Microsoft nieuws van april 2020

Gepubliceerd op 28/04/2020 door | Categorie: Microsoft nieuws

1. Dynamics 365 & Power Platform: 2020 Release Wave 1

Begin april was het dan eindelijk zover: de eerste grote update van Dynamics 365 en het Power Platform dit jaar. Zoals eerder aangekondigd werden de geplande updates zoals vermeld in de releaseplannen van Dynamics 365 en Power Platform algemeen beschikbaar. De verplichte invoering ervan wordt echter uitgesteld met één maand, omwille van de coronacrisis.

Op donderdag 2 april was er ook een virtueel startevent waarbij de belangrijkste nieuwe features werden uitgelicht en gedemonstreerd door enkele Microsoft-klanten.

Lees meer:
>> Dynamics 365 update: highlights virtuele startevent van de 2020 Release Wave 1

2. Videovergaderingen via Microsoft Teams

Microsoft Teams kende sinds de wereldwijde lockdown een flinke boost. Begin april liet Microsoft weten dat Teams de kaap van 2,7 miljard vergaderminuten op één dag had bereikt.

Microsoft lanceerde de laatste tijd een aantal nieuwe functies om videovergaderingen leuker te maken. Zo werden er achtergrondeffecten uitgerold, gaande van moderne kantooromgevingen, 3D-vormen en abstracte illustraties tot fantasiewerelden. Met deze mooie, nieuwe achtergronden kan een rommelig thuiskantoor perfect verborgen blijven 😉

Net IT Blog: screenshot achtergronden Microsoft Teams

Binnenkort zal Microsoft Teams tijdens videovergaderingen 9 deelnemers tonen. Vandaag is dit nog beperkt tot vier; de rest van de deelnemers is niet zichtbaar. Pas wanneer u iets zegt, verschijnt uw video-beeld. Daar komt dus snel verandering in en dit is alvast iets om naar uit te kijken.

Lees meer over Microsoft Teams:
>> Microsoft Teams: nuttige tips en links
>> Hoe Dynamics 365 gebruiken met Microsoft Teams
>> Remote work trend report: meetings

3. Rebranding van Office 365 naar Microsoft 365

Office 365 is hernoemd naar Microsoft 365. De naamswijziging gebeurde automatisch op 21 april 2020 voor bestaande licenties. De prijzen en de inhoud van de abonnementen veranderden niet. Als u al gebruik maakt van Office 365, hoeft u dus zelf niets te doen. De naam van uw abonnement wijzigt automatisch naar Microsoft 365.

Microsoft gebruikte de naam “Microsoft 365” voor het eerst een paar jaar geleden voor een specifieke abonnementsbundel van Windows 10, Office 365 en Enterprise Mobility + Security. Omdat de Office-naam de lading niet langer dekte en ook nieuwe apps bevat (zoals Teams, Stream, Forms en Planner), koos Microsoft ervoor om ook andere Office 365-abonnementen de naam “Microsoft 365” te geven.

Vanaf 21 april rolde Microsoft ook nieuwe Thuisgebruik- en Familieformules uit.

Lees meer:
https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/blog/2020/03/30/introducing-new-microsoft-365-personal-family-subscriptions/

4. Microsoft & Proximus lanceren “Azure Edge Zones”

Microsoft heeft, in samenwerking met Proximus, “Azure Edge Zones” in preview gelanceerd. Edge Zones is een nieuw platform voor edge computing. Proximus is één van de eerste operatoren ter wereld die samenwerkt met Microsoft om het platform in zijn kernnetwerk te integreren.

Lees meer:
>> https://www.techzine.be/nieuws/infrastructure/54985/proximus-en-microsoft-brengen-samen-edge-oplossing-op-de-markt/
>> https://news.microsoft.com/nl-be/microsoft-en-proximus-bundelen-hun-krachten-om-de-digitale-transformatie-en-innovatie-van-de-belgische-telecomsector-te-versnellen/

5. Coca-Cola sluit 5-jarige deal met Microsoft

Coca-Cola gaat  met Microsoft een strategisch partnership aan en zal gebruikmaken van Microsoft Azure, Dynamics 365 en Microsoft 365 om haar bedrijfsactiviteiten te standaardiseren en moderniseren. De Microsoft-oplossingen moeten The Coca-Cola Company o.a. helpen om nieuwe inzichten te verkrijgen uit gegevens in de hele onderneming en zo de klant- en werknemerservaringen te verbeteren.

Net IT Blog Microsoft nieuws Coca-Cola

“This partnership with Microsoft allows us to really change our employee experience through replacing previously disparate and fragmented systems. These platforms allow us to deliver relevant, personalized experiences as we network our organization,” zegt Barry Simpson van Coca-Cola.

Lees meer:
https://news.microsoft.com/2020/04/27/the-coca-cola-company-announces-strategic-partnership-with-microsoft-to-transform-global-engagement-and-experiences/


Wenst u meer info?


Lees meer

Low-code business websites met Power Pages (in preview)
Microsoft nieuws april 2022
Microsoft nieuws september 2021

Blijf op de hoogte van belangrijke updates

U wilt op de hoogte blijven van alle CRM tips en trends en nieuws over Microsoft Dynamics 365 & Power Platform? Schrijf u nu in en ontvang alle nuttige info elke maand in uw mailbox. Stay tuned!