Microsoft Business Applications Summit 2021: key takeaways

Gepubliceerd op 24/05/2021 door | Categorieën: Microsoft Dynamics 365, Microsoft nieuws

Voor de vierde keer op rij organiseerde Microsoft de Business Applications Summit 2021. Begin mei kwamen Microsoft-klanten en -partners virtueel samen om bij te leren over hoe Dynamics 365 en Power Platform oplossingen bieden om bedrijfsverbeteringen te stimuleren. Net zoals in 2020 ging het event dus volledig digitaal door met keynotes, technische sessies, Q&A-sessies met experten van over de hele wereld en inspirerende video’s.

Ook Net IT was virtueel van de partij. We deden opnieuw veel inspiratie op om onze klanten verder op weg te helpen met hun digitale transformatie. In dit blogartikel delen we graag met u belangrijk nieuws dat werd gecommuniceerd tijdens de Summit. Daarnaast verwijzen we ook nog eens naar sessies die zeker het (her)bekijken waard zijn.

Ontvangt u graag meer informatie over één (of meerdere) van onderstaande onderwerpen, aarzel dan zeker niet om ons te contacteren.

Kick-off keynote

Tijdens de kick-off keynote spraken Microsoft-leiders Alysa Taylor en James Phillips uitgebreid over de productstrategie van de Microsoft Cloud, Microsoft Dynamics 365 en Microsoft Power Platform. In het kader hiervan werd ook het e-book “Implementation Guide – Success by Design” aangekondigd. Deze 691 pagina’s tellende kanjer omvat alles wat u moet weten over de strategie, implementatie, voorbereiding en werking van Microsoft Dynamics 365.

Tijdens de opening keynote kwamen natuurlijk ook enkele hoogtepunten uit de nieuwste releasewave van Dynamics 365 en Power Platform aan bod. In een eerste demo liet Microsoft zien hoe een basketbalteam uit Los Angeles spelavonden voor klanten persoonlijker maakt dankzij Dynamics 365 Customer Insights en de nieuwe feature voor het realtime activeren van individuele Customer Journeys in Dynamics 365 Marketing. Door beide softwaretools met elkaar te combineren slaagt het basketbalteam erin om het gedrag en de intentie van hun klanten grondig te begrijpen en real-time inzichten te gebruiken om klantervaringen te hyper-personaliseren. Dat klinkt veelbelovend!

💡 Herbekijk de sessie specifiek over de Realtime Customer Journeys in Dynamics 365 Marketing: MyMbas – Customer engagement transformed: hyper-personalize experiences to drive better business results (microsoft.com)

Microsoft Business Applications Summit 2021 Demo basketbalteam uit Los Angeles
(Klik op de afbeelding om te vergroten)

In een tweede demo gaf Microsoft het woord aan Humana, een in de VS gevestigd bedrijf voor innovatie en gemeenschapswelzijn in de gezondheidszorg. Zij gebruiken Microsoft Power Platform om snel oplossingen te bouwen voor hun miljoenen leden en kwetsbare gemeenschappen tijdens de Covid-19 pandemie. Tijdens de demo demonstreerden ze hun vaccinplanner die hun leden helpt bij het boeken van vaccinatieafspraken. Ook toonden zij al een sneak peak van “Goals in Power BI”, een nieuwe belangrijke feature voor Power BI-gebruikers (zie hieronder voor meer info).

Microsoft Business Applications Summit 2021 Demo Humana
(Klik op de afbeelding om te vergroten)

💡 Herbekijk de opening keynote “Enabling innovation everywhere with Microsoft Business Applications”: https://mymbas.microsoft.com/sessions/2d5e21fa-9b6f-4349-9b10-fbff5b2d90cc?source=sessions

“Goals” in Power BI (preview)

Eén van de belangrijkste aankondigingen op het Microsoft Business Applications Summit is: “Goals” in Power BI. Met deze nieuwe feature kunnen gebruikers bijhouden hoe dicht de organisatie is bij het behalen van specifieke doelen. De functie bestaat uit een nieuw tabblad aan de zijkant van het scherm. Zodra gebruikers daarop klikken, komen ze op een hoofdpagina terecht waarop bovenaan een overzicht van hun belangrijkste doelen staat, met daaronder een overzicht van alle scoreborden waar de gebruiker toegang tot heeft. Op zo’n scorebord worden doelen van het bedrijf gevisualiseerd met een status van hoeverre het doel is behaald, een sparkline met de laatste trends en een datum wanneer het doel behaald moet worden.

Andere kenmerken van “Goals” in Power BI:

  • het wordt aangestuurd door data. Het maakt gebruik van de honderden connectoren met Power BI, waardoor u uw data, analyses en bedrijfslogica direct kan koppelen aan uw doelen.
  • het is gebouwd voor Microsoft Teams. Net als elk ander onderdeel van Power BI, zijn doelen ingebouwd in uw Teams-ervaring.
  • het is AI-aangedreven. U begrijpt dus precies hoe het met uw doelen en kansen gaat om beter te worden.
  • het maakt geautomatiseerde actie mogelijk. Microsoft werkt aan een integratie met Power Automate om bedrijfsprocessen te definiëren die automatisch worden geactiveerd wanneer de status van uw doelen verandert.
Screenshot scorecard goals in Power BI
(Klik op de afbeelding om te vergroten)

>> Lees meer over Goals in Power BI

💡 Herbekijk de sessie “Goals in Power BI”: https://mymbas.microsoft.com/sessions/754888ce-660d-4119-bdcd-82c7ef1d8796?source=sessions

Andere Power BI-aankondigingen tijdens Microsoft Business Applications Summit 2021:

  • Automated insights in Power BI.
  • Power Automate voor Power BI canvas.
  • Meer integratie van Power BI reports in Microsoft Teams en in Teams meetings.
  • Hololens in uw werkomgeving voor interactie met Power BI-rapporten.

“Modern Apps Designer” in Power Apps

Voor Microsoft Power Apps werd de nieuwe moderne app-ontwerper getoond, een combinatie van het beste van modelgestuurde apps en canvas-apps. De ontwerper biedt nu een live preview van de apps die u bouwt. Zo kan u wijzigingen meteen bekijken terwijl u verderwerkt.

Screenshot Microsoft Power Apps Modern App Designer
(Klik op de afbeelding om te vergroten)

Andere interessante Power Apps aankondigingen:

  • Power Apps bouwen binnen Microsoft Teams en deze delen met alle andere teams.
  • 5 nieuwe Power Apps-sjablonen voor Teams die nu beschikbaar zijn: mijlpalen, bulletins, probleemrapportage, ideeën van werknemers en inspectie.

Overzicht van interessante te (her)bekijken sessies:

Kick-off keynote:

Dynamics 365:

Power Platform

Net IT Blog Microsoft Business Applications Summit 2021

Wenst u meer info?


Lees meer

Techniekers krijgen meer gedaan met Microsoft Dynamics 365 Copilot
Microsoft Dynamics 365 Copilot stelt verkopers nét die content voor die het salesproces verbetert.
Zo helpt Microsoft Dynamics 365 Copilot je marketingcampagne sneller van concept tot lancering.

Blijf op de hoogte van belangrijke updates

U wilt op de hoogte blijven van alle CRM tips en trends en nieuws over Microsoft Dynamics 365 & Power Platform? Schrijf u nu in en ontvang alle nuttige info elke maand in uw mailbox. Stay tuned!