Altijd correcte adressen in Microsoft Dynamics 365

Gepubliceerd op 24/05/2018 door | Categorie: Microsoft Dynamics 365

Bent u wel aan het juiste adres? Fouten in adressen komen meer voor dan u denkt. Een fout adres kan extra administratieve last veroorzaken (b.v. brieven die niet op bestemming geraken), maar de impact kan ook levensbedreigend zijn (b.v. als nooddiensten op de verkeerde locatie staan). Adressen kunnen veranderen, fout geschreven zijn, in het verkeerde formaat staan, … . Om tal van redenen is het interessant om in uw CRM systeem over correcte adressen te beschikken.

U kan ervoor zorgen dat elk adres in uw Microsoft Dynamics 365-omgeving automatisch geverifieerd, gecorrigeerd en geactualiseerd wordt. Hoe? Via een data integratie van uw Microsoft Dynamics 365-omgeving met het CRAB van Informatie Vlaanderen.

Wat is CRAB?

‘CRAB’ staat voor ‘Centraal Referentieadressenbestand’ en is de authentieke geografische databron voor adressen in Vlaanderen. Het CRAB bevat alle officiële adressen met hun geografische locatie. De databron wordt beheerd door de Vlaamse steden en gemeenten en het gebruik ervan is gratis en open voor iedereen.

Meer info over het CRAB? Bekijk dit filmpje:

Altijd correcte adressen in Microsoft Dynamics 365

Wanneer u het CRAB integreert in Microsoft Dynamics 365 zorgt u ervoor dat elk adres geverifieerd is. Zo beschikt u altijd over correcte postadressen.

U bent zeker dat het adres:

  • een correct en bestaand adres is omdat het is opgenomen in het CRAB.
  • het adres op de juiste manier als postadres wordt weergegeven volgens de door bpost vastgelegde richtlijnen.

De integratie – die Net IT gebouwd heeft – van het CRAB in Microsoft Dynamics 365 werkt op 3 verschillende niveau’s:

  • bij het invullen van adressen krijgt u hulp via de opzoekfunctie die het adres automatisch aanvult zodat u geen verkeerd adres meer kan invoeren
  • alle nieuwe adressen in Microsoft Dynamics 365 worden automatisch dagelijks gevalideerd en gecorrigeerd d.m.v. “CRAB match”
  • uw adressen in Microsoft Dynamics 365 worden ook automatisch geactualiseerd bij wijzigingen.

Een adres opzoeken

Omdat het manueel invoeren van adressen vaak tot fouten leidt, kan u als CRM gebruiker dit adres opzoeken in het CRAB.

Net IT CRM Blog: correcte adressen in Microsoft Dynamics 365 - screenshot CRAB

Door CRAB adressen te koppelen aan bedrijven en contactpersonen, of aan gebeurtenissen (incidenten, meldingen, ongevallen, feiten, …) ziet u onder één adres wie er woont of gevestigd is en wat zich op die locatie heeft afgespeeld.

Bovendien kan u geografische analyses maken. Elk CRAB adres beschikt namelijk over XY-coördinaten die u kan gebruiken om het adres te visualiseren op kaart. Hiervoor bouwde Net IT ook een integratie met Geopunt. Geopunt is een Vlaamse portaalsite dat geografische overheidsinformatie toegankelijk maakt voor overheidsinstanties, burgers, organisaties en bedrijven.

Net IT CRM Blog: correcte adressen in Microsoft Dynamics 365 - screenshot Geopunt

Adresvalidatie

Adresgegevens die binnenkomen in Microsoft Dynamics 365 via data synchronisaties met allerlei databronnen (zoals b.v. rijksregister, VKBO, …) en manuele imports worden gevalideerd (i.e. CRAB matching ). Alle adressen waarvoor geen overeenkomstig CRAB adres bestaat, komen automatisch in een aparte lijst. Zo kan u op een systematische manier aan adressenbeheer doen.

Wat als een adres wijzigt of verdwijnt?

Adreswijzigingen en -verwijderingen worden gesynchroniseerd met de volledige CRAB database. In Microsoft Dynamics 365 kan u alle adressen opvragen die gewijzigd zijn sinds de laatste synchronisatie. Deze lijst kan u dan automatisch laten vergelijken met de lokaal opgeslagen CRAB adressen waarbij enkel de nodige aanpassingen worden overgenomen. Op dezelfde manier worden ook alle verwijderde adressen sinds de laatste data synchronisatie opgevraagd en lokaal verwerkt in Microsoft Dynamics 365.


Wilt u graag meer informatie?


Lees meer

Vlot omschakelen naar de Unified Interface
Nieuw licentiemodel van Microsoft Dynamics 365
Kwalificeer uw ‘hottest’ leads via geautomatiseerde lead scoring

CRM TIPS ONTVANGEN

U wilt geen blogartikel missen? U wilt op de hoogte blijven van alle CRM tips en trends en nieuws over Microsoft Dynamics 365? Schrijf u nu in en ontvang alle nuttige info elke maand in uw mailbox.
Stay tuned!