PERSBERICHT | ESC Holding neemt Net IT over

Gepubliceerd op 15/12/2022 door | Categorieën: Net IT nieuws, Press release

De ESC Holding zet zijn groei verder met de overname van Net IT. Net IT blijft in eerste instantie autonoom opereren en kan vanaf nu gebruik maken van de centrale diensten van ESC. Hiermee vormen de Vlaamse nummer 1 Microsoft Dynamics 365 Business Central SaaS-partner en nummer 1 Dynamics 365 Customer Engagement-partner hét expertisecentrum voor Dynamics 365 en digitalisering. De groep telt nu meer dan 220 technologiespecialisten.

vlnr: Robin Janssens – Investment manager Capital A | Jan Hofman – Managing Director Net IT | Benny Van Hyfte – CEO ESC | Luc Van der Putten – Managing Director Net IT | Philippe Smet – Bestuurder ESC

Net IT is expert in de CRM-toepassingen van Dynamics 365, Microsoft Power Platform en de Azure-cloud. De 60 medewerkers in België en Portugal helpen organisaties het maximale te halen uit hun klantrelatiebeheer. Naast middelgrote en grote ondernemingen bedient het bedrijf veel overheidsorganisaties, hoger onderwijsinstellingen, financial services organisaties, dienstenbedrijven, ledenorganisaties en productie- en distributiebedrijven. Bestuurders Jan Hofman & Luc Van der Putten blijven het operationeel management voeren bij Net IT en worden aandeelhouder en lid van de raad van bestuur van de ESC Holding. Het volledige Net IT-team blijft aan boord.

Luc Van der Putten (Managing Director Net IT) vertelt: “Het was onze wens om als bedrijf nog sneller te groeien. Dit brengt uiteraard uitdagingen met zich mee op gebied van organisatiestructuur, HR, marketing en sales. Door toe te treden tot de groep kunnen we snel antwoord bieden op onze uitdagingen.”

“We zien deze stap als een heel positieve evolutie die verdere professionalisering zal brengen en perspectief zal bieden aan onze medewerkers. Ook de ambitie om de grootste Dynamics-partner in België en in de Benelux te worden, sprak ons sterk aan. Het Net IT-team zal in dit verhaal de drijvende kracht zijn achter de customer engagement-activiteiten van de groep.” besluit Jan Hofman (Managing Director Net IT).

De overname past perfect binnen de strategie van ESC om samen met Net IT dé ICT-referentie in de Benelux te worden. De klanten van de groep varen ook wel bij een breder dienstenportfolio. Naast bedrijfsapplicaties & business intelligence vinden organisaties er alles wat nodig is voor moderne werkplekken gaande van Microsoft 365 en cloud over cybersecurity tot IT-beheer. De uit de kluiten gewassen e-business afdeling bouwt dan weer webapplicaties, online portals en webshops voor snelgroeiende kmo’s.

“We verwelkomen de Net IT-collega’s met open armen in de ESC Holding die nu 220 technologiespecialisten telt. Samen kunnen we nog beter bedrijven & organisaties helpen om digitaal te demarreren. Door al deze competenties onder één dak samen te brengen, bieden we bedrijven een platform dat mee evolueert met de nooit aflatende uitdagingen rond digitale transformatie.”  zegt Benny Van Hyfte (CEO ESC).

Met deze overname slaan ook twee vooraanstaande Microsoft-partners de handen in elkaar.

Over Net IT | www.net-it.be

Net IT helpt ondernemingen en overheidsorganisaties met de optimalisatie, digitalisering en automatisering van bedrijfsprocessen.

Deze Microsoft Cloud Solution Partner is diepgaand gespecialiseerd in ontwerp, ontwikkeling en onderhoud van CRM- en bedrijfstoepassingen in Microsoft Dynamics 365 en Power Platform.

Het bedrijf werd opgericht in 1999 en focust op Microsoft Dynamics CRM sinds de eerste versie van de software. Doorheen de jaren heeft Net IT een uitstekende reputatie opgebouwd in diverse sectoren zoals overheidsorganisaties, productie-, distributie-, en dienstenbedrijven, hoger onderwijsinstellingen en ledenorganisaties.

Naast de 50 medewerkers in de hoofdzetel te Zottegem, heeft Net IT ook een vestiging met 10 medewerkers in Portugal (Lissabon).

Over ESC | www.esc.be  

ESC helpt bedrijven en organisaties digitaal demarreren via slimme bedrijfsapplicaties, moderne werkplektechnologie en e-business. We bieden strategisch advies, implementatie en ondersteuning op expertniveau in digitaliseringsprojecten. 

Met meer dan 20 jaar op de teller zijn we niet aan ons proefstuk toe. Begin 2021 nam ESC reeds sectorgenoot SDE over wat het medewerkersaantal op 150 bracht. Het bedrijf kent een gezonde organische groei en is reeds voor de 8e keer op rij genomineerd als Trends Gazelle. 

Investeringsmaatschappij Capital A, actief in België en Nederland, nam deze zomer een meerderheidsbelang in ESC. Gesterkt door dit extra kapitaal en deze zakelijke expertise willen we via de overkoepelende ESC Holding aan de niet aflatende vraag naar slimme software en IT-specialisten blijven voldoen. Net IT wordt onderdeel van de ESC Holding. 

Perscontacten 

ESC – Benny Van Hyfte – CEO ESC Holding – +32 496 42 42 71  

Net IT – Jan Hofman – Managing Director Net IT – +32 475 82 51 60 

Beeldmateriaal: https://esc.be/esc-holding-neemt-net-it-over/   


Als u hierover vragen heeft, aarzel dan niet om contact op te nemen.


Lees meer

ESC Groep versterkt positie in Nederland door strategische samenwerkingen met Logic Vision en DynamicHands
Maritha Van Klink-Doorn benoemd als Chief Marketing Officer van ESC Group
2023 in review – Doorheen het jaar van Net IT!

Blijf op de hoogte van belangrijke updates

U wilt op de hoogte blijven van alle CRM tips en trends en nieuws over Microsoft Dynamics 365 & Power Platform? Schrijf u nu in en ontvang alle nuttige info elke maand in uw mailbox. Stay tuned!