Dynamics 365 update: highlights virtuele startevent van de 2020 Release Wave 1

Gepubliceerd op 08/04/2020 door | Categorieën: Microsoft Dynamics 365, Microsoft Dynamics 365 update

Op donderdag 2 april was er het virtuele startevent van de eerste grote update van Dynamics 365 en het Power Platform dit jaar. Vanuit zijn home office modereerde James Philips, President van de Microsoft Business Applications Group, het volledige event. De belangrijkste nieuwe features werden uitgelicht en gedemonstreerd door enkele Microsoft-klanten.

U kan alles “on demand” herbekijken via deze link:
https://info.microsoft.com/Microsoft-Business-Applications-Virtual-Launch-Event-On-Demand-Registration.html

Hieronder een overzicht van de belangrijkste zaken die werden getoond.

Dynamics 365 Customer Insights

Tijden het event werd veel aandacht besteed aan Dynamics 365 Customer Insights, het Customer Data Platform (CDP) van Microsoft. Customer Insights is een krachtige tool om klantgegevens uit verschillende systemen te centraliseren en vervolgens unieke klantprofielen te genereren en verrijken met real-time informatie.

Tijdens het online event kwam Unicef als fervente gebruiker van Dynamics 365 Customer Insights aan het woord. De organisatie gebruikt Customer Insights om doelgroepen juister te segmenteren en te benaderen. Ze gebruiken Customer Insights samen met Dynamics 365 Marketing om doelgerichte en gepersonaliseerde marketingcampagnes uit te denken en te automatiseren.

Microsoft Virtual Launch Event Highlights Dynamics 365 Customer Insights

💡 Net IT wil u graag inspireren en laten kennismaken met Microsoft Customer Insights. We willen dit doen vanop veilige afstand via een interactieve online demo van 90 minuten. Tijdens deze 90 minuten krijgt u een functioneel overzicht van de tool, een live demonstratie en de gelegenheid om vragen te stellen. Interesse? Contacteer ons!

Nieuwe features voor Dynamics 365 Sales, Marketing, Customer Service & Field Service

De 2020 Release Wave 1 brengt natuurlijk ook nieuwe features voor de Sales, Marketing-, Customer Service- en Field Service-apps van Dynamics 365. U vindt de meer dan honderd nieuwe features terug in het releaseplan van Dynamics 365.

Tijdens het online event werden onderstaande features uitgelicht.

Microsoft Virtual Launch Event Highlights Customer Engagement Apps

Dynamics 365 Sales – Predictive Forecasting
Voor Dynamics 365 Sales zijn er nieuwe mogelijkheden om verkoopopportuniteiten nauwkeuriger te voorspellen. Bijvoorbeeld, dankzij ingebouwde artificiële intelligentie kunnen organisaties de omzet objectief voorspellen en verkoopprognoses van verkopers aanvullen.
Er is ook een nieuwe saleshub voor interne verkopers om hun pipeline beter te beheren. Zij kunnen bijvoorbeeld hun klantenlijsten beheren via een “intelligente werkwachtrij” en zo beter prioriteiten stellen.
>> Lees ook: Slimmer verkopen met artificiële intelligentie

Dynamics 365 Marketing – Personalized Customer Journey
Voor marketeers zijn er nieuwe mogelijkheden om marketingcampagnes te personaliseren dankzij contextrijke en gepersonaliseerde e-mailberichten, verbeterde e-maildesigners, geïntegreerde surveys via Microsoft forms Pro en integratie met Customer Insights-segmenten.

Dynamics 365 Customer Service – Omni-Channel Support
Omnichannel voor Customer Service zorgt ervoor dat klantendienstmedewerkers klanten via verschillende kanalen kunnen benaderen. Met deze release worden nieuwe kanalen toegevoegd, zoals Microsoft Teams, Twitter, WhatsApp, enz.

Power Automate + RPA

Een belangrijke nieuwe feature voor Power Automate is de toevoeging van Robotic Process Automation (RPA), “UI flows” genaamd. Deze zijn nu algemeen beschikbaar.

Microsoft Virtual Launch Event Highlights Power Automate

Power Automate wordt gebruikt door honderdduizenden organisaties om tijdrovende routinetaken en -processen om te zetten in geautomatiseerde workflows. Door de toevoeging van RPA kan men nu ook routinetaken met verouderde apps  zonder API-ondersteuning en handmatige processen automatiseren.

💡 Bekijk deze video om te zien hoe het precies werkt: Power Automate – Announcing general availability of robotic process automation

Power Apps + mixed reality

Voor Power Apps zijn er nieuwe mixed reality mogelijkheden. Met deze nieuwe functies is Power Apps een van de eerste low-code no-code platforms die het voor iedereen mogelijk maakt om mixed reality-applicaties te bouwen en dus workflows in de fysieke ruimte te digitaliseren, zoals fysieke ruimtes meten via 3D-modellen of virtuele representaties.

In dit blogartikel van Microsoft worden de nieuwste mixed reality features voor Power Apps op een rijtje gezet: Introducing Mixed Reality in Power Apps

Power BI

Tot slot werden enkele nieuwe features van Power BI toegelicht, waaronder:

  • Decomposition Tree, nieuwe Power BI-visual, om de hoofdoorzaak te helpen begrijpen die bijdraagt aan hoge / lage KPI-waarden.
  • nieuw filtervenster, hiermee kan u het uiterlijk van filters in Power BI-rapporten aanpassen.
  • Power BI-desktop wordt nu ook geleverd met een modern lint dat consistent is met Office 365.
  • Power BI-visuals kan u kopiëren naar andere toepassingen, met behoud van hetzelfde visuele formaat.

Meer lezen over de 2020 Wave 1 Release

Op onze blogpagina vindt u nog meer artikels over de 2020 Wave 1 Release:


Wilt u graag meer informatie over één van de nieuwste features van Dynamics 365 of het Power Platform? Of wilt u weten wat Dynamics 365 voor uw organisatie kan betekenen?


Lees meer

Copilot, Guides en Meer: Duik Diep in de Nieuwe Wereld van Dynamics 365 Field Service!
Copilot for Service: Transformeer uw klantenservice met generatieve AI in Microsoft Dynamics 365
Microsoft Transformeert Klantbeleving met Dynamics 365 Customer Insights

Blijf op de hoogte van belangrijke updates

U wilt op de hoogte blijven van alle CRM tips en trends en nieuws over Microsoft Dynamics 365 & Power Platform? Schrijf u nu in en ontvang alle nuttige info elke maand in uw mailbox. Stay tuned!