Microsoft Dynamics CRM 2016: online vs on-premises features

Gepubliceerd op 27/04/2016 door | Categorieën: Microsoft Dynamics 365, Microsoft Dynamics CRM

Ongeveer een jaar geleden deed Microsoft een update van Microsoft Dynamics CRM 2015. Hierbij werden heel wat nieuwe features gelanceerd die enkel beschikbaar waren voor CRM Online. Sinds de release van Microsoft Dynamics CRM 2016 zijn de meeste van deze online features nu ook On-premise beschikbaar.

Om u een duidelijk beeld te geven, sommen we hieronder nog eens de belangrijkste features op van Microsoft Dynamics CRM 2016: features enkel beschikbaar voor CRM Online of features beschikbaar voor beide, CRM Online én On-premise.

Features enkel beschikbaar voor CRM Online

Microsoft Dynamics CRM 2016 Dynamics CRM app voor Outlook
 • CRM Online verbinden met Microsoft Power-query via de Power-query connector. Power Query is een tool voor gegevensanalyse die beschikbaar is voor Excel. Met Power Query kan u gegevens uit allerlei verschillende bronnen zoeken, combineren en op een bepaalde manier weergeven.
 • Feedback van uw klanten verzamelen dankzij de Voice of the Customer surveys. Dit zijn vragenlijsten die u vanuit uw CRM-omgeving creëert en verstuurt.
Microsoft Dynamics CRM 2016_Voice of the customer surveys
 • Customer-driven updates: u kan eerst uw toestemming geven voordat een CRM Online-update effectief plaatsvindt. Microsoft levert tweemaal per jaar nieuwe functies en verbeteringen voor CRM Online, via service-updates. Sinds 2015 biedt Microsoft een keuze aan beschikbare dagen voor een update, alvorens een update uit te voeren.

Features voor CRM Online én CRM On-premise

Microsoft Dynamics CRM 2016_Navigatiebalk
 • Uw CRM-omgeving aanpassen volgens uw huisstijl, door je logo toe te voegen of het kleurenschema te wijzigen.
 • Binnenkomende Exchange (Microsoft’s communicatieserver voor e-mails, agenda’s en unified messaging) e-mails in CRM bijhouden door een ‘bijhoudmap’ in te stellen en de e-mails hiernaar te verslepen. De ‘bijhoudmappen’ kan u daarnaast koppelen aan bepaalde records, zoals een account of een verkoopkans, zodat wanneer u een bericht naar een map verplaatst, het automatisch aan een specifieke record wordt gekoppeld.
 • CRM-gegevens exporteren als een Excel-document met de verbeterde Excel-export functie. Bij het exporteren wordt alle opmaak behouden, zodat u uw berekeningen in Excel kan uitvoeren en de gegevens weer kan importeren in Dynamics CRM.
 • Excel- en gestandaardiseerde Word-documenten sneller vanuit CRM aanmaken met de vooraf opgemaakte Excel- en Word-sjablonen.
Microsoft Dynamics CRM 2016_Excel-sjabloon
 • Of u nu op een telefoon of tablet werkt, u ondervindt dezelfde mobiele ervaring.
 • Uw CRM-gegevens beveiligen met de Microsoft Dynamics CRM voor Good-app, die werkt met het mobiele Good Technology-beveiligingsplatform. Als u uw telefoon of tablet ergens achterlaat of kwijtraakt, dan worden uw CRM-gegevens beschermd door de Good-encryptie.
 • Uw SharePoint-documenten openen op uw telefoon of tablet.
Microsoft Dynamics CRM 2016_SharePoint documenten openen op telefoon of tablet
 • CRM-gegevens exporteren naar en openen vanuit de Excel-app op uw telefoon of tablet.
 • Uw formulieren sneller raadplegen dankzij de vernieuwde weergave-methode van formulieren.
 • De mobiele apps van Dynamics CRM 2016 zijn compatibel met Windows 10 en iOS 9 voor Apple iPhone en iPad.
 • Uw prioriteiten stellen en de meest dringende taken voltooien dankzij de nieuwe interactieve servicehub. Deze functie is speciaal geoptimaliseerd voor klantenservice. Het bevat alle essentiële gegevens van uw accounts, contactpersonen, aanvragen, activiteiten, … op één locatie.
Microsoft Dynamics CRM 2016_interactieve servicehub

Wenst u meer info?


Lees meer

Techniekers krijgen meer gedaan met Microsoft Dynamics 365 Copilot
Microsoft Dynamics 365 Copilot stelt verkopers nét die content voor die het salesproces verbetert.
Zo helpt Microsoft Dynamics 365 Copilot je marketingcampagne sneller van concept tot lancering.

Blijf op de hoogte van belangrijke updates

U wilt op de hoogte blijven van alle CRM tips en trends en nieuws over Microsoft Dynamics 365 & Power Platform? Schrijf u nu in en ontvang alle nuttige info elke maand in uw mailbox. Stay tuned!