Microsoft nieuws van april 2019

Gepubliceerd op 30/04/2019 door | Categorie: Microsoft Dynamics 365

#1 Grote voorjaarsupdate van Microsoft Dynamics 365 met focus op AI en mixed reality

Op 2 april startte Microsoft met de release van meer dan 350 feature-updates, nieuwe mogelijkheden en applicaties voor Dynamics 365 en het Power Platform. Zoals eerder aangekondigd was er op 2 april ook een “virtual launch event” met een showcase van de nieuwe feature-releases voor de komende 6 maanden. Dit virtuele event kan u nog altijd bekijken via: community.dynamics.com/365/b/april2019releaseoverview/archive/2019/04/16/microsoft-business-applications-virtual-launch-event-april-2019

Het is duidelijk dat Microsoft het gebruik van artificiële intelligentie volop blijft toepassen binnen de verschillende applicaties van Dynamics 365 en het Power Platform. Enkele voorbeelden van AI-gedreven apps:

  • Dynamics 365 Customer Insights integreert verschillende databronnen om bedrijven één volledig klantbeeld te geven, inzichten te ontdekken en gepersonaliseerde klantervaringen te stimuleren (zie meer info hieronder #2).
  • Dynamics 365 Sales Insights geeft verkopers klantinzichten om doeltreffende verkoopacties en persoonlijke betrokkenheid bij kopers te realiseren (zie meer info hieronder #3).
  • Dynamics 365 Market Insights (preview) traceert sociale gesprekken en zoekgegevens via web om bedrijven meer inzicht te geven in wat hun klanten zeggen, zoeken en voelen over producten, merken en onderwerpen.
  • Dynamics 365 Virtual Agent voor Customer Service (preview) automatiseert algemene service-aanvragen en -problemen zodat klantenservicemedewerkers zich kunnen concentreren op de meer complexe vragen.
  • Microsoft Forms Pro is een survey-tool om niet alleen klantfeedback te verzamelen, maar ook om alle feedback te analyseren, gegevenscorrelaties te identificeren en sentimenten te detecteren.

Naast de focus op artificiële intelligentie breidt Microsoft het gebruik van mixed reality verder uit naar de HoloLens 2 en mobiele apparaten. Daarnaast zijn er ook nieuwe, stapsgewijze handleidingen (Guides) via mixed reality om trainingen en begeleiding op locatie voor technici te verbeteren. Microsoft introduceert ook Dynamics 365 Product Visualize (preview), een mixed reality business app om klanten virtueel te laten kennismaken met producten, binnen de eigen bedrijfsomgeving van de klant.

Net IT CRM nieuws april 2019 Dynamics 365 Product visualize

Bron:
* cloudblogs.microsoft.com/dynamics365/2019/04/02/april-2019-release-launches-with-new-ai-mixed-reality-and-350-feature-updates/

#2 Dynamics 365 Customer Insights is nu algemeen verkrijgbaar

Tijdens de eerste week van april kondigde Microsoft aan dat “Dynamics 365 Customer Insights” algemeen verkrijgbaar is. De app werd al in 2018 gelanceerd als public preview, maar is dus nu voor alle Dynamics 365-klanten beschikbaar. Dynamics 365 Customer Insights verzamelt klantinformatie en -interacties vanuit verschillende databronnen en voert er geavanceerde analyses op uit via artificiële intelligentie en machine learning. Deze diepgaande analyses moeten ervoor zorgen dat marketeers, verkopers en service-medewerkers gemakkelijker één-op-één interacties kunnen voeren.

