklapbare navigatiebalk
  • overzichtelijke tijdlijn van activiteiten
  • compact weergegeven bedrijfsprocesstromen
  • interactieve dashboards voor alle recordtypen

>> Lees meer over de voordelen van de Unified Interface

Screenshot Unified Interface Sales hub blurred

Van Web Interface naar Unified Interface: bereid u voor op de toekomst

Een upgrade naar de Dynamics 365 Unified Interface is een positieve stap voorwaarts. Het is niet alleen gebruiksvriendelijker, maar het zorgt er ook voor dat u altijd optimaal kan werken met de nieuwste features van het Dynamics-platform. Microsoft kondigde eerder al aan dat ze enkel voor de Unified Interface nieuwe features zullen ontwikkelen. Als u nu nog met de klassieke Web Interface werkt, betekent dit dat u de allernieuwste features niet zal kunnen gebruiken. Ook zullen formulieren die specifiek zijn gemaakt in de Web Interface niet langer werkbaar zijn.

Om niet achterop te geraken, raden we aan om nu al over te schakelen naar de Unified Interface en niet te wachten tot het moment dat Microsoft de klassieke Web Interface definitief afschaft. Deze switch kan natuurlijk niet zonder een grondige voorbereiding. Dit is meteen ook het ideale moment om uw bestaande Dynamics 365-formulieren en -schermen aandachtig onder de loep te nemen.

  • Zijn alle velden die momenteel op de formulieren staan nog nuttig?
  • Kan de lay-out van de formulieren beter? 
  • Kunnen bepaalde formulieren misschien beter afgeschermd worden door voor elke business unit een aparte tab te voorzien?

Net IT kan u hierbij helpen. Tijdens een verkennende analyse gaan we na welke acties en ontwikkelingen er moeten gebeuren om uw Dynamics 365-formulieren en -schermen aan te passen naar de nieuwe Unified Interface.

Contacteer uw Net IT Account Manager voor meer informatie.


De Unified Interface is de toekomst. Heeft u tips & tricks nodig voor de switch van uw klassieke Web Interface naar deze nieuwe Unified Interface? Contacteer ons, wij helpen u graag verder.


Lees meer

Techniekers krijgen meer gedaan met Microsoft Dynamics 365 Copilot
Microsoft Dynamics 365 Copilot stelt verkopers nét die content voor die het salesproces verbetert.
Zo helpt Microsoft Dynamics 365 Copilot je marketingcampagne sneller van concept tot lancering.

Blijf op de hoogte van belangrijke updates

U wilt op de hoogte blijven van alle CRM tips en trends en nieuws over Microsoft Dynamics 365 & Power Platform? Schrijf u nu in en ontvang alle nuttige info elke maand in uw mailbox. Stay tuned!