Coming soon: Microsoft Dynamics 365 fall release

Update 01/12/2016: Ondertussen zijn er al enkele nieuwe features van de Microsoft Dynamics 365 fall release beschikbaar. Onderstaande ‘relatie-inzichten’-feature is beschikbaar als ‘preview feature’.

Naast de lancering van Microsoft Dynamics 365, de clouddienst op zich, is Microsoft ook druk in de weer met haar jaarlijkse ‘fall release’. De komende release zal heel wat nieuwe features in petto hebben voor de Microsoft Dynamics CRM Online producten, dewelke zullen beschikbaar zijn in de Microsoft Dynamics 365 apps. Vandaar dat we spreken over de ‘Microsoft Dynamics 365 fall release‘.

Nog niet alle nieuwe features van deze release zijn vrijgegeven, maar Microsoft lichtte al 1 tipje van de sluier op het ‘Microsoft Dynamics 365 first-look’-event. Scott Guthrie, Microsoft Executive Vice President,  toonde al enkele screenshots van de nieuwe ‘relatie-inzichten’ (Relationship Insights) feature. Deze nieuwe feature zal in de toekomst kunnen gebruikt worden binnen de Sales app van Microsoft Dynamics 365.

Nieuw: ‘relatie-inzichten’ feature

De ‘relatie-inzichten’ (Relationship Insights) feature zal voortdurend de data van e-mails, phonecalls, afspraken, … opgeslagen in Microsoft Dynamics 365 en Office 365, analyseren. Deze analyses moeten helpen bij het beter begrijpen van zakelijke relaties en bij het nemen van de volgende stappen naar klanten of prospecten toe.

Hoe ‘gezond’ zijn uw zakelijke relaties?

‘Relatie-inzichten’ zal dus de data opgeslagen in Microsoft Dynamics 365 en Office 365 continu in de gaten houden en analyseren. Op basis hiervan zal de feature de ‘gezondheid’ van zakelijke relaties berekenen en presenteren in Microsoft Dynamics 365.

Op onderstaande screenshot ziet u een voorbeeld van de ‘gezondheidsscores’ en ‘gezondheidstrends’ die zullen getoond worden binnen de Sales app van Microsoft Dynamics 365.

Microsoft Dynamics 365 fall release: screenshot relatie-inzichten feature: screenshot 01

Verder zal ‘relatie-inzichten’ op basis van de datahistoriek bepaalde inzichten en suggesties aanreiken. Bijvoorbeeld, onderstaande screenshot is een waarschuwing aan de salesmedewerker dat een bepaalde opportuniteit een risico inhoudt. Dit omdat er de voorbije 30 dagen geen communicatie was met de klant.

Microsoft Dynamics 365 fall release relatie-inzichten feature: screenshot 02

Wanneer is het de juiste moment om verder contact op te nemen met de klant?

Wanneer een salesmedewerker een e-mail verstuurd met Office 365, dan zal er binnen de Sales app van Microsoft Dynamics 365 informatie beschikbaar zijn over wanneer de klant de desbetreffende e-mail heeft geopend.

Microsoft Dynamics 365 fall release relatie-inzichten feature: screenshot 03

Hieronder ziet u dat de feature niet alleen informatie zal weergeven over wanneer een e-mail werd geopend, maar ook of de klant op bepaalde links binnen de e-mail heeft geklikt, een bijlage heeft geopend of een e-mail heeft teruggestuurd. Op die manier zal de salesmedewerker beter kunnen bepalen wanneer het de juiste moment is om de klant verder te contacteren.

Microsoft Dynamics 365 fall release relatie-inzichten feature: screenshot 04

Artificiële intelligentie

Het is al langer duidelijk dat Microsoft stevig inzet op artificiële intelligentie en machine learning.
Artificiële intelligentie (AI) of kunstmatige intelligentie is de intelligentie waarmee machines, software en apparaten kunnen redeneren en problemen oplossen.
Machine learning is een type van artificiële intelligentie waarbij algoritmes en technieken worden ontwikkeld waarmee machines, software en apparaten – aan de hand van patronen en relaties – uit data kunnen leren en beslissingen nemen.

Microsoft Dynamics 365: screenshot Built in Artificial Intelligence features

AI is the intersection of our ambitions. AI will allow us to reason over large amounts of data and convert that into intelligence”, Satya Nadella. ‘Relatie-inzichten’ is slechts één van de features die zullen worden ondersteund door artificiële intelligentie en machine learning. Over de andere features is nog niet veel bekend, maar hierover zullen we binnenkort meer kunnen vertellen. Hou dus zeker onze blog in de gaten.


Wilt u graag meer informatie?
Of wilt u een snel overzicht van de nieuwe en verbeterde features binnen Microsoft Dynamics 365? Download dan zeker onze presentatie hierover.

Neem nu contact op