“Dynamics 365 Customer Insights is a major step in our journey to enable organizations to centralize key customer data and infuse AI-driven insights into business processes. We are truly excited to see what organizations will be able to do with Customer Insights.” – Satish Thomas, Group Product Manager, Microsoft Dynamics 365

Net IT CRM nieuws april 2019 Dynamics 365 customer Insights

Bron:
* cloudblogs.microsoft.com/dynamics365/bdm/2019/04/03/microsoft-dynamics-365-customer-insights-is-now-generally-available/
* youtube.com/watch?v=jShovaeelwc&feature=youtu.be

#3 Dynamics 365 Sales Insights nu ook als preview beschikbaar in Europa

In november 2018 lanceerde Microsoft een specifieke app voor Sales, gedreven door artificiële intelligentie. Deze “Dynamics 365 AI voor Sales”-applicatie was tot voor kort alleen beschikbaar in Noord-Amerika. Sinds april 2019 is het ook als preview te verkrijgen in Europa. Zowel klanten als partners kunnen de app “uittesten” en zo het gebruik van artificiële intelligentie introduceren in de verkoopafdelingen.

Net IT CRM Blog: Microsoft nieuws april 2019 Dynamics 365 Sales Insights small image-screenshot

Bron:
* cloudblogs.microsoft.com/dynamics365/it/2019/04/04/dynamics-365-sales-insights-is-now-available-in-europe-middle-east-and-africa/

#4 Omzetgroei en hogere winst voor Microsoft

Microsoft deed opnieuw goede zaken met zijn clouddiensten. Het afgelopen derde kwartaal van dit boekjaar dikte de winst flink aan. Het bedrijf kondigde 30,6 miljard dollar aan inkomsten aan. Dat is 14% meer dan in 2018 en ligt ook hoger dan wat kenners vooraf hadden voorspeld.

De klemtoon op clouddiensten is de verdienste van CEO Satya Nadella. Sinds zijn aanstelling in 2014 gooide Satya Nadella het over een radicaal andere boeg dan zijn voorgangers. Hij zette al vrij meteen zwaar in op de cloud, een business met een enorm groeipotentieel. Microsoft is vandaag niet alleen de tweede belangrijkste speler op de markt van clouddiensten, na Amazon. In de laatste week van april was het bedrijf maar liefst 1.000 miljard dollar waard. En dit voor het eerst in zijn geschiedenis. Microsoft nam hierdoor de leiding in de strijd met Apple en Amazon om de titel van waardevolste bedrijf op aarde.

afbeelding Microsoft CEO Satya Nadella

Bron:
* msdynamicsworld.com/story/microsoft-exceeds-q3-2019-estimates-revenue-growth-lower-azure-dynamics-365
* tijd.be/tech-media/technologie/m-v-van-de-week-satya-nadella/10121459

#5 Nonprofit Accelerator V2

Voor de non-profitsector ontwikkelde Microsoft in samenwerking met non-profitorganisaties, partners en sectordeskundigen over de hele wereld de Dynamics 365 NonProfit Accelator V2. Hiermee kunnen non-profitorganisaties snel en kostenefficiënt een specifieke oplossing voor hun branche bouwen binnen het Microsoft-ecosysteem. De NonProfit Accelator V2 is een verbeterde versie van de eerste specifieke accelerator die eind 2018 op de markt kwam. Nu zijn er nieuwe en meer uitgewerkte functionaliteiten toegevoegd (vrijwilligerscoördinatie, beheer van lidmaatschappen) en is er een verdubbeling van het aantal entiteiten in het Common Data Model.

Net IT CRM nieuws april 2019 Nonprofit Accelerator-screenshot

Bron:
cloudblogs.microsoft.com/dynamics365/bdm/2019/04/04/dynamics-365-nonprofit-accelerator-a-community-solution-to-drive-social-impact/


Zit er iets tussen dat interessant kan zijn voor uw onderneming? We helpen u graag verder.


Lees meer

Techniekers krijgen meer gedaan met Microsoft Dynamics 365 Copilot
Microsoft Dynamics 365 Copilot stelt verkopers nét die content voor die het salesproces verbetert.
Zo helpt Microsoft Dynamics 365 Copilot je marketingcampagne sneller van concept tot lancering.

Blijf op de hoogte van belangrijke updates

U wilt op de hoogte blijven van alle CRM tips en trends en nieuws over Microsoft Dynamics 365 & Power Platform? Schrijf u nu in en ontvang alle nuttige info elke maand in uw mailbox. Stay tuned!