Dynamics 365 voor bank en verzekeringen

Gepubliceerd op 03/09/2020 door | Categorie: Microsoft Dynamics 365

Digitalisering zet zich in snel tempo voort, dat is zeker ook zo voor de financiële dienstverleningssector.
Bank- en verzekeringsbedrijven zoeken volop naar innovatieve oplossingen om:

  • werkingsprocessen te moderniseren en automatiseren;
  • werkbare klantinzichten te halen uit ‘big data’;
  • gepersonaliseerde, omnichannel klantervaringen te bieden.

Microsoft Dynamics 365 heeft zijn nut al bewezen als technologie om financiële bedrijven te helpen bij die digitalisering.
Met de Dynamics 365-accelerator voor financiële diensten kunnen klanten en Microsoft-partners snel aan de slag en branche specifieke oplossingen bouwen bovenop Microsoft Dynamics 365 en het Microsoft Power Platform. De accelerator omvat voorbeeldtoepassingen, bedrijfsprocessen en dashboards specifiek voor banken en verzekeringsbedrijven.

De Financial Services Accelerator bestaat uit de:

  • Banking Accelerator
  • Insurance Accelerator (NIEUW – Preview)

Banking Accelerator

Met de Banking Accelerator kunnen banken en ontwikkelaars snel oplossingen creëren die zorgen voor een betere bankervaring. Oplossingen die klantenwerving, loyaliteit en langdurige relaties stimuleren.

De Accelerator bevat een specifiek bankgegevensmodel. Dit datamodel is een uitbreiding van Microsoft’s krachtige Common Data Model met bankspecifieke gegevens, zoals leningen, hypotheken, verwijzingen, filiaalgegevens, kredieten, commerciële deals, en nog veel meer. Een belangrijk en krachtig pluspunt is dat het gegevensmodel compatibel is met de Banking Industry Architecture Network (BIAN) en Open Banking. Dit stelt banken in staat om bankspecifieke gegevens gemakkelijker, naadloos en consistent te delen over verschillende systemen.

Daarnaast zijn er binnen de Accelerator ook voorbeeldapps, veelvoorkomende workflows en (Power BI) dashboards beschikbaar, die u bovendien kan combineren met andere zakelijke applicaties en productiviteitstools van Microsoft.

Voorbeeld: “Prospect and Referral” Dashboard

Voorbeeld: “Certificate of Deposit” workflow

Screenshot Certificate of Deposit workflow

De Banking Accelerator is beschikbaar via AppSource en GitHub.

Insurance Accelerator

De verzekeringscomponent is recent toegevoegd aan de Financial Services Accelerator en is momenteel nog in Preview. Dit betekent dat klanten er vroegtijdige toegang tot kunnen krijgen en feedback kunnen geven voor verbetering.

De Insurance Accelerator bevat ook een gegevensmodel, maar dan specifiek voor de verzekeringswereld. Er zijn entiteiten voor verzekeringspolissen en dekkingen, polisdocumenten en voorwaarden, verzekeringsproducten, verzekerde activa, goedkeuringen, claims, uitsluiten, agentschappen, contracten, enz.

De Accelerator bevat  klant-en-klare oplossingen voor polisbeheer, claims, onboarding van klanten en klantenservice. Het biedt ook Power BI dashboards over polissen, claims en toekomstige afspraken. Met Microsoft Power Apps en het Power Platform kan u het datamodel en de applicatie aanpassen aan uw vereisten.

Als u de Accelerator wilt gebruiken met andere Dynamics 365 apps, dan kan dit uiteraard ook. Bijvoorbeeld met de Dynamics 365 Customer Sercive app voor een handige overzicht voor service medewerkers.

Voorbeeld: “Customer 360”

Voorbeeld: “Agency” Dashboard

Screenshot Financial Services Accelerator Insurance

Wilt u graag een demo van de Financial Services Accelerator in Dynamics 365? Contacteer ons dan zeker voor een vrijblijvende online afspraak.


Lees meer

Techniekers krijgen meer gedaan met Microsoft Dynamics 365 Copilot
Microsoft Dynamics 365 Copilot stelt verkopers nét die content voor die het salesproces verbetert.
Zo helpt Microsoft Dynamics 365 Copilot je marketingcampagne sneller van concept tot lancering.

Blijf op de hoogte van belangrijke updates

U wilt op de hoogte blijven van alle CRM tips en trends en nieuws over Microsoft Dynamics 365 & Power Platform? Schrijf u nu in en ontvang alle nuttige info elke maand in uw mailbox. Stay tuned!